LKL finalininkų kovos dvasia – skirtinga | KaunoDiena.lt

LKL FINALININKŲ KOVOS DVASIA – SKIRTINGA

  • 0

„Atsilikdami nuo vilniečių nepanikavome, nepradėjome vieni į kitus pirštais rodyti – kas ir dėl ko kaltas, bet sukandę dantis kovėmės ir žengėme savo tikslo link“, – po pirmos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo dvikovos sakė Panevėžio "Lietkabelio" komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius.

Vilniečiai neatsilaikė

„Lietkabelio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo LKL mūšį dėl čempionų žiedų – svečiuose 77:68 privertė kapituliuoti Vilniaus „Rytą“.

Vilniečiai pirmavo 19:4, 33:23, bet jau antrą kėlinį panevėžiečiai išlygino rezultatą – 36:36, o trečiąjį išsiveržė į priekį – 50:48.

Žinome, kokia stipri „Lietkabelio“ kovos dvasia – vien šįkart mums vienuolika kartų tiesiog išplėšė kamuolį iš rankų.

„Matėme, kad „Rytą“ apėmė įtampa. Jokių stebuklų nesukūrėme, tiesiog stengėmės, kiek kiekvienas galime, buvome vieningi, – kalbėjo V.Lipkevičius. – Treneris nuo pat sezono pradžios sakė, kad turime patikėti, jog būsime finale. Stebėjomės, bet žingsnis po žingsnio žaidimas gerėjo, tad pasitikėjimas savo jėgomis augo natūraliai.“

„Turime suprasti, kad žaidžiant su tokia komanda gero starto, vieno kėlinuko ar 15 minučių neužteks. Žinome, kokia stipri „Lietkabelio“ kovos dvasia – vien šįkart mums vienuolika kartų tiesiog išplėšė kamuolį iš rankų. Nesunku numatyti, ko tikėtis Panevėžyje“, – teigė „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

Antra LKL čempionato finalo mačo iki keturių pergalių akistata – rytoj „Cido“ arenoje.

Įvardijo favoritą

„Panevėžiečių pergalė manęs pernelyg nenustebino. Net ir atsilikdami jie nesutriko, pamažu stabilizavo žaidimą, įsibėgėjo ir įtvirtino savo iniciatyvą. Atkreipčiau dėmesį, kad tai ne pirmas kartas, kai „Lietkabelio“ varžovai – „Rytas“ ar „Žalgiris“ – galingiau pradeda rungtynes, bet panevėžiečiai ramiai sugrįžta į kovą. Tai liudija komandos pasitikėjimą savo jėgomis. Tolesnis finalo serijos likimas daug priklausys nuo Panevėžio ekipos puolėjų grandies ir trenerių štabo pasirinkimų. Vilniuje sėkmingai sužaidė Djordje Gagičius, jam puikiai talkino Gabrielius Maldūnas, tačiau reikėtų daugiau jėgos. Jei traumuotas Kristapas Bėrzinis atsigaus, panevėžiečiai turės gerus šansus laimėti LKL čempionų titulą, juo labiau kad aikštės pranašumą jie jau perėmė“, – sakė „Kauno dienai“ Kėdainių „Nevėžio“ strategas Gediminas Petrauskas.

„Ši serija tikrai bus ilga. Psichologinis spaudimas „Lietkabeliui“ gal net didesnis, bet motyvacijos – užtektinai, Panevėžio komanda subrendo pergalėms. Be to, daug kas priklausys nuo V.Lipkevičiaus: jis – vienas pagrindunių žaidėjų, atlieka daug iš pirmo žvilgsnio nepastebimo darbo. Jei Vytenio nesustabdys trauma, finalą 4:2 laimės „Lietkabelis“, – interviu svetainei lkl.lt prognozavo Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Žygimantas Janavičius.

„Labai tikėtina, kad finale prireiks visų septynerių rungtynių. Mano favoritas – „Lietkabelis“, nes šiemet nusipelnė pagarbos už tai, kaip žaidė Europos taurės turnyre ir Lietuvoje, kiekvienas Panevėžio krepšininkas kovoja iš širdies. Finalo baigtis – 4:3, bet gal ir 4:2 „Lietkabelio“ naudai“, – svarstė Jonavos „CBet“ žaidėjas Edvinas Šeškus.

Sirgalių pareiškimas

Šiandien antras mažojo finalo (iki keturių pergalių) rungtynes žais „Šiaulių-7bet“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Pirmą dvikovą savo arenoje 92:75 laimėjo žalgiriečiai.

Po šių varžybų netikėtą pareiškimą paskelbė „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ (arba GWB).

Sirgaliai: „Green White Boys“ nariai yra surengę itin efektingų „Žalgirio“ komandos palaikymo akcijų / Evaldo Šemioto nuotr.

„Įvykiai po mačo su „Šiauliais-7bet“ patvirtino, kad mūsų ir dalies dabartinių komandos žaidėjų vertybės ir požiūris į „Žalgirį“ nesutampa. 90 mūsų narių buvo aiškiai parodyta, kad palaikymas komandai mažajame finale nereikalingas. Žinutę supratome ir ją priimame. Tikimės, kad artimiausiu metu situacija pasikeis, tačiau, kol nebūsime tikri, kad GWB ir „Žalgirio“ krepšininkai eina tuo pačiu keliu, komandos nepalaikysime“, – teigiama pareiškime.

Anksčiau ši grupė socialiniame tinkle „Twitter“ buvo išplatinusi vaizdo įrašą iš naktinio baro „Cosa Nostra“, kuriame po pralaimėto pusfinalio „Lietkabeliui“ esą pramogavo kai kurie žalgiriečiai.

Kai kurių „Green White Boys“ narių teigimu, „Žalgiryje“ yra žaidėjų, sakiusių, kad jiems sirgalių palaikymas nereikalingas.

„GWB stengiasi, neskaičiuoja savo laiko, tad tai lyg šlapiu skuduru per veidą“, – komentavo viena krepšinio aistruolė.

Rezultatas

Vilniaus „Rytas“–Panevėžio „Lietkabelis“ 68:77 (26:17, 10:19, 17:27, 15:14). 6 016 žiūrovų. M.Normantas 11 taškų, K.Smithas 10 (4 rezultatyvūs perdavimai) / P.Kalaitzakis 16 taškų (4 atkovoti kamuoliai), D.Gagičius 15 (5/5 dvitaškių, 5 atkovoti kamuoliai), V.Lipkevičius 11 (5 atkovoti kamuoliai), K.Žemaitis ir G.Maldūnas (7 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai) po 10.

GALERIJA

  • Sirgaliai: „Green White Boys“ nariai yra surengę itin efektingų „Žalgirio“ komandos palaikymo akcijų
  • Sirgaliai: „Green White Boys“ nariai yra surengę itin efektingų „Žalgirio“ komandos palaikymo akcijų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS