M. Blaževičius iš „Ryto“ keliasi į „Žalgirį“ | KaunoDiena.lt

M. BLAŽEVIČIUS IŠ „RYTO“ KELIASI Į „ŽALGIRĮ“

  • 1

Ateinančio sezono Kauno „Žalgirio“ sudėtyje jau trečiasis naujokas. Prie sutartis su klubu sudariusių Tomo Dimšos ir Steve‘o Vasturios prisijungė 18-metis vidurio puolėjas Marekas Blaževičius.

Lietuvos jaunimo rinktinių narys pastaraisiais metais rungtyniavo Vilniuje, o pasibaigus sezonui turėjo daugybę pasiūlymų iš kitų klubų. Nors pats krepšininkas atskleidė, kad buvo arti persikėlimo į užsienį, galiausiai pasirinko Kauno „Žalgirio“ organizaciją.

Praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos sezone aukštaūgis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po beveik 12 minučių, per kurias rinko po 7 taškus ir atkovodavo po 3,3 atšokusio kamuolio.

„Tai buvo tikrai sunkus sprendimas, nes viena koja jau buvau užsienyje, bet tada paskambino Robertas Javtokas, buvau susitikęs su treneriu. Tai viską pakeitė į tą pusę, kur esame dabar. Manau, kad tai bus geras sprendimas“, – bendraudamas su „Žalgiris TV“ komanda sakė M.Blaževičius.

Kaip sako pats Marekas, didelę įtaką jo sprendimui turėjo ir vyriausiojo komandos trenerio Šarūno Jasikevičiaus parodytas dėmesys. „Žalgirio“ strategas jauną krepšininką papirko savo atvirumu.

„Įspūdį paliko žmogaus savybės ir visų pirma – atvirumas. Tada tai, kaip nerealiai jis supranta krepšinį ir kiek iš tikro paprastas žmogus jis yra. Galbūt šalia aikštelės jis atrodo piktas, kad ant visų rėkia, bet iš tikro jis yra paprastas ir nuoširdus žmogus“, – svarstė ir į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą pakviestas žaidėjas.

Žaisdamas prieš „Žalgirio“ komandą praėjusiame sezone M.Blaževičius surengė keletą puikių pasirodymų ir privertė į save atkreipti krepšinio bendruomenės dėmesį. Tiesa, prie to prisidėjo ir kovingi epizodai su patyrusiais žalgiriečiais. Krepšininkas teigia, kad praėjusiais metais žengė didžiulį žingsnį į priekį.

„Jei žmonės žiūrėtų visas mano rungtynes pamatytų, kad išėjęs į aikštelę visada palieku visą savo širdį. Niekada nenusileisiu savo varžovui. Per pastaruosius metus subrendau, išaugo tikslai, padidėjo meilė krepšiniui, pasikeitė supratingumas. Ženkliai pajudėjau į priekį“, – pasakojo naujai iškeptas žalgirietis.

Trejų metų kontraktą su Kauno „Žalgirio“ klubu sudaręs ir paraišką NBA naujokų biržoje dalyvauti pateikęs M.Blaževičius turėjo žinutę ir visiems žaliai baltiems sirgaliams.

„Manau, kad nustebinsiu jus“, – nedaugžodžiavo perspektyvus vidurio puolėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

a vooooooo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS