Reti Š.Jasikevičiaus komplimentai komandai: taktiškai tai buvo vienas geriausių mačų | KaunoDiena.lt

RETI Š.JASIKEVIČIAUS KOMPLIMENTAI KOMANDAI: TAKTIŠKAI TAI BUVO VIENAS GERIAUSIŲ MAČŲ

„Taktiškai tai buvo vienas geriausių mūsų plano išpildymų, o kai pasižiūri į 14 tritaškių, atrodo, kad mums tai nerealus rezultatas“, - po triuškinamos pergalės prieš „Olympiakos“ džiaugėsi Šarūnas Jasikevičius. „Žalgirio“ vairininkas pripažino, kad tokio komandos vaizdo ir tikėjosi prieš sezoną, kai rinko kolektyvą.

Pasak vairininko, žaidėjai, kaip šį sezoną jau tapo įprasta „Žalgirio“ arenoje, jautė nuostabų sirgalių palaikymą, tad pirmoji padėka teko jiems.

„Smagu žaisti, kai taip gerai pataikai, tada ir kiti dalykai atsiriša, o varžovams tampa sunkiau. Malonu, kad sužaidė ir Martinas Gebenas, ir Rokas Jokubaitis. Tada ir rotacija tampa didelė, o varžovams tampa sunku nuspėti per kur mes atakuosime“, - kalbėjo Šaras.

Paklaustas apie M.Gebeno progresą treneris priminė seną krepšinio taisyklę, kad puolimas prasideda nuo gynybos. Todėl, kai aukštaūgis ėmė mažiau klysti taktiškai gindamasis, jam ėmė „klijuotis“ ir puolimas.

Anot Š.Jasikevičiaus, sėkmingai pasirodė ir kitas įprastai nuo atsarginių suolo kylantis žaidėjas – R.Jokubaitis. Jo manymu, jaunasis įžaidėjas kartais dar „pameta galvą“, bet ne dėl žaidimo nesuvokimo, o dėl patirties trūkumo, bet jo duodama nauda nusveria svarstykles.

Žalgiriečiai kol kas nežino ar jiems ketvirtadienį Stambulo akistatoje su „Anadolu“ klubu galės padėti viruso prispaustas puolėjas Jockas Landale‘as.

Paklaustas, apie ką po rungtynių kalbėjosi akis į akį su „Olympiakos“ veteranu bei buvusiu bendražygiu Atėnų „Panathinakos“ klube Vassiliu Spanouliu, Š.Jasikevičius nusišypsojo:

„Paklausiau ar darys septintą vaiką. Jei rimtai, sezono metu retai susitinkame, tad naudojamės kiekvieną proga persimesti keliais žodžiais“.

Tuo tarpu „Olympiakos“ vairininkas Georgios Batzokas pripažino kauniečių dominavimą.

„Žalgiris“ sužaidė solidžiai. Mums trūko kūrybingumo bei prarastų V.Spanoulio ir T.Rochestie, kuriuos turėjo pakeisti jaunimas. Pirmojoje mačo dalyje žalgiriečiai prarado tik vieną kamuolį, nes mes jų nesugebėjome paspausti. Šeimininkai puikiai pasinaudojo savo snaiperiais Artūru Milakniu ir KC Riversu, o kai varžovas pataiko virš 60 proc. tritaškių, jį įveikti labai sunku“, - sakė jis.

Tačiau pabrėžė, jog nepaisant visko, Pirėjo krepšininkai turi likti susikaupę, nes artimiausios Eurolygos rungtynės jau už dviejų dienų. Tiesa, nežinia kiek sveikų žaidėjų tada jie turės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS