M. Kuzminskas: esame lietuviai, galime lietuviškai susikalbėti, bet to labai trūko | KaunoDiena.lt

M. KUZMINSKAS: ESAME LIETUVIAI, GALIME LIETUVIŠKAI SUSIKALBĖTI, BET TO LABAI TRŪKO

Mindaugas Kuzminskas nukėlė kepurę prieš Ispanijos rinktinę ir Sergio Scariolo.

Apmaudžiai dviženklį deficitą paleidusi, įspūdingai ketvirtajame kėlinyje išsigelbėjusi, tačiau pratęsime gynyboje subyrėjusi Lietuvos rinktinė anksti baigė pasirodymą Europos čempionate. Mūsiškiai vėl suklupo tiems patiems skriaudikams ispanams (94:102). Ir vėl ispanai.

Paskutinį kartą lietuviai įveikė ispanus dar 2010 m. pasaulio čempionate Turkijoje, kuomet rinktinės marškinėlius vilkėjo tokie mohikanai kaip Linas Kleiza, Robertas Javtokas ar Simas Jasaitis.

Po mačo lietuvių lyderis ir 18 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas buvo labai nusiminęs.

„Patys kalti, liūdna labai. Tokia chebra. Nežaidėme blogai, bet neturime pasiteisinimų. Pralaimėjome. Vėl puolime kamuoliai neatsikovoti, klaidos. Viską lėmė detalės“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

– Kodėl per visą čempionatą neišmokote žaisti pabaigų?

– Vienas iš dalykų – esame pakankamai jauna komanda. Aš esu vyriausias žaidėjas, o komanda jauna. Bet nereikia ieškoti pasiteisinimų. Visi žaidžiame aukščiausiame lygyje, pradedant vyriausiais baigiant jauniausiais. Turėjome uždaryti rungtynes. Nėra, ką kaltinti, patys save...

– Kokia nuomonė dėl nesportinės pražangos?

– Kai nesi aikštelėje, labai sunku pamatyti. Aš, būdamas teisėju, jei būtų nors kiek abejonių, neduočiau nesportinės, kad komandoms leistų išsiaiškinti rungtynėse, bet šiandien teisėjų negalima kaltinti.

– Kokiu žodžiu apibūdintum čempionatą?

– Nuviliantis. Nėra ką sakyti. Žaidėme neblogai, bet kas iš to. Važiuojame namo. Čia labai primena šis čempionatas 2017 m., kuomet žaidėme gerai ir pralaimėjome. Turbūt geriau žaisti blogai ir laimėti kažką.

– Šiandien labai trūko Jono Valančiūno. Kas jam nutiko?

– Susirinko pražangas, išsimušė. Ispanai yra protinga komanda, geras treneris. Jie pasiruošė, kaip gynė Marių Grigonį, vienas žmogus laksto su juo, kiti ginasi aikšte. Jie buvo labai gerai taktiškai pasirengę ginti mūsų lyderius.

– Ar nebuvo kam sustabdyti Lorenzo Browną, kai pražangų limitą išnaudojo A. Butkevičius?

– Visiems jį sunku sulaikyti. Į tą klausimą nieko neatsakysiu.

– Trečią kartą iš eilės nepavyksta patekti į aštuonetą. Ar kažkiek prarandame pozicijas?

– Kaip ir esame krepšinio šalis, nes populiariausias sportas, bet rezultatų norėtųsi geresnių. Ačiū dievui, kad šią vasarą bent jaunimas kažką laimėjo. Gal ateina gera karta, nors ir ši yra nereali, tik reikia sulošti. Ispanai įrodė, kad nepaisant visų pasikeitimų, būtent jie yra krepšinio šalis ir jie labai moka žaisti lemiamas rungtynes.

– Ko komandai trūksta, kad būtų geresni rezultatai? Ar reikia pokyčių trenerių štabe?

– Ne, baikite. Žaidimas nebuvo blogas. Kartais pritrūksta sėkmės, kartais vieno kamuolio, vieno metimo, susikalbėjimo gynyboje. Esame lietuviai, galime lietuviškai susikalbėti, bet to labai trūko.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

"Asam'

Ir visiems treneriukams: Akivaizdus 'asu' treniruociu trukumas ypac individaliu ,o treneris visiskai aklas,nemato ko kam truksta...

eik i sale sportuoti

Kuzia, eik sportuoti i sale. Pro tave kiaurai eina puolejai. Tu net kojojs nepakeli kai tave praeina. Tai, kad imetei 13-15 tasku nieko neduoda, nes tiek pat praleidai . kai stovi laisvas neimeti tritaskio, tai profesionalumo stoka. Nes, jau ne pirma ir ne trecia karta neimeti. Su Argentina, Kanada , JAV, Puerto Riko, Brazilija ir kitais bus dar sunkiau. Pasaulis pasistumejo zaidime. Netapkite draugisku rungtyniu nugaletojais ir cempionatu skalbikliais.

Kuba

Dabar jau galima pasveikinti Moskvičių ir jo surinktus pagalbininkus su pasiekimais - tokių dar nebuvo - Lietyva 15 vietoje...kitais metais -kur? gal atsakys maestro???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS