M. Schilleris nulenkė galvą prieš „Real“ kokybę | KaunoDiena.lt

M. SCHILLERIS NULENKĖ GALVĄ PRIEŠ „REAL“ KOKYBĘ

Madrido „Real“ į Kauną atvyks nuvargę, bet alkani pergalių Eurolygoje. Tik trečiadienį ACB pirmenybėse sunkią pergalę iškovojęs Karališkasis klubas, penktadienį sieks pataisyti savo sunkią situaciją europinėje arenoje.

Tačiau 15-oji ispanų vieta iš 18 dalyvių neturėtų užliūliuoti žalgiriečių. Ispanijos superklubas nusiteikęs įrodyti, kad ne „Žalgiris“, o „Real“ turėtų būti Eurolygos viršūnėje.

Abi ekipos turi netekčių, tačiau, žinant šių dienų kontekstą, jos minimalios. Kauniečiams negalės padėti koronavirusu susirgęs Rokas Jokubaitis. Ispanai atskrenda be poilsio – vakar jie 85:83 šalies čempionate palaužė Bilbao „RETAbet“ ekipą.

Pasak „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio, kauniečiai svarbiam Eurolygos mačui rengėsi neįprastomis sąlygomis, nes privalėjo izoliuotis, tad sportinę formą palaikė treniruodamiesi individualiai. Tik šią savaitę jie galėjo susirinkti į komandines pratybas.

„Visi džiaugėmės gavę šansą sugrįžti į salę, nes tris dienas dirbome atskirai“, - sakė M.Schilleris.

– Ar R.Jokubaičio netektis, jūsų nuomone, didelė?

– Jo labai trūks. Viena vertus, netekome iš šešių gynėjų neteko vieno svarbaus žmogaus komandos rotacijoje. Trūks ir jo fiziškumo, kitų savybių. Tačiau su tokiomis netektimis mes jau buvome susidūrę, kai Maskvoje žaidėme be Joffrey Lauvergne’o. Ir kitos komandos išgyvena tą patį.

– Ar savaitgalis, laukiant testo rezultatų, buvo sunkus?

– Svarbiausia, kad visi laukėme neigiamų rezultatų ir taip ir nutiko. Galime dirbti toliau.

– Jūsų penktadieniai varžovai kol kas nežiba Eurolygoje. Kokia jums atrodo šiemetinė „Real“ ekipa?

– „Real“ reiškia kokybę bei patirtį. Jie yra puikiai susižaidę ir pamažu įsibėgėja. Neveltui laimėjo visas 9 rungtynes Ispanijoje, taip pat – 4 mačus iš eilės. Ispanai meta daugiausia tritaškių visoje Eurolygoje, nes turi pakankamai snaiperių. Yra net šeši žaidėjai, išmetantys daugiau tritaškių nei dvitaškių.

– Kuriuos žaidėjus „Real“ gretose išskirtumėte?

– Trey’us Thompkinsas yra labai įdomus žaidėjas. Jis gali žaisti ir sunkiuoju kraštu ir vidurio puolėju. Amerikietis pavojingas ir arčiau krepšio, ir prie tritaškio linijos.

– Mače su ASVEL „Žalgiris“ turėjo sunkumų stabdydamas aukštaūgį Moustapha Fallą. „Real“ turi panašaus ūgio „bokštą“ Walterį Tavaresą. Kaip rengiatės prieš jį gintis?

– Sutinku, kad tai panašaus dydžio žaidėjai, bet jų žaidimo stilius gerokai skiriasi. M.Fallas daugiau mėgsta žaisti vadinamajame „poste“ nei W. Tavaresas. Jis mėgsta statyti užtvaras ir judėti link krepšio. Jų duomenys panašūs, bet žaidimo stilius yra skirtngas, todėl daug paralelių nematau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS