Mače su Lietuva susižeidęs „Ryto“ naujokas išvengė blogiausio | KaunoDiena.lt

MAČE SU LIETUVA SUSIŽEIDĘS „RYTO“ NAUJOKAS IŠVENGĖ BLOGIAUSIO

Europos čempionate susižeidęs Vilniaus „Ryto“ naujokas Benedekas Varadi išvengė blogiausio scenarijaus. Vengrijos rinktinės atstovas mače su Lietuva patyrė piršto traumą.

Iškart buvo spėta, jog Varadi patyrė lūžį, tačiau atlikus rentgeno tyrimą lūžių nebuvo nustatyta. Vengras tinklalapiui BasketNews pasakojo, kad po kontakto su Domantu Saboniu pirštas buvo atstatytas, o dabar nejaučia jokio skausmo.

Krepšininkas spėjo sužaisti pusseptintos minutės, per kurias į Lietuvos krepšį įmetė 2 taškus.

Mažiausiai savaitę žaidėjo ranka ir pirštas bus sutvirtinti įtvaru. Lietuvos rinktinės štabe dirbantis Giedrius Žibėnas Kiolne sekė būsimo auklėtinio situaciją bei laukė grįžtančio iš ligoninės.

„Ačiū Dievui, nelūžo, atstatė pirštą atgal ir dabar turiu būti su įtvaru, – sakė Varadi. – Kitą savaitę vykstu į Lietuvą, kur bus atliktas papildomas patikrinimas. Atrodo, kad nenutiko nieko rimto.“

Po papildomų tyrimų Vilniuje paaiškės, kiek laiko jis negalės rungtyniauti. Atakų organizatorius praleido paskutiniąsias vengrų rungtynes su Vokietija, kuriai buvo nusileista 71:106.

Vengrija B grupėje vienintelė liko pergalių – pralaimėti visi penki mačai.

Be rungtynių su Lietuva, Varadi per tris mačus vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnė po 7,7 taško, išdalino po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,3 kamuolio.

„Ryto“ naujokui tai buvo pirmasis Europos čempionatas karjeroje. Tuo metu Vengrija Senojo žemyno elite varžėsi antrąkart paeiliui (2017 ir 2022 m.).

Prieš tai paskutinį kartą buvo žaista 1999 metais.

„Didžiulė patirtis, – pažymėjo Varadi. – Žaidėme prieš geriausias komandas Europoje ir pasaulyje. Vengrijai tai – labai pamokanti patirtis. Tikiuosi, kad atsispirsime nuo to ir patobulėsime artėjančioms kovoms atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą. Mūsų tikslas – kabintis į pasaulio čempionatą. Kvalifikacijoje liko ketverios rungtynės ir mes turime šansų patekti. Tikiuosi, jog patirtis Europos čempionate pasitarnaus mums.“

Tarp Kiolną užplūdusių sirgalių buvo ir „Ryto“ fanų. Pastarieji pasimatė su Vilniaus komandos naujoku arenoje ir prie viešbučio.

„Sutikau daug fanų, kurie sakė laukiantys manęs Vilniuje ir besikaunant dėl didelių tikslų“, – sakė Varadi, kuris po 10 sezonų paliko Sombathėjaus „Falco“ ir pasirinko „Rytą“.

Būdamas Europos čempionate, krepšininkas stebėjo „Ryto“ draugiškų rungtynių ciklo pradžią ir būsimus bendražygius.

„Po treniruočių „Youtube“ žiūrėjau „Ryto“ rungtynes su Viurcburgo „s.Oliver“ ir Varšuvos „Legia“. Mačiau, kaip vyrukai mėgaujasi krepšiniu, rodo didelę energiją. Priešsezonio cikle svarbiausia susilipdyti ir viliuosi, jog tai padės pamatą sezonui“, – kalbėjo Vengrijos rinktinės narys.

„Rytas“ šeštadienį Vilniuje sužais draugišką mačą su Tartu „Ulikool“, o rugsėjo 16-17 dienomis Panevėžyje dalyvaus kontroliniame Raimundo Sargūno taurės turnyre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS