Metai be V. Dovidavičiaus – vieno geriausių Lietuvos krepšinio teisėjų | KaunoDiena.lt

METAI BE V. DOVIDAVIČIAUS – VIENO GERIAUSIŲ LIETUVOS KREPŠINIO TEISĖJŲ

  • 0

Prieš metus, rugpjūčio 20-ąją, grumtynes su sunkia liga pralaimėjo vienas geriausių Lietuvos krepšinio teisėjų kaunietis Virginijus Dovidavičius.

Su melanoma kovojusiam V. Dovidavičiui buvo atlikta ne viena operacija, jis iškentėjo šešis chemoterapijos kursus. Praėjusį pavasarį, pagerėjus savijautai, Virginijus netgi buvo grįžęs į aikštę – teisėjavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir šalies moterų krepšinio lygos čempionatų rungtynėms, tačiau liga nepasitraukė – baigiantis vasarai vyras vėl pasijuto blogai.

Tris dešimtmečius krepšinio arbitro darbui pašventęs V.Dovidavičius teisėjavo svarbiausiuose turnyruose – 2004-ųjų olimpinėse žaidynėse, taip pat pasaulio ir Europos čempionatuose. Jis buvo vienas LKL įkūrimo iniciatorių.

"Virginijus buvo aukščiausio lygio profesionalas, ištikimas savo darbui netgi tada, kai kūną jau kaustė skausmai. Tebeprisimename jo nuoširdumą, paprastumą, užkrečiamą optimizmą", – apie savo buvusį mokinį sakė Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) garbės arbitras Raimundas Barauskas.

Rugpjūčio 24 d. 10 val. Kaune, Šv.Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčioje, bus aukojamos šv.Mišios už V.Dovidavičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS