Mirė krepšinio treneris A. Šatas | KaunoDiena.lt

MIRĖ KREPŠINIO TRENERIS A. ŠATAS

  • 0

Mirė krepšinio treneris Algimantas Šatas.

„Sekmadienį netekome Lietuvos nusipelniusio trenerio Algimanto Šato, ėjusio 78-uosius metus. Ilgametis Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinės strategas mūsų krepšininkams vadovavo daugiau nei 20 metų. A. Šatui diriguojant Lietuvos komanda daugybę kartų tapo deflimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų prizininke“, – feisbuke pranešė Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas.

Prezidentas Gitanas Nausėda užuojautoje rašė, kad ugdydamas Lietuvos krepšininkų kartas, A. Šatas „atidavė jiems visą savo širdį, jėgas ir žinias“.

„Svariausių pergalių į Lietuvos krepšinio metraštį įrašė A. Šato vadovaujama Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinė, net tris kartus tapusi pasaulio čempione. Svarbiausia, kad visiems savo auklėtiniams treneris A. Šatas ne tik skiepijo sportinį meistriškumą, bet ir savo pavyzdžiu skleidė jiems garbingą žmogiškumą“, – rašė G. Nausėda.

Už nuopelnus sportui, už valią ir ryžtą siekiant pergalių A. Šatas apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS