Kelialapis kišenėje: lietuviai vyks į pasaulio čempionatą | KaunoDiena.lt

KELIALAPIS KIŠENĖJE: LIETUVIAI VYKS Į PASAULIO ČEMPIONATĄ

„Mūsų užduotis buvo patekti į pasaulio čempionatą. Esu labai laimingas, kad tą programą įvykdėme“, - komentavo Kęstutis Kemzūra.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistento diriguojama ekipa Juodkalnijoje pasiekė 7-ąją pergalę per 9 mačus ir užsitikrino bilietą į 2023 m. pasaulio čempionatą Indonezijoje.

„Kazy, tau tai kainuos“, - šypsojosi K. Kemzūra, pavadavęs dėl užimtumo Kauno „Žalgirio“ ekipoje, į Podgoricą nevykusį rinktinės vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį.

Lietuviai Podgoricoje 65:56 patiesė Juodkalnijos ekipą, ją palikdami su 6 pergalėmis ir 4 nesėkmėmis. Tad paskutinį FIBA langą baltai pasitiks ramūs, nes K grupėje jie nebenukris žemiau trečiosios vietos.

Nors mačas Juodkalnijoje prasidėjo įteptai (13:13), jo eigą pakeitė ant parketo žengęs Mindaugas Kuzminskas. Vienas labiausiai patyrusių rinktinės narių suvertė 11 taškų ir padėjo mūsiškiams atitrūkti - 37:30. Po ilgosios pertraukos šeimininkai grąžino intrigą ir priartėjo iki vieno metimo (44:47). Bet M.Kuzminskas vėl timptelėjo saviškius, šie šovė į priekį 14:3 ir daugiau priešininkų nebeprisileido.

Nugalėtojams Mindaugas Kuzminskas ir Vaidas Kariniauskas (6 atk. kam.) pelnė po 13 taškų, Martynas Echodas 8 (7 atk. kam.), Gytis Radzevičius 7, Eigirdas Žukauskas 6, Margiris Normantas (5 rez. perd.) ir Eimantas Bendžius po 5.

Juodkalnijai: Vladimiras Mihailovičius ir Nikola Ivanovičius po 11, Dino Radončičius 7, Zoranas Nikoličius (7 atk. kam.), Nemanja Radovičius ir Igoris Drobnjakas po 6.

„Teisingai sureagavome į pralaimėjimą Panevėžyje. Pykome ant savęs dėl to, kaip atrodėme ir kaip žaidėme. Norėjome reabilituotis prieš savo sirgalius“, - dėstėK. Kemzūra.

„Buvome tokie agresyvūs, aktyvūs ir atletiški, kokie ir norėjome būti. Skaičiai parodo, kad atkovojome 12 kamuolių po varžovų krepšiu ir praradome 11 kamuolių. Tai buvo svarbu. Neleidome susirinkusiai miniai paveikti namų komandos“, - apie pergalę Podgoricoje kalbėjo K.Kemzūra.

GALERIJA

  • Kelialapis kišenėje: lietuviai vyks į pasaulio čempionatą
  • Kelialapis kišenėje: lietuviai vyks į pasaulio čempionatą
  • Kelialapis kišenėje: lietuviai vyks į pasaulio čempionatą
  • Kelialapis kišenėje: lietuviai vyks į pasaulio čempionatą
FIBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Edmundas Tulcevičius

Be Valančiūno ir Sabonio Lietuvoje daugiau nėra nė vieno padoraus centro , šlykštu žiūrėti į Echodo ir Blaževičiaus žaidimą , pirmas tai su visam atrodo kaip pagautas , blaškosi aikštelėje nerąsdamas sau vietos , pas abu nei techniko , nei fizikos , matosi kaip jie gaudo kamuolį , lyg tai būtų karšta bulvė , ne ką geresnis ir Birutis , taip , kad centrus turime tik du ir nieko čia nepaveiksi , o tie trys taip ir liks duodantys vilčių , kurių manau nesulauksime .

Keista

Visiška nesąmonė treneriu paskirti Maksvytį, o treniruoja Kemzūra. Neteko pasaulyje tokių cirkų stebėti. Su Maksvyčiu net nesitaria, tai kodėl jis treneris?

nieko nesitikiu

is tokios rinktines-sabas su valancium bus uzdengti,o kitiem dar reiktu pasitreniruot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS