Moksleivių krepšinio lyga pagerbė sezono laureatus | KaunoDiena.lt

MOKSLEIVIŲ KREPŠINIO LYGA PAGERBĖ SEZONO LAUREATUS

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) sezono uždanga nusileido Raudondvaryje. Šventėje buvo ne tik apibendrinti metų rezultatai ir apdovanoti lygos geriausieji, bet ir pristatyti nauji vadovai.

Viešnia iš Prancūzijos

Sportinę aprangą įpratę vilkėti jaunieji krepšininkai, jų treneriai ir arbitrai jautėsi kiek nedrąsiai iškilmingoje aplinkoje Raudondvario dvare. Tačiau LIDL-MKL sezono uždarymo šventėje liūdnų veidų nebuvo.

Perspektyviausia Lietuvos krepšininkė, Vilerbano ASVEL (Prancūzija) klubo gynėja 17-metė Justė Jocytė, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pagrindinio lygos rėmėjo „LIDL Lietuva“ atstovė Lina Skersytė ir kiti lygai padedantys žmonės nusilenkė geriausiems jauniesiems šalies krepšinio talentams.

MKL čempionatuose žaidė ir subrendo tokie žinomi vyrų krepšinio oranžinio kamuolio meistrai kaip Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza, Jonas Mačiulis.

Renginyje buvo oficialiai pristatytas ir naujasis LIDL-MKL prezidentas – visuomenininkas, verslininkas Remigijus Lapinskas ir jo pagalbininkai. R. Lapinskas pakeitė šį sezoną pareigas ėjusį garsų krepšininką Rimantą Kaukėną. Pastarasis tęsti darbų negali dėl užimtumo Alytaus–Vilniaus „Wolves“ klube ir savo vardu pavadintame labdaros fonde.

Talentų kalvė

Paklaustas, kaip jaučiasi eidamas naujas pareigas, R. Lapinskas pripažino, kad pasiūlymas vadovauti Lietuvos moksleivių krepšinio lygai buvo netikėtas, tačiau jis iššūkį priėmė nedvejodamas.

Pristatymas: LIDL-MKL direktorius P. Aleksonis įteikė simbolinius marškinėlius naujajam lygos prezidentui R. Lapinskui (kairėje)./ Regimanto Zakšensko nuotr. 

„Visi sutinkame, kad krepšinis yra antroji Lietuvos religija, o moksleivių lyga yra viso mūsų krepšinio pamatai ir pagrindas, – pažymėjo naujasis LIDL-MKL prezidentas. – Man rūpi ateitis ir atsakingi sprendimai, duodantys naudos ateities kartoms. Vaikai yra ta sritis, į kurią būtina investuoti ir skirti laiko, siekiant impulso būsimoms pergalėms.“

Per du dešimtmečius MKL čempionatuose žaidė ir subrendo tokie žinomi vyrų krepšinio oranžinio kamuolio meistrai kaip Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Marius Grigonis. MKL kovose ne vieną sezoną grūdinosi ir šiomis dienomis LKL finalo serijoje dėl aukso žiedų besikaunantys Lukas Lekavičius, Gytis Radzevičius, Margiris Normantas ir daugelis kitų.

Neužmiršo ir mažųjų

Pasak LIDL-MKL direktoriaus Petro Aleksonio, šį sezoną į įvairaus amžiaus grupių čempionatus buvo siekiama dar labiau įtraukti ne tik didmiesčių atstovus, bet ir mažesnių regionų ekipas.

Šis lygos sezonas tradiciškai buvo masiškiausias. Lyga sujungė net 25 čempionatus, kuriuose varžėsi kone 500 komandų, atstovavusių daugiau nei pusšimčiui sporto mokyklų.

Įvairiose amžiaus grupėse – Pirmojo iššūkio, A, B ir C divizionuose, įvyko daugiau nei 4 tūkst. rungtynių, kuriose varžėsi bene trys tūkstančiai moksleivių. Visi jie rungtyniavo U12–U19 grupių čempionatuose. Būtent po ilgos pertraukos į MKL sugrįžęs C divizionas suteikė galimybę atsiskleisti ir mažesnių Lietuvos miestų moksleiviams.

Šis sezonas buvo debiutinis ir 3×3 LIDL-MKL pirmenybių sekcijai. Jas P. Aleksoniui padėjo organizuoti Sostinės krepšinio lygos (GEALAN-SKL) vadovas Vaidas Indriliūnas.

Iškilmės: šventės dalyviai pramogavo puošniajame Raudondvario dvare./ Regimanto Zakšensko nuotr. 


Laureatų sąrašas

Geriausia merginų krepšinio mokykla – Vilniaus krepšinio mokykla (direktorius V. Tupčiauskas).

Geriausia vaikinų krepšinio mokykla – Sostinės krepšinio mokykla (direktorius M. Noreika).

Geriausia krepšinio mokykla – Vilniaus krepšinio mokykla (direktorius V. Tupčiauskas).

Naudingiausi žaidėjai U13 berniukų čempionate: K. J. Jauniškis, Vilniaus KM I (treneris M. Sakalauskas).

U14 mergaičių: G. Galvanauskaitė, Panevėžio SC (trenerė I. Rimšienė).

U14 berniukų: B. Kryžius, Tornado KM I-„VS Sistemos“ (treneris M. Lauraitis).

U15 vaikinų: D. Jakštonis, Kauno KA „Žalgiris“ I (treneris A. Visockas).

U16 merginų: J. Mockevičiūtė, V.Knašiaus KM (trenerė D. Anužienė).

U16 vaikinų: A. Butajevas, V.Knašiaus KM I (treneris V. Stanišauskas).

U17 vaikinų: T. Didžgalvis, Utenos DSC (treneris E. Leipus).

U18 merginų: S. Aukštikalnytė, Biržų SC (trenerė M. Kregždytė).

U18 vaikinų: A. Bieliauskas, Kauno KM „Žalgiris“ II (treneris A.Visockas).

Simbolinis merginų penketas

S. Aukštikalnytė, D. Paunksnytė (Vilniaus krepšinio mokykla, treneris G. Kievinas), J. Mockevičiūtė, A. Rauckytė (Panevežio SC, trenerė I. Rimšienė), G. Galvanauskaitė (Panevežio SC, trenerė I. Rimšienė). Sezono trenerė – L. Dambrauskaitė (Kauno KA „Žalgiris“).

Simbolinis vaikinų penketas

K. Lesčiauskas (V. Knašiaus KM, treneris V. Zakrys), E. Pakamanis (Sostinės KM, treneris T. Urbelionis), D. Jasikevičius (Nacionalinė KA I, treneris D. Petraitis), J. Kukta (Vilniaus KM, treneris T. Tarasevičius), M. Juzėnas (Kauno KA „Žalgiris“ , treneris T. Bakanauskas). Sezono treneris – A. Grigaliūnas („Tornado“ KM).

GALERIJA

  • Moksleivių krepšinio lyga pagerbė sezono laureatus
  • Moksleivių krepšinio lyga pagerbė sezono laureatus
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS