Moterų lygos krepšininkės kvies tapti žvaigždėmis | KaunoDiena.lt

MOTERŲ LYGOS KREPŠININKĖS KVIES TAPTI ŽVAIGŽDĖMIS

  • 0

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL), kaip socialiai atsakinga organizacija, nuo šio sezono pradeda vykdyti naują projektą „Tapk krepšinio žvaigžde“, kurio tikslas paskatinti daugiau mergaičių rinktis krepšinio treniruotes bei padėti joms tapti profesionaliomis žaidėjomis.

Projekto ambasadore tapo ilgametė LMKL ir viena tituluočiausių Lietuvos krepšininkių Rima Valentienė, ji prisidės tiek prie naujo projekto, tiek ir Lietuvos moterų krepšinio gerinimo. R. Valentienės pavyzdys – įspūdingas: net keturiolika kartų tapo šalies čempione, rungtyniaudama Eurolygoje užėmė garbingas trečią ir ketvirtą vietas.

Pastaraisiais metais sporto mokyklos skundžiasi norinčių žaisti krepšinį mergaičių stygiumi, todėl tikimasi, kad sėkmingą pavyzdį demonstruojančios LMKL krepšininkės įkvėps būsimas krepšinio žvaigždes ir paskatins daugiau mergaičių rinktis šį sportą. Šiuo metu iš Lietuvoje esančių šešiasdešimties savivaldybių tik trylikoje yra rengiamos būsimos krepšininkės, todėl  projekto metu bus stengiamasi šį skaičių padidinti.

Projekto startas numatomas jau šį ketvirtadienį Ukmergėje, kur dalyvaus ne tik projekto ambasadore R. Valentienė, bet ir į Lietuvą rungtyniauti sugrįžusi bei prie Vilniaus „Kibirkšties“ prisijungusi Vita Kuktienė. Buvusi Ukmergės krepšinio mokyklos auklėtinė devynis kartus yra tapusi LMKL čempione, taip pat laimėjusi Ispanijos krepšinio lygą.

Projektas bus tęsiamas viso sezono metu, o garsios LMKL krepšininkės taip pat lankysis Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje, Utenoje ir kituose miestuose. Krepšininkės kas tris savaites vyks į sporto mokyklas, stebės mergaičių tobulėjimą bei pačios ves treniruotes ir dalins naudingus patarimus.

Susitikimų metu krepšininkės papasakos savo sėkmės istorijas ne tik apie krepšinį, bet ir asmeninį gyvenimą. Žinomos moterys sėkmingai kopia karjeros laiptais ir sugeba suderinti profesionalės karjerą bei mokslus. Projekto ambasadorė R. Valentienė gali pasigirti dviem aukštojo mokslo diplomais, puikus pavyzdys yra ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, kuri sugeba demonstruoti ne tik puikius rezultatus aikštelėje, vadovauti klubui, bet ir siekti magistro diplomo.

Šio projekto metu mergaitės galės pabendrauti įvairiais klausimais su profesionaliomis krepšininkėmis, pamatyti jų geriausius apdovanojimus iš arti, pasimatuoti medalius, kartų nusifotografuoti su patinkančiomis LMKL žvaigždėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS