Namų darbams laiko neturintis M. Schilleris: turime laimėti individualias dvikovas | KaunoDiena.lt

NAMŲ DARBAMS LAIKO NETURINTIS M. SCHILLERIS: TURIME LAIMĖTI INDIVIDUALIAS DVIKOVAS

Dvi pergalės Eurolygoje iš eilės pataisė Kauno „Žalgirio“ krepšininkų nuotaikas bei turnyrinę situaciją. Žalgiriečiai ketvirtadienį turi šansų pratęsti sėkmingą seriją, jei savo aikštėje įveiks Stambulo „Fenerbahče“. Turkijos klubas neišbrenda iš nesėkmių liūno, laimėjęs tik 5 iš 14 mačų.

Dar prastesnį rezultatą Igorio Kokoškovo auklėtiniai demonstruoja pastaruoju metu, kai pralaimėjo net šešis iš septynių mačų. Kaune Turkijos klubas pasirodys be vieno savo lyderių Jano Vesely. Nepaisant to, „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris rankomis neploja ir ruošiasi rimtam išbandymui.

„Fenerbahče“ – labai talentinga komanda. Jų privalumai – ne tik talentas, bet ir aukštas penketas, ypač kai žaidžia DyShawnas Pierre‘as ir Edgaras Ulanovas“, - aiškino austras.

– Jūsų komandos starto penketas taip pat aukštas, kai Nigelas Hayesas žaidžia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Ar tai bus privalumas prieš turkus?

– Nigelo ūgis ir jėga darbuojantis ties perimetru pravers prieš kiekvieną komandą. Dėl Steve‘o ir Patricio traumų turėjome aukštinti penketą, perstumti Augustine’ą Rubitą į „ketvirtojo numerio“ poziciją ir Nigelas mums labai padėjo.

– Turite nemažai panašumų su „Fenerbahce“ vairininku Igoriu Kokoškovu, debiutuojate Eurolygoje atvykę iš JAV. Ar pažįstate šį trenerį ir kaip vertinate jo darbus?

– Igorį puikiai pažįstu ir labai gerbiu. Pažįstu jį iš Jutos „Jazz“ laikų, kur jis darbavosi asistentu. Tarp mūsų yra panašumų, tačiau jo patirtis yra kiek kitokio lygio, jis vadovavo NBA klubui, ilgai dirbo Gruzijos rinktinės sudėtyje, be to, jis laimėjo Europos čempionatą su Slovėnija.

– Kaip „Fenerbahče“ žaidimas pasikeičia su Nando De Colo?

– Jis labai svarbus komandos žaidimui, gali jį pakreipti kita linkme. Vis dėlto reikia vertinti kiekvienas jų rungtynes atskirai, nes tai visiškai nauja komanda, tad jai prireiks laiko rasti savo ritmą. tačiau tik laiko klausimas, kada tokia talentinga ir gerai treniruojama komanda įsibėgės.

– „Fenerbahče“ puolimas kol kas vienas prasčiausių Eurolygoje. Kaip jūs stabdysite jų puolimas?

– Turime juos gerai pažinti ir laimėti individualias dvikovas. Jie labai gerai naudojasi savo žaidėjų stiprybėmis. Joms išnagrinėti turime mažai laiko, bet stengiamės kuo geriau pažinti varžovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS