Naujas pravardes vardijęs R. Jokubaitis: be akinių bus dar geriau | KaunoDiena.lt

NAUJAS PRAVARDES VARDIJĘS R. JOKUBAITIS: BE AKINIŲ BUS DAR GERIAU

Rokas Jokubaitis pastarosiomis savaitėmis prisirinko naujų pravardžių.

Pirmąją rinktinės stovyklos savaitę pagrindinis rinktinės įžaidėjas susidūrė su akies infekcija, dėl kurios treniruotėse turėjo užsidėti specialius akinius.

„Na, Abdul-Jabbaras, Stoudemire'as. (Artūras) Darašas buvo toks žaidėjas Mažeikiuose su tokiais akiniais. Yra, yra“, – po pirmųjų draugiškų rungtynių ir pergalės prieš Estiją naujas pravardes su šypsena veide vardijo Jokubaitis.

Lietuva kontrolinių rungtynių starte 84:70 susitvarkė su Estija, o starto penkete pasirodęs Jokubaitis per 15 minučių pelnė 2 taškus (1/5 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 8 naudingumo balus.

Kaip Jokubaitis jautėsi pirmose rungtynėse žaidžiant su akiniais?

„Galiu tiesiai šviesiai pasakyti – ne tas jausmas, kaip žaidžiant be akinių, – pripažino Jokubaitis. – Vienos rungtynės, sekmadienį gal bus antros (su Estija Alytuje – aut. past.), o daugiau nebeteks su jais žaisti. Manau, tai bus į naudą mūsų visai rinktinei ir man pačiam, nes tikrai sudėtinga su jais žaisti. Bet jeigu su jais galiu pažaisti, manau, be jų bus dar geriau.“

– Rokai, kokį įspūdį paliko pirmosios draugiškos rungtynės? – žurnalistai po rungtynių paklausė Jokubaičio.

– Kaip pirmoms rungtynėms ir galima pranašauti – daug bėgimo, lėkimo, daug energijos, noro. Kaip pirmosioms rungtynėms tikėjausi, kad bus blogiau. Patiko energija. Turime dar daug laiko pasiruošti. Darysime vaizdo peržiūrą, aiškinsimės, kas blogai. Neblogai, neblogai.

– Su šiomis rungtynėmis oficialiai perėmėte pagrindinio įžaidėjo vaidmenį iš Manto Kalniečio. Galbūt dėl to buvo jaudulio?

– Faktas, kad buvo, bet stengiuosi mėgautis krepšiniu. Čia esame surinkti geriausi Lietuvoje, manau, kad visi susižaisime po truputį. Smagu matyti pilną areną, džiaugsmas atstovauti rinktinei. Yra to jaudulio, bet nesusitvarkysiu su tuo.

– Kaip įvertintumėte savo dabartinę formą?

– Negeriausia, tikrai. Tie metimai nesukrito, bet manau, jog komanda funkcionavo. Manau, šiandien visi mėgavomės krepšiniu. Tą formą visi įgis, ir man pačiam reikia įgyti, ir mums visiems.

– Rungtynėse susidūrė su kuriozu – iš jūsų marškinėlių iškrito laidas su aparatu. Kas nutiko?

– Ten buvo priklijuotas mikrofonas, įrašinėjome garsą ir nepavyko. Jaučiau kažką, bet reikia žaisti, nesvarbu.

– Ar galima sakyti, kad teks iš naujo priprasti prie NBA krepšininkų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio bei rasti su jais ryšį aikštėje?

– Taip, faktas. Manau, kad visi supranta, jog keisis ir žaidimo planas, vis tiek reikės juos išnaudoti. Tam ir turime nepilną mėnesį, kad viską nušlifuotume. Jie duos naudos, tik reikia susižaidimo.

– Su Kerru Kriisa esate žaidęs ir „Žalgirio“ dubleriuose (2018-2019 m.), ir truputį pagrindinėje komandoje (2019-2020 m.). Kokį įspūdį dabar jis paliko susitikus su Estijos rinktine?

– Superinį, Arizonos universitete yra pagrindinis įžaidėjas. Gerai diriguoja komandai, kas gali būti geriau? Vakar buvome susitikę pasišnekėti, geri santykiai išlikę iki šiol. Smagu dabar jau vyrų rinktinėje.

– Kerras priminė, kad prieš tai 2020 metais jie laimėjo Taline prieš Lietuvą?

– Kerras nepriminė, bet mums treneriai priminė, reikėjo sutvarkyti tuos formalumus. Didesnė motyvacija, kad negalime pralaimėti estams ar latviams.

GALERIJA

  • Naujas pravardes vardijęs R. Jokubaitis: be akinių bus dar geriau
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS