LKL naujoko nesustabdę klaipėdiečiai neatsilaikė savo arenoje | KaunoDiena.lt

LKL NAUJOKO NESUSTABDĘ KLAIPĖDIEČIAI NEATSILAIKĖ SAVO ARENOJE

„Nuotaikos dviprasmiškos. Kai pralaimi, nieko gero, bet dar ne viskas prarasta. Išėjimas į finalo ketvertą yra realus“, - sakė Mindaugas Brazys. Jo treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio seriją pradėjo pralaimėjimu 80:85 Jonavos „Cbet“ ekipai.

„Kelionę į Klaipėdą pradėjome labai sunkiai, galėjome net nespėti į rungtynes, bet mūsų sirgaliai davė mums autobusą, tad pusė pergalės skirta jiems“, - šypsojosi Jonavos komandos vairininkas Virginijus Šeškus.

Nepaisant sunkios kelionės svečiai nuo priešininkų atitrūko antrojo ketvirčio viduryje, kuomet surengė spurtą 10:0 bei susikūrė dviženklę persvarą. Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai priartėjo iki 4 taškų (70:74), o jonaviečiai dėl pražangų limito neteko Artūro Valeikos ir Jeffery Garretto. Tuomet taikliais metimais ėmė keistis Glynnas Watsonas ir Deividas Gailius. Galiausiai debiutavusio amerikiečio pakylėti svečiai išsaugojo nedidelę persvarą.

Rezultatyviausi nugalėtojų žaidėjai – Edvinas Šeškus ir G. Watsonas – abu jie pelnė po 23 taškus. Goranas Huskičius pridėjo 10 taškų, Dovis Bičkauskis ir Martinas Laksa po 8, Vytautas Šulskis 7.

Uostamiesčio komandoje daugiausia taškų (16) pelnė D. Gailius. Mindaugas Girdžiūnas įmetė 15 taškų, Matas Jogėla 13, Rokas Gustys 11, Oskaras Pleikys 7.

„Antroje rungtynių pusėje varžovai pakeitė gynybą ir jei ne naujas mūsų žaidėjas, mums būtų sunku. Jis klusnus žaidėjas, sakiau kad laisvas turi atakuoti. Labai gerai pataikė tritaškius“, - naujoką gyrė V. Šeškus.

„Kai analizuoji žaidėją, matai jo stipriąsias ir silpnąsias puses. Bet nežinai, kokiame lygyje jis tą gali daryti. Jonavos naujokas parodė, kad gali sėkmingai žaisti aukštu lygiu. To šiek tiek neįvertinome“, - pripažino M. Brazys.

Antrasis šios poros mačas vyks sausio 21 d. Jonavoje. Į Citadele KMT finalo ketvertą pateks komanda su geresniu įmestų-praleistų taškų santykiu per dvejas rungtynes.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ramass

Ką veikia komandoje Malmanis ir Whiteas?

Purmaliai

Vargšas Neptūnas !

gėlininkas

ar neptunas daro treniruotes,įžaidėjas visa rungtyniu laika rodo kur žaidėjams begti,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS