NBA klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai prie švenčių stalo neužsibus | KaunoDiena.lt

NBA KLUBAMS ATSTOVAUJANTYS LIETUVOS KREPŠININKAI PRIE ŠVENČIŲ STALO NEUŽSIBUS

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai neturės galimybių ilgesniam šventiniam atokvėpiui.

Prisidėjo prie pergalės

Memfio "Grizzlies" komanda su Jonu Valančiūnu savo arenoje, stebint 16 842 žiūrovams, 117:104 (31:20, 25:26, 30:29, 31:29) įveikė Šarlotės "Hornets" ekipą.

Lietuvis pelnė 16 taškų (7/8 dvitaškių, 2/2 baudų metimų), devynis kartus atkovojo kamuolį, atliko penkis rezultatyvius perdavimus (pakartojo asmeninį rekordą).

"Žaidėme energingai, kamuolys neužsibūdavo rankose. Be to, neblogai gynėmės, padėjome vienas kitam", – po varžybų pabrėžė J.Valančiūnas.

"Grizzlies" klubas (13 pergalių, 21 pralaimėjimas) Rytų konferencijoje – dešimtoje vietoje.

Kitas varžybas Memfio krepšininkai žais sausio 2-ąją svečiuose su Sakramento "Kings" komanda.

Aikštėje – trys broliai

Indianos "Pacers" ekipa su Domantu Saboniu išvykoje 98:120 (32:19, 13:29, 23:38, 30:34) nusileido Naujojo Orleano "Pelicans" klubui.

D.Sabonis surinko 15 taškų, šešiolika kartų atkovojo kamuolį (dvylika kartų – prie savo krepšio), atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

Pirmą kartą NBA per visą istoriją šias varžybas vienu metu žaidė trys broliai Holiday: 29-erių Jrue atstovavo "Pelicans", o 23-ejų Aaronas ir 30-ies Justinas yra D.Sabonio bendraklubiai.

Žaidėme energingai, kamuolys neužsibūdavo rankose. Be to, neblogai gynėmės, padėjome vienas kitam

"Jaučiuosi pakylėtas. Tai, kad mano berniukai susitiks būtent tokiu būdu ir tokiu lygiu – neįtikėtina", – džiūgavo krepšininkų tėvas Shawnas Holiday.

"Pacers" klubas (21 pergalė, 12 pralaimėjimų) Rytų konferencijoje – šeštas. Šiandien Indianos krepšininkai savo aikštėje žais su Filadelfijos "76ers", o sausio 2-ąją – su Denverio "Nuggets".

Sėkmingas dešimtmetis

Naujienų agentūra "Associated Press" geriausiu praeito dešimtmečio sportininku pripažino Los Andželo "Lakers" komandos žvaigždę LeBroną Jamesą.

"Lakers" klubas (26 pergalės, 7 pralaimėjimai) – Vakarų konferencijos lyderis.

L.Jamesas tarp rezultatyviausių visų laikų NBA žaidėjų yra ketvirtas (33 334 taškai). Nuo 2010-ųjų jis triskart tapo NBA čempionu, triskart buvo pripažintas naudingiausiu (MVP) viso sezono krepšininku ir triskart – naudingiausiu finalo mačo žaidėju.

34-erių "Lakers" lyderis abejoja, ar ateityje žengs į aikštę kartu su savo sūnumi Bronny, kuriam dabar – penkiolika metų, jis atstovauja mokyklos ekipai.

"Įvertinus tai, kaip šiuo metu jaučiuosi po kiekvienų varžybų, vargu ar tai tikėtina. Kita vertus, nėra jokių garantijų, kad Bronny pasieks NBA lygį", – sakė L.Jamesas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS