Neeilinis pasiekimas: R. Jokubaitis Eurolygoje atsidūrė šalia L. Dončičiaus ir R. Rubio | KaunoDiena.lt

NEEILINIS PASIEKIMAS: R. JOKUBAITIS EUROLYGOJE ATSIDŪRĖ ŠALIA L. DONČIČIAUS IR R. RUBIO

  • 0

„Barcelona“ antradienį išvykoje palaužė Miuncheno „Bayern“, o Rokas Jokubaitis Eurolygoje pasiekė simbolinę ribą.

Lietuvis Bavarijoje atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir dabar per karjerą Eurolygoje iš viso yra 201 kartą asistavęs komandos draugams.

Statistikos analitiko Dariaus Garuolio duomenimis, Jokubaitis tapo trečiu jauniausiu krepšininku Eurolygos istorijoje, pasiekusiu 200 rezultatyvių perdavimų ribą. Tai lietuvis padarė būdamas 21 metų ir 333 dienų ir jam prireikė 93 rungtynių.

Jauniausias šį pasiekimą užfiksavo Luka Dončičius. Slovėnas žaisdamas Madrido „Real“ 200 rezultatyvių perdavimų ribą Eurolygoje pasiekė būdamas 18 metų ir 259 dienų per 54 mačus.

Antroje vietoje yra kitas dabar NBA žaidžiantis krepšininkas Ricky Rubio. Ispanas 200 rezultatyvių perdavimų Eurolygoje atliko per 56 dvikovas, būdamas 20 metų ir 115 dienų.

Jokubaitis aplenkė turką Enderą Arslaną, pasislinkusį į 4-ąją vietą. Gynėjas į šį sąrašą pateko būdamas 23 metų ir 83 dienų.

Lukas Lekavičius 200 rezultatyvių perdavimų Eurolygoje atliko būdamas 23 metų ir 209 dienų. Tai jis padarė per 78 mačus.

Jokubaitis šį sezoną Eurolygoje per 15 minučių fiksuoja 6,3 taško, 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir 7,3 naudingumo balo vidurkius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS