„Neptūno“ laukia Eurolygoje rungtyniavusių italų išbandymas | KaunoDiena.lt

„NEPTŪNO“ LAUKIA EUROLYGOJE RUNGTYNIAVUSIŲ ITALŲ IŠBANDYMAS

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkų antradienį laukia dar viena intriguojanti kova Europos taurės varžybose. 21 val. (Lietuvos laiku) klaipėdiečiai Milane kausis su savo grupės favoritais ir šiemet Eurolygoje rungtyniavusia Milano “Emporio Armani” komanda. Turtingiausias Italijos klubas Europos taurės varžybas pradėjo pralaimėjimu išvykoje Berlyno “Alba” ekipai - 67:83, tačiau prieš savaitę su kaupu reabilitavosi savo žiūrovų akivaizdoje sutriuškindami “Neptūno” skriaudikus Salonikų “Aris” - 95:54. Tikrai įspūdingą sudėtį surinkusi Milano komanda šiemet planavo kalnus nuversti Eurolygoje, tačiau dabar jiems iškeltas kitas tikslas - laimėti Europos taurę.

Antradienį 42-ąjį gimtadienį švenčiančiam “Neptūno” vyr. treneriui Dainiui Adomaičiui su savo auklėtiniais teks labai pasistengti norint nustebinti madų sostinės krepšinio gerbėjus, tačiau “Neptūnas” šiemet Europoje pateikė ne vieną staigmeną, tai kodėl nepateikus dar vienos?

Rungtynes bus galima tiesiogiai stebėti per LRT Kultūros kanalą - 20.55 val.

Istorija. Milano komanda “Olimpia” pavadinimu įkurta 1936 m. Tai vienas tituluočiausių krepšinio klubų Italijoje. Jie per savo didingą istoriją yra iškovoję gausybę titulų: 26 kartus tapo Italijos čempionais, 3 kartus laimėjo Eurolygą (1966, 1987 ir 1988 m.), 3 kartus laimėjo Saportos taurę, 2 kartus Koračo taurę ir 4 kartus Italijos taurę. Naujasis Milano komandos atgimimas prasidėjo prieš dešimt metų, kai komandą globoti ir remti pradėjo stilistas Giorgio Armani.

Paskutinį titulą italai laimėjo 2014 m., kai triumfavo Italijos čempionate. Milano komandos gretose yra žaidę ir trys lietuviai: Linas Kleiza, Jonas Mačiulis ir Marijonas Petravičius.

Senbuviai. Komandą po praėjusio sezono liko tik du krepšininkai, tai - Italijos rinktinės vienas iš lyderių Alessandro Gentile ir italas Bruno Cerella. A.Gentile yra neabejotinas komandos lyderis šį sezoną, Eurolygoje jis rinkdavo po 20 taškų per rungtynes. Tiesa, jo dalyvavimas rungtynėse prieš “Neptūną” yra abejotinas, nes italas patyrė traumą paskutinėse Italijos čempionato rungtynėse.

Naujokai. Jau ne pirmas “Neptūno” varžovas šiemet labai stipriai padirbėjo ieškant komandai naujų žaidėjų. Nemažą biudžetą turintis Milano klubas savo gretas sustiprino rimtais pirkiniais. Kroatijos rinktinės vyr. treneris savo komanda papildė net 3 krepšininkais iš savo šalies rinktinės: Krunoslav’u Simon’u (atvyko iš Krasnodaro “Lokomotiv”), Stanko Barač’u (iš Zagrebo “Cedevit”) bei JAV pilietybę turinčiu ir “Žalgiryje” žaidusiu Oliver’iu Lafayette (iš Pirėjaus “Olympiacos”). Dar vienas europietis Milane, - tai Serbijos rinktinės centras Milan’as Mačvan’as (atvykęs iš Belgrado “Partizan”). Komandą papildė ir keli amerikiečiai: pernai Eurolygoje Klaipėdoje su Belgrado “Crvena Zvezda” žaidęs Charles Jenkins’as bei Berlyno “Alba” komandoje žibėjęs Jamel’is McLean’as. Iš italų naujokų reikia išskirti Italijos rinktinės žaidėjus Andrea Cinciarini bei Daniele Magro. Tiesa, taip pat gali būti, kad dėl traumos prieš “Neptūną” nežais centras S.Baračas.

Treneris. Komandos vairas patikėtas patyrusiam 54-erių treneriui kroatui Jasmi’ui Repeša’i. Per 20 metų trenerio karjerą J.Repeš’a yra treniravęs Kroatijos, Turkijos, Lenkijos, Italijos ir Ispanijos klubus. Jis šešis kartus laimėjo Kroatijos čempionatą, du kartus tapo Turkijos čempionu ir kartą Italijos čempionu. Daug metų su pertraukomis treniruoja Kroatijos nacionalinę rinktinę.

Europos taurė. Po nesėkmingo pasirodymo Eurolygoje, kur grupėje užėmė šeštą vietą, Milano komanda persikėlė į Europos taurės varžybas. “Neptūno” grupėje jie pradėjo pralaimėjimu svečiuose Berlyno “Alba” - 67:83 (J.McLean’as 18 tšk., M.Mačvan’as 13, A.Gentile 9). Prieš savaitę jie namuose lyg su buldozeriu pervažiavo “Neptūno” I rato skriaudiką Salonikų “Aris” - 95:54 (M.Mačvan’as 16, A.Gentile 13, J.Charles ir O.Lafayette po 12, K.Simonas 11).

Italijos lyga. Savo šalies čempionate Milano “Emporio Armani” komanda lyderio pozicijas dalijasi su D. Lavrinovičiaus ir R. Kaukėno Emilijos Redžo “Grissin Bon” ekipa. Jos yra iškovojusios po 12 pergalių per 16 rungtynių. Pasutinėse rungtynėse sekmadienį namuose nugalėjo Trento “Dolomiti Energia” komandą - 83:79 (M.Mačvan’as 24, K.Simonas 20 (tritaškiai 5/10), O.Lafayette 10).

GALERIJA

  • Jasminas Repeša
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jovaisys

Sekmes Neptunui, tai komanda turinti savo siela ir dvasia.!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS