Netaiklus „Žalgiris“ nustebino net varžovus | KaunoDiena.lt

NETAIKLUS „ŽALGIRIS“ NUSTEBINO NET VARŽOVUS

"Komanda buvo neparuošta, nes kai tik prasidėjo pirmieji sunkumai, žaidėme po vieną. Tai mano atsakomybė", – po penktos iš eilės nesėkmės Eurolygoje pripažino Kauno "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.

Suklupo Berlyne

11-ojo turo rungtynes žalgiriečiai svečiuose 62:69 pralaimėjo Roko Giedraičio atstovaujamai Berlyno ALBA ekipai.

Kauno krepšininkai pataikė vos du tritaškius iš 23. Pro šalį dažniausiai šaudė Artūras Milaknis (0/5), Kelvinas Creswellas Riversas (0/4), nesisekė ir Nigelui Hayesui (1/4).

Vienas naudingiausių "Žalgirio" žaidėjų šį mačą Zachas LeDay (12 balų) suklydo net šešis kartus. Tai jo karjeros Eurolygoje antirekordas.

Kalnų nenuvertė ir ALBA puolėjas R.Giedraitis, tačiau jis pagerino asmeninį karjeros Eurolygoje rekordą – aštuonis kartus atkovojo kamuolį.

"Žalgirio" sirgaliai padėjo Berlyno klubui vėl kilstelėti lankomumo rodiklius: rungtynes stebėjo 10 121 žiūrovas – tai antras rezultatas "Mercedes-Benz" arenoje šį sezoną.

Reikia kibirkštėlės

"Lietuva pagaliau prisimins Šeškų", – šypsojosi Virginijus Šeškus. Buvęs ilgametis Prienų klubo treneris, garsėjęs tuo, kad jo vadovautos komandos savo žaidimą grindė tolimais metimais, teigia, kad būtent šio elemento ypač stokoja žalgiriečiai.

– Treneri, gal žinote receptą, kaip "Žalgiriui" pagerinti tolimų metimų taiklumą?

– Dar kartą įsitikinome, koks svarbus krepšinio elementas yra tritaškiai. Šiais laikais žaidimas tampa vis intensyvesnis, greitesnis, visi moka susispausti baudos aikštelėje, rizikuoja palikdami varžovus prie tritaškio linijos. Todėl išauga tritaškių reikšmė. Jei juos pataikai, gali priešininką nubausti ir įgyti psichologinį pranašumą. Tačiau žalgiriečiams velniškai nekrenta. Tas pats buvo ir Kaune per rungtynes su Belgrado "Crvena zvezda" (kauniečiai pataikė tik tris tritaškius iš 21 – aut.past.). Kita vertus, žalgiriečiai turi metikų. Pažiūrėkime, kaip nuostabiai jie pataiko LKL čempionate. Vadinasi, viską lemia varžovų gynybos intensyvumas ir, aišku, psichologija.

– Manote, kad patyrusius aukšto lygio žaidėjus taip smarkiai veikia nervinė įtampa?

– Ką pasakė Artūras Milaknis po rungtynių su ALBA? Kad reikia tik vienos pergalytės ir viskas pajudės. Čia panašiai, kai bandome įžiebti ugnį, bet mums ilgai nesiseka. Ir staiga viena kibirkštėlė viską pakeičia – įsiplieskia stiprios liepsnos. Matyti, kad žalgiriečiai nuoširdžiai kremtasi dėl pralaimėjimų serijos, bet jei jie ją nutrauktų, galbūt prasidėtų pergalių serija. Kaip kad buvo pernai, kai "Žalgiris" prasibrovė į Eurolygos atrintamąsias varžybas.

– Kokias matote išeitis?

– Galbūt treneriams reikėtų suteikti daugiau laisvės žaidėjams. Reikia tiesiog išmušti įtampą iš jų žaidimo. Jei sistema neveikia, galbūt laisvumas padėtų krepšininkams atgauti pasitikėjimą savo jėgomis. O kai komanda ims vėl laimėti, niekas nebekreips dėmesio į tritaškių taiklumą ar nepataikymus. Visi vėl kalbėsime apie puikius "Žalgirio" rezultatus.

– Tačiau "Žalgirio" padėtį apsunkina vieno lyderių Mariaus Grigonio trauma. Ar K.C.Riversas pajėgus perimti Mariaus vaidmenį?

– Šarūnas Jasikevičius vis pabrėžia pasigendąs lyderystės. Jis kalba apie žaidėjų, kurie gali patraukti komandos vežimą sunkiausiais momentais, trūkumą. Komandinis žaidimas – geras dalykas, bet kai jis stringa, daug lemia individualios žaidėjų savybės. M.Grigonis buvo bene vienintelis, kuris gali asmeninėmis pastangomis patempti buksuojančią ekipą. K.C.Riversas čia niekuo dėtas. Jis dar nespėjo apšilti kojų, todėl negalime iš jo tikėtis stebuklų. Patyręs amerikietis ateityje bus naudingas, bet tai nereiškia, kad jis ir Eurolygoje mes po penkis tritaškius, kaip kad padarė per debiutines rungtynes su Alytaus "Sintek-Dzūkija".


Treneriai

Aito Garcia Renesesas (ALBA): "Nesitikėjau, kad per pirmą rungtynių dalį "Žalgiris" pataikys tik vieną iš 16 tritaškių. Ši pergalė mums – ypač reikšminga, turint galvoje lapkričio maratoną: sužaidėme vienuolika rungtynių, skridome į Ispaniją, Izraelį, Graikiją, turėjome penkis laisvadienius ir surengėme vos tris treniruotes."

Šarūnas Jasikevičius ("Žalgiris"): "Deja, šį kartą komanda ir treneris nebuvo to paties lygio, kaip mūsų sirgaliai. Aiškiai matyti, kad komanda neparuošta, nes kai tik prasideda pirmieji sunkumai, pradedame žaisti po vieną. Kita vertus, komanda yra ruošiama, jai reikia persilaužti, suvyriškėti. Darome tiek taktinių klaidų, kiek dar nesu matęs, bet neišsireikalauju, kad būtų kreipiamas dėmesys į pastabas – ar po minutės pertraukėlių, ar per pertrauką. Šįsyk buvo du kartai, kai žaidėjas išėjo į aikštę po pertraukėlės ir padarė tai, ko buvo pasakyta nedaryti. Vėlgi, tai yra drausmė, patirtis. Už drausmę aš esu atsakingas. Dirbsime kiečiau."

Žaidėjai

Marcusas Erikssonas (ALBA): "Visos pergalės džiugina, bet labiau tos, kurios iškovojamos visų žaidėjų dėka."

Edgaras Ulanovas ("Žalgiris"): "Nemanau, kad derėtų teisintis netiksliais metimais. Ar čia reikia išradinėti dviratį? Laisvas mesk, o nelaisvas – perduok kamuolį arba veržkis. Nėra ką kalbėti apie metimus. Tiesiog reikia toliau treniruotis. Kito kelio, kad baigtųsi nesėkmių serija, nėra."

Statistika

ALBA–"Žalgiris" 69:62 (15:7, 17:19, 15:20, 22:16). Berlynas, "Mercedes-Benz" arena, 10 121 žiūrovas.

ALBA: N.Giffey 13 taškų (5 atkovoti kamuoliai), M.Hermannssonas 11 (3 perimti kamuoliai, 3 klaidos), M.Erikssonas ir L.Nnoko po 10, M.Masonas ir R.Giedraitis (8 atkovoti kamuoliai) po 6, L.Sikma 5 (7 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), P.Siva 4 (6 rezultatyvūs perdavimai), J.Mattisseckas 3, K.Nikičius 1, B.Radosavljevičius 0.

"Žalgiris": Z.LeDay 15 taškų (3 perimti kamuoliai, 6 klaidos), L.Lekavičius 12 (iš jų 5/7 dvitaškių), N.Hayesas (2/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 0/2 baudų metimų) ir E.Ulanovas (1/4 dvitaškių) po 7, J.Landale'as 6 (7 atkovoti kamuoliai), P.Jankūnas 5, T.Walkupas (5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 3 klaidos) ir K.C.Riversas (0/4 tritaškių) po 4, A.Milaknis 2 (iš jų 0/5 tritaškių, 4 atkovoti kamuoliai).

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/40 (45 proc.) ir 21/36 (58,3 proc.), tritaškių – 5/14 (35,7) ir 2/23 (8,7), baudų metimų – 18/25 (72) ir 14/18 (77,8). Atkovota kamuolių – 33 ir 36, perimta – 9 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 15 ir 8. Klaidos – 17 ir 18.

Latvis neišgelbėjo

Trečią dvikovą iš eilės pralaimėjo Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities "Chimki" komanda – svečiuose 76:89 (24:28, 25:16, 6:21, 24:24) nusileido Stambulo "Fenerbahce" ekipai.

Šį mačą dėl nugaros skausmų praleido vienas "Chimki" lyderių Aleksejus Švedas, tačiau blykstelėjo traumą išsigydęs latvis Janis Timma – surinko 26 taškus.

"Savo prastu žaidimu trečią kėlinį atgaivinome varžovų kovingumą, leidome jiems sukaupti pozityvių emocijų, todėl ir galutinis rezultatas – ne mūsų naudai", – svarstė R.Kurtinaitis.

GALERIJA

  • Netaiklus „Žalgiris“ nustebino net varžovus
  • Netaiklus „Žalgiris“ nustebino net varžovus
  • Netaiklus „Žalgiris“ nustebino net varžovus
albaberlin.de, euroleague.net nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS