Oficialu: M. Ndouras keliasi į Vilniaus „Rytą“ | KaunoDiena.lt

OFICIALU: M. NDOURAS KELIASI Į VILNIAUS „RYTĄ“

  • 0

Vilniaus „Ryto“ komandą prieš itin svarbų startą Čempionų lygos turnyre sustiprino NBA ir Eurolygoje rungtyniavęs Maurice’as Ndouras. 28-erių 206 cm ūgio puolėjas anksčiau gynė Niujorko „Knicks“, Madrido „Real“, Kazanės „Unics“ ir „Valencia“ klubų garbę. „Rytas“ su Senegalo rinktinės lyderiu pasirašė sutartį iki sezono pabaigos ir neviršys prieš sezoną nustatyto biudžeto krepšininkų algoms.

Klubas tikisi, kad M. Ndouras prie komandos prisijungs artėjančios savaitės viduryje ir jau galės padėti akistatoje su Kauno „Žalgiriu“ bei FIBA Čempionų lygos pirmose rungtynėse namie su Graikijos „Peristeri“.

„Apie Maurice’ą daug pasako komandos, kuriose jis žaidė. Jo individualūs gebėjimai turėtų gerokai sustiprinti mūsų žaidimą gynyboje ir padės būti dar agresyvesniems puolime, – kalbėjo „Ryto“ vyr. treneris Donaldas Kairys. – Tai nepaprastai gabus krepšininkas. Dar vienas žaidėjas mūsų komandoje, kuris turi aukščiausio lygio krepšinio patirties. Tikimės, kad jis jau galės pasirodyti rungtynėse su „Žalgiriu“, kad fanai jį šiltai sutiks komandoje ir stipriai mus palaikys artėjančiose dvejose svarbiose rungtynėse.“

Įspūdingu rankų ilgiu pasižymintis Senegalo rinktinės kapitonas 2019 m. FIBA pasaulio čempionate fiksavo 10,2 taško, 4,2 atkovoto kamuolio bei 1,4 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

M. Ndouras tais pačiais metais buvo išrinktas geriausiai besiginančiu VTB lygos krepšininku bei pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

2019-2020 m. Eurolygos sezone Valensijos ekipoje M. Ndouras pelnydavo po 6,3 taško po 2,4 atkovoto kamuolio bei 7 naudingumo balus.

Vilniaus „Rytas“ spalio 25 d. namuose pasitiks Kauno „Žalgirį“, o po dviejų dienų taip pat namie pradės naują etapą klubo istorijoje ir Čempionų lygoje kovos su „Peristeri“ ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS