P. Motiejūnas – apie atmestą sezono stabdymo idėją, galutinę sudėtį ir M. Schillerio situaciją | KaunoDiena.lt

P. MOTIEJŪNAS – APIE ATMESTĄ SEZONO STABDYMO IDĖJĄ, GALUTINĘ SUDĖTĮ IR M. SCHILLERIO SITUACIJĄ

Koronaviruso trikdoma Eurolyga prisiruošė permainoms. Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pirmadienį sukvietė į spaudos konferenciją, kur papasakojo apie įvykusį Eurolygos klubų posėdį, skirtą pandemijos valdymui.

„Prieš posėdį pagrindinis klausimas buvo, ar stabdomos pirmenybės. Jos nestabdomas, buvo vieno klubo pasiūlymas toks išsiųstas, bet čia – išpūstas burbulas, – spaudos konferenciją pradėjo Motiejūnas. – Rungtynės toliau vyks, diskutavome dėl trumpinamo karantino laiko. Buvo pateikti keli pasiūlymai, per artimiausias 24 valandas klubai turi balsuoti ir manau, kad tik rytoj bus galutinis rezultatas.“Vienam Eurolygos klubui išreiškus siūlymą stabdyti Eurolygą, likę klubai turėjo savo argumentus, kodėl taip nedaryti.

„Viską reikia daryti, kad čempionatas vyktų, nes yra numatyti finalo ketvertai, rinktinių langai, nacionaliniai čempionatai. Nemanome, kad situacija yra tokia prasta, jog reikėtų viską sustabdyti“, – kalbėjo Motiejūnas.

Pats „Žalgiris“ turi aiškią poziciją – balsuos už saviizoliacijos trumpinimą. Pagal dabartinę Eurolygos tvarką saviizoliacija yra 14 dienų, o pirmadienį ją klubams buvo pasiūlyta trumpinti iki 7-10 dienų.

„Mes už tai, kad mažintų saviizoliacijos laiką. Tai nereiškia, jog bus trumpesnis laikas ir iškart žaidėją mesime į aikštelę, – tikino Motiejūnas. – Eurolygą turi griežtą protokolą po prasirgimo – turime testuoti, tikrinti širdį, duoti papildomus fizinius pratimus. Viso to bus laikomasi ir saviizoliacijos trumpinimas labiausiai būtų pritaikytas tiems, kurie nejaučia simptomų arba serga labai lengva forma.“

Vis dėlto net ir sutrumpinus saviizoliacijos laiką iki 7 dienų, abejojama, jog penktadienio mačas Kaune su Pirėjo „Olympiakos“ įvyks.

Šiandien „Olympiakos“ gavo 8 teigiamus COVID-19 atsakymus tarp žaidėjų, o ir gaunama Motiejūno informacija iš Graikijos klubo nenuteikia pozityviai.

„Klausimas, nuo kada sutrumpinta saviizoliacija bus pradėta taikyti. Tai dar vienas klausimas, dėl kurio balsuosime. Bendraujame su „Oly“, laukiame Eurolygos sprendimo, bet mūsų nuotaikos dėl penktadienio rungtynių nėra pozityvios“, – atskleidė Kauno klubo vadovas.

– Jei bus nutarta taip, jog Eurolygos saviizoliacija žaidėjams bus trumpesnė nei dabar galiojanti Lietuvoje (10 dienų), kaip reikės derinti tai? – žurnalistai paklausė Motiejūno.

– Girdėjome, jog valdžia irgi peržiūrės dabartinę situaciją. Ne mes vieni būtume tokioje situacijoje, Turkijoje taip pat 10 dienų, Rusijoje – 14. Kalbėtume su institucijomis, ką visada darome, ir prašytume, kad padarytų išimtį. Bet vėl, reikia sulaukti rezultatų, nes gali būti, jog bus taip pat 10 dienų.

– Kaip „Žalgirį“ veikia, kad buvo jau dvejos nukeltos rungtynės?

– Veikia neigiamai. Du akcentai. Vienas – kvailas skrydis į Atėnus, nori žaisti, bet paturistauji. Kitas yra neigiamas poveikis, viskas grūdama į kalendorių, dvigubų savaičių skaičius išauga. Nei laiko treniruotis, nei ruoštis taurei, tikrai esame nepatenkinti, bet žinome realybę.

– Europos šalyse matome apie vis didesnius ribojimus žiūrovams sporto renginiuose. Ką girdite iš mūsų šalies institucijų?

– Matome, jog skaičiai nekyla taip stipriai, kaip kitose šalyse. Laikomės įsikabinę minties, jog neribos žiūrovų. Kol gerai, tol gerai, su institucijomis dabar pernelyg nebendraujame ar kitų reikalavimų turime. Arenoje turėjome patikrinimų po aprašytų įvykių, gavome patikinimą, jog visko laikomasi tvarkingai ir toliau tai darysime. Visus skatiname laikytis tų reikalavimų. Mums būtų labai dideliai nuostoliai žaisti be žiūrovų, bet norisi jų dar neskaičiuoti.

– Kokie buvo argumentai to klubo, kuris siūlė stabdyti Eurolygą?

– Yra šalių, kur tikrai labai bloga situacija. Minėjo, jog yra ir nacionaliniai čempionatai sustabdyti dėl protrūkio. Jie žiūri iš savo pusės ir atrodo, kad viskas labai blogai visur. Jiems atrodo, jog viską sustabdžius dviem savaitėms, daug ką išspręstų.

– Kas lėmė atsisveikinimą su Zoranu Dragičiumi ir ar reikėjo sumokėti kompensaciją?

– Kompensacijos nereikėjo mokėti, mes sutaupėme. Abi pusės to norėjo. Tokio lygio žaidėjas kaip Zoranas norėjo daugiau žaisti, mes norėjome geresnių rezultatų. Nei mes, nei jis nebuvo patenkintas, todėl priėjome tokį sprendimą.

– Ar ieškomas papildymas į Dragičiaus vietą?

– Ne, nieko neieškosime.

Po Evaldo Beržininkaičio atvykimo buvo kalbama apie dar ieškomą vieną trenerių štabo narį. Ar dabar paieškos yra sustojusios?

– Paieškos vyksta, bet kalbame daugiau apie individualių įgūdžių trenerį, kuris nebūtų visada su trenerių štabu. Mes turime 15 žaidėjų ir jiems visada reikia dirbti. Ieškome trenerio, kuris padėtų žaidėjams, kai jiems jo reikia papildomam darbui.

Prieš tai spaudos konferencijoje sakėte, jog artėjate prie susitarimo su Martinu Schilleriu dėl sutarties nutraukimo. Kokia dabar situacija?

– Kol kas nesusitariame. Atrodo, kad artėjame, bet nesusitariame. Situacija tokia pati, kaip buvo tada.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS