P. Motiejūnas – apie tikslą pasiekti Eurolygos atkrintamąsias ir galimas permainas | KaunoDiena.lt

P. MOTIEJŪNAS – APIE TIKSLĄ PASIEKTI EUROLYGOS ATKRINTAMĄSIAS IR GALIMAS PERMAINAS

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas prieš pirmąjį Eurolygos namų mačą su Sankt Peterburgo „Zenit“ sukvietė žiniasklaidą į spaudos konferenciją, kur pristatė didesnį nei anksčiau skelbtą sezono biudžetą bei atskleidė klubo tikslus.

Dar vasaros pradžioje Motiejūnas projektavo 6,8 mln. eurų „Žalgirio“ biudžetą, tačiau naujas generalinis partneris ir pozityvesnis pajamų planavimas (1,1 mln. eurų) iš bilietų leido padidinti jį iki 8,1 mln. eurų 2021-2022 metų sezonui. Tiesa, Motiejūnas tikisi, jog jei toliau nebus didesnių Vyriausybės ribojimų žiūrovams, pajamos iš bilietų galės išaugti bent dvigubai.

Dabar Lietuvos čempionų biudžeto projekciją sudaro 2 mln. eurų savivaldybės pinigų, 3,1 mln. eurų – iš partnerių, 1,5 mln. eurų – TV transliacijos, 1,1 mln. eurų – iš bilietų ir 0,7 mln. eurų – iš žaidėjų išpirkų.

Vis dėlto išlaidos sezonui sudarys 10 mln. eurų – 7,2 mln. eurų žaidėjų ir trenerių algoms, 1,5 mln. eurų komandos reikmėms ir 1,3 mln. administracinės išlaidos.

 

 

Išvengti deficito biudžete „Žalgiriui“ padės gauta 2 mln. eurų paskola iš Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA).

„Kai paslaptingai kalbėjau, kad vyksta darbai, tai tie darbai buvo paskolos sutartis su VIVA, – spaudos konferencijoje atskleidė Motiejūnas. – Vedėme derybas ir sėkmingai pabaigėme, o paskolą nusprendėme imti, nes dėl COVID-19 nežinojome, kaip bus su žiūrovais. Tikėdamiesi geriausio, norime, kad tos pajamos būtų apie 3 mln. eurų, kaip ir anksčiau, bet nežinodami, kaip valdžia nuspręs, jog būtų finansiškai ramiau, ėmėme paskolą. Turėsime ją grąžinti per šešerius metus, bet planas toks, jei viskas vyksta sėkmingai, mes ją atiduodame žymiai greičiau.“

Pirmieji bilietų pardavimų skaičiai džiugina Motiejūną – į pirmąsias Eurolygos namų rungtynes jau parduota 10 tūkst. bilietų, įskaičius ir anksčiau iššluotus 3 tūkst. abonementų.

Taip pat Motiejūnas atskleidė, jog bent jau kol kas iš Vyriausybės nėra jokių įspėjimų, kad didėjant susirgimų skaičiui šalyje, keisis ribojimai dėl žiūrovų arenose.

Šį sezoną „Žalgirio“ sportiniai tikslai – laimėti Karaliaus Mindaugo taurę bei Lietuvos krepšinio lygą ir patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Nebelieka tų įprastų mums x prie pergalių skaičiaus Eurolygoje, nes Eurolyga antrą sezoną paeiliui išmoka fiksuotą sumą, šiemet 1,5 mln. eurų. Dabar mūsų tikslas, turint tokią komandą ir žiūrint į komplektaciją, yra kovoti dėl Eurolygos atkrintamųjų. Tokį tikslą laikome ir bandysime jį pasiekti', – dėstė Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas neslepia, jog dabartinis žaidimas netenkina, todėl neatmetė papildymo ar permainų galimybės sezonui įsibėgėjus.

„Kol kas neslepiame, jog nežaidžiame, kaip norime, ir matysime, kokia bus situacija. Analizuojame ir dirbame, todėl tikrai gali būti, jog kažkas keisis, gal ir pasistiprinsime. Tikslas aiškus, investicija didelė ir viską darysime, kad tikslai būtų pasiekti“, – teigė Motiejūnas.

„Startas Eurolygoje tikrai ne toks, kokio tikėjomės, tai netenkina, nuo to nebėgame, bet viską sprendžiame viduje. Panikos nėra, yra darbas, kurį turime padaryti“, – tikino Motiejūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

L

Kol nebus Kurtinaičio zalgiris bus Lietuvos futbolo lygio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS