Patenkintas K. Maksvytis: smagu treniruoti tokią komandą | KaunoDiena.lt

PATENKINTAS K. MAKSVYTIS: SMAGU TRENIRUOTI TOKIĄ KOMANDĄ

Po kovingos pergalės Valensijoje Kauno „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis pasidžiaugė komandos reakcija ir atsarginių žaidėjų įsiliejimu į žaidimą.

Žalgiriečiai išvykoje 80:76 palaužė „Valencia“ krepšininkus ir iškovojo šeštąją pergalę Eurolygoje. 

„Graži, kovinga pergalė. Komanda gerai sureagavo, tai matėsi jau treniruotėse, – po pergalės pasakojo Maksvytis. – Po rungtynių su „Baskonia“ pasiėmėme tai, kad reikia žaisti iki galo. Šiandien pasijungė daugiau žaidėjų, praeitose rungtynėse pritrūko karių antroje pusėje.

Šiandien turėjome daugiau žaidėjų nuo suolo, kurie įsijungė į žaidimą ir geros gynybos bei kovos dėka iškovojome pergalę. Verta eilinį kartą paminėti fanus, tiek tuos, kurie gyvena Ispanijoje, tiek kovinius fanus, kurie skrido kartu su mumis. Jie labai jautėsi ir mums padėjo nepalūžti sunkiais momentais.“

– Pirmajame kėlinyje per 7 minutes praleidote 28 taškus. Kaip galite tai paaiškinti?

– Buvo taupymosi, neišėjo į naudą ir tai, kad turėjome viena para mažiau poilsio. Yra skirtumas ar komanda žaidžia po dviejų, ar trijų dienų. Po trijų dienų normaliai atsistato organizmas. Tai ir susikaustymas kainavo mums labai daug jėgų, Ačiū dievui, kad nekainavo pergalės.

– Susiėmimas susijęs su dviem dalykais – jūsų atsarginių žaidėjų įėjimu į aikštę ir Chriso Joneso atsisėdimu ant suolo. Kas jūsų nuomone lėmė daugiau?

– Be abejo, kad mes (šypsosi). Esame kuklūs, bet mes šiandien nusipelnėme pergalės. Prisijungė žaidėjai, kurių trūko: Šmits, Brazdeikis, Cavanaugh ir Hayeso gynyba, kurios mums trūko praeitose rungtynėse. Gavosi geras balansas šiandien.

– Pykote ant Brazdeikio, kai nepadarė pražangos varžovams bėgant į greitą puolimą, tačiau vėliau puolime Ignas turėjo daug gerų epizodų. Ką galite pasakyti apie jo pasirodymą?

– Manau, kad šiandien jo energija ir 13 pelnytų taškų labai mums padėjo. Turėjome taisyklę, kad nepadarius pražangos žaidėjas sės ant suolo, taip ir buvo. Jaunas žaidėjas, pakalbėjome ir po kelių grąžinome jį į aikštę, jis viską suprato. Nebus lengva, bet jis padės mums laimėti.

– Pasodinote Brazdeikį likus 5 minutėms iki rungtynių galo. Ar pabaigose jaučiatės saugiau be jo?

– Nenorėčiau taip sakyti. Su treneriais buvome sutarę ir mes esame taip įpratę, kad rungtynių pabaigose žaidžiame „rankinio“ krepšinį, kuomet leidžiame geresnius žaidėjus gynyboje. Tas penketas turėjo gerą bangą. Dar norėjau leisti Igną, bet nusprendėme nekeisti tos chemijos.

– Jamesas Webbas užsikūrė po pirmo tritaškio, kurį jis išmetė visiškai laisvas. Ar jūs aukojote tą metimą?

– Jokiu būdu. Jis yra geras metikas, tai jo stiprybė. Tai buvo paprasčiausia situacija, kai mūsų žaidėjas du kartus ėjo per apačią prieš metiką. Tai yra nedovanotina ir tokios mentalinės klaidos pradžioje mums trukdė susikrauti persvarą. 

– Atrodo, kad šis „Žalgiris“ gali laimėti tik per gynybą. Puolimu tikriausiai nelaimėsite?

– Bus rungtynių, kuomet laimėsime ir puolimu. Taip buvo mače su ALBA. Bet mes neliūdime dėl to, kad laimime gynyba. Yra daug besiginančių žaidėjų, kurie aukoja save, stato savo kūną ir sugeria kontaktą. Turime savo ginklą ir juo naudojamės.

– Matėme, kad ir jūs pratrūkote. Kiek toks momentas galėjo užkurti komandą?

– Tai buvo tokia taktinė pražanga, kad parodyčiau savo nepasitenkinimą ir gauti tą vieną baudos metimą. Iš karto nuraminau asistentus, kad daugiau to nebus ir esu ramus.

– Rolando Šmito geriausios karjeros rungtynės pagal naudingumą, labai geras trečiasis kėlinys ir tai jau ne pirmas kartas. Ar galite paaiškinti kodėl jis taip gerai žaidžia trečiuosius kėlinius?

– Įdomus faktas. Neatkreipiau dėmesio. Labai smagu dėl Rolando, jis labai daug dirba, kartais net perdega. Smagu, kad jo sunkus darbas ir mūsų viltys į jį atsiperka.

– Tyleris Cavanaugh buvo be taškų, tada pelnė 5 taškus iš eilės. Kiek buvo svarbi jo atkarpa ir kiek pasitikėjote juo rungtynių pabaigoje? 

– Planavome, kad Tyleris duos pailsėti kitiems ir nežais rungtynių galo, bet jis gerai gynėsi, laiku padarė pražangas ir tai, kad jo nekeitėme – pasiteisino. Iš pradžių gal šiek tiek jaudinosi, tėvai atvažiavę palaikyti. Smagu, kad jo emocijos prasiveržė ir tai padarė gerąja prasme.

– Eurolygoje sužaidėte 10 rungtynių. Kaip vertinate startą?

– Gerai. Puikiai sakyti negaliu, bet gerai. Kol kas viskas gerai, pasiėmėme pergalių, kurias išplėšėme. Jaučiamės gerai.

– Dviguba savaitė, smūgis Vitorijoje, šiandien išplėšta sunki pergalė. Ką per šį laikotarpį jūs pamatėte apie komandą?

– Pamačiau, kad mes galime laikyti savo stilių ir veidą visos Eurolygos metu. Negalime atsipalaiduoti, kažkiek atsipalaidavome praeitose rungtynėse, kalbėjome apie tai. Nebuvo tragiškas mačas, tik jų pabaiga. Pamačiau, kad komanda kaunasi, reaguoja, smagu treniruoti tokią komandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS