Perbalusius žalgiriečių veidus regėjęs J. Zdovcas: nežinojau, ko imtis | KaunoDiena.lt

PERBALUSIUS ŽALGIRIEČIŲ VEIDUS REGĖJĘS J. ZDOVCAS: NEŽINOJAU, KO IMTIS

Kiek daugiau nei pusantro kėlinio su džiaugsmu Kauno „Žalgirio“ žaidimą regėjęs Jure Zdovcas sutriko, kai greitai įgytas 14 taškų pranašumas pabiro ir komanda po ilgosios pertraukos krito į dviženklio deficito duobę.

Specialistas iš Slovėnijos po 68:83 pralaimėto mačo prieš Pirėjo „Olympiakos“ atvirai prabilo apie apėmusią neviltį, kai matydamas griūvantį žaidimą nesurado sprendimų.

„Per pirmąją dvikovos dalį pademonstravome nuostabų žaidimą, tačiau paskui parodėme kitą veidą, – spaudos konferencijoje kalbėjo Zdovcas. – Nuo aukšto lygio krepšinio iki visiškos kapituliacijos. Normalu, negali tikėtis, jog tokį žaidimą rodysime visas 40 minučių, bet kada pradėjome griūti, mes tiesiog sustingome. Žinojome, kad „Olympiakos“ – ypatingai stipri namuose, išlaukusi spurtuoja, o bėgant rungtynėms fanai užkuria juos vis stipriau.

Sunkiausiu metu nesugebėjome priimti gerų sprendimų, tačiau tokiu atveju privalome apsiginti. Praradome kontrolę puolime ir tuo pačiu nustojome gintis, ir tai nulėmė rungtynes. Jie pataikė kelis metimus ir įgavo pasitikėjimą, o mes laisvi prametėme. Privalome demonstruoti geresnį charakterį tokioje rungtynių stadijoje, vėl mačiau perbalusius veidus.

Nėra gėda pralaimėti „Olympiakos“ ekipai, kuri yra viena iš geriausių Europos komandų. Mes parodėme, kad galime žaisti su jais. Neieškome pasiteisinimų. Niekada jų neieškau. Turime pakankamai jėgų ir kokybės kovoti prieš tokias komandas. Galima pralaimėti pabaigoje… Mums reikia geresnio nusiteikimo. Geriau jau prasižengti penkis kartus ir eiti iš rungtynių. Bet ką jau padarysi.“

– Emmanuelis Mudiay buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas. Ar ne per daug žaidė vienas ir ar nesinorėtų, jog jis daugiau kurtų? – žurnalistai paklausė Zdovco.

– Geras klausimas. Jis momentais sužaidė tikrai gerai ir kur kas geriau nei prieš tai. Mudiay neabejotinai yra reikalingas mums. Jis į komandą buvo kviečiamas tam, kad kurtų progas, rinktų taškus ir gebėtų priiminėti gerus sprendimus. Nėra lengva prisiimti atsakomybę kurti žaidimą. Turint tokį kūną, noriu iš jo daugiau, ypatingai gynyboje. Jis gali būti kur kas agresyvesnis.

– Komanda pradėjo strigti, kai varžovai gynyboje pradėjo keistis ginamaisiais. Kaip tuomet turėjo žaisti jūsų auklėtiniai?

– Žinojome tai. Jie pradėjo keistis dar antrajame kėlinyje. Mes ruošėmės ir turime kombinacijas, kaip žaisti, bet tada kitas klausimas, kaip komanda skaito situacijas ir išpildo tai. Bet vis tiek viskas prasideda nuo gynybos. Nesame tokio lygio komanda, kuri galėtų laimėti prieš „Olympiakos“ rezultatu 90:84. Mūsų komanda yra sunkiai plušanti, kuri laimėtų nebent rezultatu 75:70. Kas blogiausia, ką ir sakiau žaidėjams, jog „Olympiakos“ krepšininkai – labai protingi. Jie nėra greiti, bet visada mėgina gudrauti. Jeigu tik reakcija suvėluoja, bus problemų.

– Kiek svarbus galėjo būti ilgesnis krepšininkų suolelis?

– Arenoje buvo labai karšta, pastebėjau, jog žaidėjai greitai pavargo. Sužaidę kietai, jie keitimo, ką ir noriu matyti. Aišku, tai yra svarbu, bet rotacijoje buvo 9-10 aukšto lygio krepšininkų, ko visiškai pakankamai. Ilgesnėje perspektyvoje tai būtų kančia.

– Kiek yra rimtos Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko traumos?

– Nuoširdžiai kalbant, nežinau. Jie šiandien nežaidė ir tuo pačiu patys nežino, kiek gali būti rimta. Reikia, kad Kaune apžiūrėtų medikai.

– Praretėjus ir gynėjų linijai, ar norėtume pasistiprinti šioje pozicijoje?

– Žiūrėkite, nemanau, kad tai yra tinkamas momentas kalbėti apie tai. Turime tuos žaidėjus, kuriuos turime. Sudėtis yra gera, reikia dirbti ir geri dalykai nutiks ateityje.

– Jums tai buvo pašėlusi savaitė. Kaip jūs apibūdintumėte savo patirtį grįžtant į Eurolygą per pastarąsias kelias dienas?

– Mėgavausi, bet tuo pačiu jaučiausi nervingas. Kai rungtynės prasideda, jausmas yra kur kas geresnis. Jaučiuosi komandos dalimi, pralaimime kartu. Nuoširdžiai kalbant, dar nejaučiu komandos. Galbūt tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl sugriuvome antroje dvikovos dalyje, kadangi nežinojau, ko imtis. Nereiškia, kad tai būtų išgelbėję mus. Tačiau komandoje jaučiuosi gerai, esu motyvuotas. Nieko nelaimėsime lengvu keliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kitoks

Geras,traumuoti ir dar neapžiūrėti medikų? O kur komandos gydytojai? Komanda turi patirties! Garino 11 mėn. gydėsi,reabilitavosi ir išvažiavo žaisti už Argentinos rinktinę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS