Pergalingai startavęs R. Kurtinaitis: apie užklupusias traumas ir „Chimki“ mobilumą | KaunoDiena.lt

PERGALINGAI STARTAVĘS R. KURTINAITIS: APIE UŽKLUPUSIAS TRAUMAS IR „CHIMKI“ MOBILUMĄ

  • 0

Rimo Kurtinaičio vadovaujama Maskvos srities „Chimki“ nelengva pergale pradėjo Eurolygos reguliarųjį sezoną, o vyriausiasis treneris po susitikimo džiaugėsi išlaikyta persvara ir atsiskleidusiais žaidėjais.

Ketvirtajame kėlinyje per šešias minutes nė taško nepelniusi „Chimki“ ketvirtadienio vakarą namuose 89:83 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

R. Kurtinaičio rikiuotėje neapsieita be traumų – Stefanas Jovičius dėl kojos sužeidimo buvo priverstas palikti aikštę, o „Chimki“ ekipoje liko tik vienas įžaidėjas.

„Visų pirma, džiaugiuosi, kad laimėjome pirmąsias namų rungtynes. Esame pakeitę daug žaidėjų, buvo daug priešsezoninių rungtynių – tiek gerų, tiek blogų, todėl realiai nežinome savo galimybių. Šiandien žaidėme neblogai, susikaupę. Daug dalykų dar reikia taisyti. Ypač sprendimus – kada reikia pulti greitai, kada lėtai, bet manau, kad sezono metu visus tuos dalykus mes išsiaiškinsime.

Jautėsi namų aikštelės pranašumas. Gerai, kad buvome susikrovę pranašumą, nes po S. Jovičiaus traumos galėjome žaisti vienu įžaidėju ir išsaugoti persvarą. Aleksejus Švedas nebuvo pačios geriausios formos, nes prieš sezoną nesitreniravo, bet šiandien atsilaikėme ir dėl to džiaugiuosi“, – susitikimą komentavo „Chimki“ treneris.

– Panašu, kad visi jūsų komandoje gali pataikyti iš toli.

– Taip, mūsų komanda yra mobili. Gynyboje mes visi penki galime keistis, visi galime mesti iš toli. Netgi tas pats Devinas Bookeris, kuris žaidžia penktoje pozicijoje, yra su neblogu tritaškių metimu. Taip mes kuriame savo komandą, norime, kad visi būtų pavojingi. Šiandien nusileidome vienu atkovotu kamuoliu, bet praktiškai dominavome po krepšiais. Nesame labai dideli, nesame labai maži, bet esame šoklūs – taip modeliavome komandą vasarą, įdėjome daug darbo į šią selekciją. Aišku, prieš sezoną daug traumų. Ir dabar turime gal penkis žaidėjus su traumomis, bet gerai, kad pakako šiandien dienai to, ką turime, o toliau žiūrėsime.

– Jannis Timma šiandien pagaliau pataikė.

– Mes tikime, žinome, ką jis gali. Niekada iš to nedarau didelių problemų – man svarbiausia, kad sprendimas būtų teisingas. Kai kurie jo metimai nėra teisingi, o ar jis pataiko, ar nepataiko... Jis pataikys. Jis yra aukštos klasės žaidėjas. Kai nedarai spaudimo, jo nestabdai, jis pats gaudosi. Gerai, kad šiandien jis sužaidė taip, kaip gali sužaisti. Šiandien mums to labai reikėjo.

– Kaip jūsų paties nuotaikos oficialiai pradėjus sezoną?

– VTB lygoje sunkiai pradėjome. Tiek su lenkais, tiek su estais. Nėra lengva. Mes matome, kas nutiko CSKA išvažiavus į Krasnojarską. Tarp kitko, mes poryt važiuojame ten. Yra sunku žaisti Eurolygoje, su tokiomis tolimomis kelionėmis, sunku žaisti yra ir VTB lygoje. Komandos geros. Tam mes komplektavome daugiau žaidėjų, nes žinojome, kokie sunkumai mūsų laukia. Visi laukėme to, kad pažiūrėtume, kokia bus komanda. Kol kas situacija nebloga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS