„Pieno žvaigždžių“ treneris G. Petrauskas: apie banguojantį startą ir lyderius | KaunoDiena.lt

„PIENO ŽVAIGŽDŽIŲ“ TRENERIS G. PETRAUSKAS: APIE BANGUOJANTĮ STARTĄ IR LYDERIUS

  • 0

2019-2020 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pradėjo dviem nesėkmėmis prieš lygos grandus Vilniaus „Rytą“ ir Kauno „Žalgirį“, tačiau vėliau atsigriebė namie įveikdamos „Šiaulius“ ir Alytaus „Sintek-Dzūkiją“ bei čempionate šiuo metu dalinasi 4-6 vietas.

 

Dideles permainas komandos sudėtyje vasarą išgyvenę ir 10 naujų žaidėjų pasikvietę pasvaliečiai sezono pradžioje neišvengia žaidimo bangavimo, bet, anot vyriausiojo komandos trenerio Gedimino Petrausko, tam išgyvendinti reikia laiko.
 
„Manau, kad naujos komandos sindromas mūsų dar nepaleidžia, - tinklalapiui bcpienozvaigzdes.lt sakė G. Petrauskas. - Ieškome dar savojo žaidimo, bet tai yra daugelio klubų problema. Grandų komandos sezono pradžioje taip pat neišvengia bangavimų ir tai lemia žaidėjų rokiruotės aikštelėje“.
 
Kaip galima greičiau išspręsti šią problemą?
 
„Šio proceso dirbtinai nepagreitinsime. Per treniruotes tiesiog šlifuojame komandinę gynybą bei puolimą, bet, žinoma, norėtųsi kuo greičiau atrasti savąjį žaidimą“, - teigė G. Petrauskas.
Sezono pradžioje „Pieno žvaigždėse“ išryškėjo trys statistiniai lyderiai - Johnas Gillonas (vid. 17,5 tšk., 5 rez. perd., 16,3 naud. bal.), Miha Lapornikas (vid. 15,5 tšk., 14,3 naud. bal.) ir Paulius Petrilevičius (vid. 11,5 tšk., 4,3 atk. kam., 12,3 naud. bal.). Vis dėlto treneris G. Petrauskas nenorėjo išskirti trijų žaidėjų ir tikisi, kad sezono metu visi krepšininkai svariai prisidės prie komandos žaidimo.
 
„Negalime sakyti, kad jie (J. Gillonas, M. Lapornikas, P. Petrilevičius) labai gerai žaidžia, nes nebebūtų ko reikalauti iš jų, o tada būtų prastai. Mes turime rezervų ir tikimės iš visų indėlio, todėl nesinori išskirti trijų žaidėjų. Nebus mūsų žaidimas statomas tik ant jų, visi turi komandoje vaidmenį ir turi duoti kažkokią naudą“, - kalbėjo 34-erių metų specialistas.
 
Vos savaitei iki sezono starto į Pasvalį atvykęs Trevoras Thompsonas LKL pirmenybėse sunkiai randa savo žaidimą ir vidutiniškai per 13 minučių pelno po 4 taškus, atkovoja po 5,8 kamuolio ir renka po 4 naudingumo balus.
 
Vis dėlto „Pieno žvaigždžių“ strategas G. Petrauskas turėjo paaiškinimą tokiam amerikiečio žaidimui.
 
„Matosi, jog Trevoras (Thomsponas) vėliausiai prisijungė prie komandos, buvo prasčiausios fizinės formos ir jam sunku įsivažiuoti. Manau, kad tai yra dėsninga, kai žinai, kada žaidėjas atvažiavo“, - svarstė G. Petrauskas.
 
Praėjusį sezoną „Pieno žvaigždės“ sezono pradžioje išgyveno daug permainų komandos sudėtyje dėl vasarą padarytų komplektacijos klaidų. Nors vasarą pasvaliečiai atidžiai rinkosi žaidėjus norėdami išvengti praėjusių metų situacijos, G. Petrauskas dar negali pasakyti, ar šią vasarą pavyko klaidų išvengti.
 
„Negaliu dabar pasakyti, ar bus sudėties pakeitimų. Norime, kad stabilizuotųsi žaidimas kuo greičiau ir žaistume geriausią savo krepšinį. Kol kas garsiai nekalbame, bet stebime žaidėjus ir jų prisitaikymą komandoje“, - pasakojo vyriausiasis pasvaliečių treneris.
 
Antradienį rungtynėmis su NKL praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojais „Telšių“ krepšininkais pasvaliečiai pradės kovą dėl Karaliaus Mindaugo taurės.
 
Telšiškiai sezoną pradėjo dviem pergalėmis, o „Pieno žvaigždžių“ vairininkas prieš artėjančią dvikovą nenuvertino žemesnėje krepšinio lygoje žaidžiančių varžovų.
 
„Sunku susidaryti bendrą vaizdą iš dvejų rungtynių, bet komanda daugelį metų išlaiko tą patį branduolį. Nors telšiškiai turi naują trenerį, yra gerai susižaidę. Tikrai nesitikime lengvos kovos“, - baigė G. Petrauskas.
 
„Pieno žvaigždių“ ir „Telšių“ dvikova Žemaitijos sostinėje įvyks antradienį 18.15 val.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS