Pirmąją Eurolygos sezono dalį įvertinęs Š. Jasikevičius: neišnaudotų galimybių ratas | KaunoDiena.lt

PIRMĄJĄ EUROLYGOS SEZONO DALĮ ĮVERTINĘS Š. JASIKEVIČIUS: NEIŠNAUDOTŲ GALIMYBIŲ RATAS

Kauno „Žalgiris“ 2020-uosius pradėjo pergalingai ir nutraukė 6 pralaimėjimų iš eilės seriją namuose.

Žalgiriečiai namuose 73:68 palaužė Tel Avivo „Maccabi“ bei pasiekė jau antrąją pergalę paeiliui. Tai – pirmoji „Žalgirio“ pergalinga serija šį sezoną Eurolygoje.

Vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, kaip ir įprasta, dėkojo sirgaliams bei įvertino pirmąją Eurolygos sezono pusę.

„Labai sunku pradėti nuo kažko kitų, nei pasveikinant „Žalgirio“ fanus su Naujausiais metais ir padėkojant už įspūdingą palaikymą. Yra kažkas nuostabaus, kad tie bilietai išperkami likus mėnesiui iki mačo. Malonu, kad galbūt, iš užsienio sugrįžusiems lietuviams gavosi šventė.

Kas dėl krepšinio... Labai keistos rungtynės, bet galbūt, gerai, nes, kaip ir matėte aikštelėje, nebuvo labai daug gero krepšinio, bet itin svarbu išlošti tokias Eurolygos rungtynes. Užsikabinome už kažkokio šanso, kurį „Maccabi“ mums davė ir juo pasinaudojome. Kažkiek keista, kad taip išėjome ir pralošėme kiekvieną 50/50 kamuolį, visur vėlavome, visur pažeidinėjome komandines taisykles, bet yra, kaip yra ir už viską svarbiau tas taškelis. Toliau stengsimės kantriai dirbti.

– Kiek buvo svarbi Riverso gynyba, kuomet pavyko spurtuoti trečiajame kėlinyje?
– Nemanau, kad buvo labai svarbu. Atradome ramybę, lyderį puolime, kuris pataikė ir pradėjo organizuoti žaidimą. Luko toks kėlinys įžiebė mums viltį. Toliau patys žinote, kaip mums svarbu organizuoti žaidimą, suprasti gynybos sistemas. Mes to nesuprantame.

Dar tikrai nesuprantame, kad „Maccabi“ žaidėjai pradėjo keistis pačioje pirminėje fazėje ir reikia nutraukti derinius, eiti su mažu žaidėju arčiau krepšio ir pabandyti nubausti ten. Jeigu priimi kamuolį arčiau krepšio, ateina dvigubinimas, kuris pas „Maccabi“ visada yra toks pats. 

Po Luko tritaškio atrodė, kad perlaužėme rungtynes, bet sekė labai grubios gynybinės klaidos, po kurių „Maccabi“ grįžo į rungtynes. Pats svarbiausias dalykas, kad tai buvo niekieno rungtynės ir mes jas pagaliau laimėjome.

– Ar Lekavičius kažką pakeitė po pertraukos?
– Visi žaidė neagresyviai. Neįvesdavome kamuolių, o nuo to komandai sunkiau. Antroje dalyje radome ne tik įžaidėją, bet ir lyderį, kurio mums šiemet trūksta. Smagu, kad atsirado Lukas.

– Kiek keitė žaidimo planą „Maccabi“ traumos?
– Nekeitė. Daugiau mažiau žinojome.

– Kaip įvertintumėte pirmąją Eurolygos pusę?
– Turbūt suprantate, kad tai – neišnaudotų galimybių ratas. Turėjome begalę progų užsikabinti, bet esame jauna komanda ir momentais labai vaikiška. Buvo galimybių užsikabinti į pačias aukščiausias vietas lentelėje. Žaidimas, kaip ir su daugeliu jaunų žaidėjų – aukštyn žemyn.

Kažkiek tai pradėjome pataikyti, galų gale. Nežinau, ar 7/21 yra gerai, bet šiandienai užteko. Tai yra neišnaudotų galimybių ratas, bet norėčiau, kad visi toliau gerintų žaidimą.

– Kur daugiausiai tikitės rezervo?
– Daugiausiai tikiuosi su augimo, kaip žmonių. Esame labai vaikiški, mums reikia daugiau brandos. Galbūt, nelabai įdomu, bet Tomas Masiulis, kuris rašo, kiek praleidžiame taškų dėl klaidų ir šiandien š 68 taškų šiandien praleidome 51 tašką dėl savo klaidų. Eurolygoje išlošti su tokiu rezultatu... Ačiū Dievui, kad laimėjome ir imame tą iškovotą tašką.

– Ar tokios pergalės augina komandos charakterį?
– Manau, kad taip. Mums reikia išlipti iš didelio purvo. Kuo daugiau išlipsime iš to purvo, tuo bus lengviau po to. Ir tai daug prideda augimo procese. Smagu, kad blogai žaidžianti komanda, sugeba paimti pergalę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gynyba ir puolimas

Gynyboj jau susitelkę, praleidžia mažai taškų (taškų skirtumas vos -1), bet kad pulti nesiseka (prastai mėto tritaškius, nėra gero centro ir t.t.). Puolime pelno vos 74,4 taškų.per rungtynes. Vis tobulindami gynybą, apleido puolimą. Kita bėda, kad įpusėjus EL varžyboms, paruošiami, subrandinami Žalgirio žaidėjai, o paskui juos išgaudo kitos turtingos finansais komandos. Reikėtų jų patobulinimą įvertinti žymiai didesne išpirka.

Vytautas

Linkiu Žalgirio komandai geresnio susižaidimo, susitelkimo gynyboje ir pergalių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS