Pirmasis KMT etapas tęsiasi: ar NKL komandos įkąs LKL ekipoms? | KaunoDiena.lt

PIRMASIS KMT ETAPAS TĘSIASI: AR NKL KOMANDOS ĮKĄS LKL EKIPOMS?

  • 0

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pirmasis etapas įgauna pagreitį. Ketverios pirmosios rungtynės tarp Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ir „Betsafe–LKL“ ekipų jau įvyko ir ten laukiama atsakomųjų mačų.

Šį vakarą prie starto linijos rikiuojasi dar keturios ekipos. Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ priims Utenos „Juventus“, o Kėdainių „Nevėžis“ vyks į Molėtus, kur jų lauks vietos „Ežerūnas“.

LKL.lt pateikia šį vakarą kovosiančių porų apžvalgas.

Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ ir Utenos „Juventus“ 18 val. Marijampolėje, transliacija per LKL.lt

Praėjusio sezono NKL čempionė „Sūduva–Mantinga“ ir šių metų starte atrodo itin grėsmingai. Nors iš komandos išvykęs naudingiausias praėjusių metų finalo ketverto žaidėjas Aurimas Urbonas jau džiugina „Šiaulių“ sirgalius, tačiau panašu, kad pamainą jam marijampoliečiai atrado.

Į ekipą sugrįžęs Gintautas Matulis jau sezono starte patyrė kojos traumą, tačiau panašu, kad prieš savo buvusią ekipą aikštėje jis pasirodys. Rokiškietis profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo būtent Utenoje ir ten praleido 6 sezonus.

Būtent G. Matulio faktorius šioje serijoje gali būti labai svarbus.

Pagrindinis „Sūduvos–Mantingos“ išskirtinumas NKL yra ilgas ir tolygus atsarginių žaidėjų suolelis. Prie ekipos vairo stojęs Povilas Šakinis kiekvienai pozicijai turi po du pasirinkimus ir drąsiai juos gali naudoti aikštėje net žaidžiant su tokio kalibro komanda kaip „Juventus“.

Utenos klubas kol kas yra vis dar ieškojimų kelyje. Iškritus iš rikiuotės Ignui Vaitkui, ekipa pasipildė Dariumi Tarvydu. Nepaisant solidaus jo debiuto, „Juventus“ savaitgalį 65:76 pralaimėjo Prienų „CBet“ ekipai.

Kol kas vieną pergalę ir keturis pralaimėjimus turintis „Juventus“ atrodo pažeidžiamas ir „Sūduva–Mantinga“ tuo gali pasinaudoti.

Daug priklausys šiose rungtynėse ir nuo Žygimanto Skučo bei Juliaus Juciko pasirodymų. Vienas iš pagrindinių uždavinių Marijampolės ekipai bus sustabdyti šį tandemą.

Molėtų „Ežerūnas“ ir Kėdainių „Nevėžis“ 18.30 val. Molėtuose, transliacija per LKL.lt

NKL čempionato starte Molėtų „Ežerūnas“ kol kas palieka slogų įspūdį. Vos vieną pergalę per ketverias rungtynes iškovoję molėtiškiai yra toli nuo to žaidimo, kurį demonstravo praėjusio sezono pabaigoje, todėl „Nevėžis“ turėtų būti aiškus šios poros favoritas.

Pagrindinis ginklas, kuriuo varžovus gali gąsdinti „Ežerūnas“, yra praėjusį sezoną LKL bandęs įsitvirtinti Ignas Lukošius. Po dvidešimt taškų per rungtynes pelnantis ir po vienuolika kamuolių atkovojantis vidurio puolėjas yra neabejotinas „Ežerūno“ lyderis.

Puikiai su NKL komandomis pažįstamas „Nevėžio“ treneris Marius Kiltinavičius nuteikti kovai savo ekipą tikrai turėtų. Praėjusį sezoną jo treniruojama Palangos „Kuršių“ komanda pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes „Ežerūnui“ pralaimėjo net 64:100, tad koks pavojingas gali būti Molėtų klubas, M. Kiltinavičius turėtų puikiai prisiminti.

Puikias rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“ sužaidęs „Nevėžis“ šį savaitgalį jau neatsilaikė susitikime prieš „Šiaulius“, todėl banguojantis žaidimas yra turbūt didžiausia Kėdainių ekipos problema sezono starte.

Jeigu „Nevėžis“ Molėtuose bus ant gerosios bangos, šansų varžovams praktiškai neliks.

Fantastiškai kol kas rungtyniaujantis Laurynas Beliauskas šiandien turėtų tapti sunkiai išsprendžiamu galvosūkiu „Ežerūno“ gynybai, o didele rotacija besiremiantis Kėdainių klubo pasiūlytas tempas vargu ar gali būti priimtinas Molėtų ekipai.

Kitos rungtynės

2019–2020 m. Karaliaus Mindaugo taurės turnyras startavo prieš savaitę ir kol kas pergales iškovojo tik „Betsafe–LKL“ komandos. Vis dėlto iš ketverių rungtynių tik Prienų krepšininkai įgijo dviženklį pranašumą prieš atsakomąsias rungtynes.

Šių keturių porų atsakomieji pirmojo etapo susitikimai vyks po savaitės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS