Pirmasis V. Gedvilo ėjimas: K. Maksvytis – naujasis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris | KaunoDiena.lt

PIRMASIS V. GEDVILO ĖJIMAS: K. MAKSVYTIS – NAUJASIS LIETUVOS RINKTINĖS VYRIAUSIASIS TRENERIS

  • 0

Kazys Maksvytis perima Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigas. Tai pranešė Permės „Parma“ klubas, kuriame darbuojasi lietuvis.

Antradienį vyks ir LKF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame K. Maksvyčio kandidatūra bus patvirtinta oficialiai. Po minėtojo posėdžio bus surengta naujai išrinkto LKF prezidento Vydo Gedvilo ir generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno spaudos konferencija.

K. Maksvytis šiame poste pakeis Darių Maskoliūną, kuris atsistatydino po olimpinio atrankos turnyro Kaune, kuriame lietuviai pasiekė finalą, tačiau nusileido Luka Dončičiaus vedamai Slovėnijai.

Šiuo metu 44-erių K. Maksvytis taip pat užima vyr. trenerio pareigas Permės „Parma“ klube. Vis dėlto prieš sezoną naują sutartį su Rusijos klubu sudaręs specialistas į kontraktą įrašė sąlygą, kuri jam leis išvykti į darbą su Lietuvos rinktine.

Apie tai, jog K. Maksvytis sutiko treniruoti rinktinę, naujai išrinktas LKF prezidentas Vydas Gedvilas užsiminė lygiai prieš savaitę.

„Kalbėjome su K. Maksvyčiu ir jis yra realiausias kandidatas šiai dienai, bet tam dar turės pritarti Vykdomasis komitetas.

Kazys sutiko ir jis mielai treniruos rinktinę, manau, kad jo valanda išmušė. Neatmetu galimybės, kad į asistentus Kazys pakvies galbūt Rimą Kurtinaitį, galbūt Kęstutį Kemzūrą, gal Dainių Adomaitį“, – praėjusį antradienį pasibaigus LKF prezidento rinkimams sakė V. Gedvilas.

K. Maksvytis praeityje darbavosi su eilę apdovanojimų iškovojusia 1992 m. gimusių krepšininkų karta.

Ši K. Maksvyčio treniruojama jaunimo rinktinė iškovojo tris aukso medalius Europos čempionatuose (2008 m., 2010 m. ir 2012 m.) bei aukso medalį pasaulio čempionate Latvijoje 2011 m.

K. Maksvytis pasiekė solidžių rezultatų ir Lietuvoje. LKL pirmenybėse jis 2014 m. atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į antrąją vietą ir taip uostamiesčio klubui garantavo istorinį šansą žaisti Eurolygoje.

Po etapo Klaipėdoje specialistas persikėlė į Panevėžio „Lietkabelio“ klubą, su kuriuo LKL 2016-2017 m. sezone iškovojo dar vieną sidabrą. Panevėžio ekipai tai buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pasirodymas LKL finale per visą klubo istoriją.

Potencialus K. Maksvyčio debiutas prie rinktinės vairo gali įvykti lapkričio 26 d., kuomet Lietuva atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą susitiks su Bulgarija.

Lietuvos rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą žais F grupėje, kurioje susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos bei Čekijos rinktinėmis.

Lietuva jau taip pat yra iškovojusi vietą 2022 m. Europos čempionate. Jame lietuviai varžysis B pogrupyje, kuriame susitiks su Vokietija, Vengrija, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina bei Prancūzija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS