Planas neišsipildė: A. Macijauskas neužims LKL direktoriaus pareigų | KaunoDiena.lt

PLANAS NEIŠSIPILDĖ: A. MACIJAUSKAS NEUŽIMS LKL DIREKTORIAUS PAREIGŲ

Lietuvos legenda Arvydas Macijauskas bent jau kol kas nesugrįš į krepšinį.

Klaipėdietis buvo aktyviai viliojamas į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinio direktoriaus postą, tačiau lygos prezidento Remigijaus Milašiaus sumanymas prisikviesti vieną skambiausių šalies vardų neišsipildė.

A. Macijauskas tinklalapiui basketnews.lt patvirtino, jog pokalbiuose išdiskutuota iniciatyva galop nesubrendo susitarimui.

„Diskusijos yra sveikintinos, jose gimsta teisingi ir geri sprendimai, tačiau daugiau detalių nenorėčiau atskleisti, – tinklalapiui basketnews.lt teigė A. Macijauskas. – Pačios pozicijos ir dalyvavimo krepšinyje modelis yra paremtas žmogaus su dideliu pašaukimu, sugebėjimų turėjimu – ar vadybos, ar verslo administravimo, įskaitant ir teisines žinias. Mano nuomone, žmonės turi būti vadybos specialistai ir žinoti, ką daro.“

Buvęs krepšininkas patikino aktyviai stebintis Lietuvos krepšinį ir jame kartas nuo karto atsiveriančias darbo pozicijas įvairiose struktūrose, įskaitant ir klubus, kuriuose ateityje galėtų save išmėginti naujame amplua.

„Krepšinis gyvenime davė didžiulį impulsą tiek gerbūvio sutvarkymo, tiek emocijos ir gyvenimo kelio suradimo, tiek pripažinimo prasme. Tai – didžiulės vertybės ir nauda man, mano šeimai, – tęsė A. Macijauskas. – Jeigu yra galimybė prisidėti, atsiduoti šitai sporto šakai, sukurti geresnį produktą visuomenei, nežiūrint naudos sau, įskaitant apmokamą darbą ir laiką, visada yra įdomu, yra oficialios arba neoficialios diskusijos, jos gali būti ir draugų rate. Tema – plati, ir visada su mielu noru dalyvauju joje.“

Kaip informuoja BasketNews šaltiniai, potenciali kandidatūra į šias pareigas – Rasos Liuimienės, kuriai šiuo metu šis postas yra priskirtas laikinai. Svarstymuose skambėjo ir Juliaus Sarapino pavardė, dirbančio Eurolygos organizacijoje.

LKL biure įgyvendintus pokyčius lyga planuoja pranešti rugsėjo pradžioje.

Generalinio direktoriaus postą permainos palietė po 2020-2021 m. sezono, kai nuo 2014-ųjų sausio dirbusiam Romualdui Brazauskui buvo suteikta kita pareigybė – LKL techninio sekretoriaus pareigos.

Sveikatos problemų kamuotas A. Macijauskas pakabino sportbačius ant vinies būdamas 30-ies. 2010-ųjų vasarą buvęs sportininkas norėjo žengti trenerio keliu ir buvo sutaręs dėl asistento darbo Vilniaus „Perle“, tačiau nepraėjus mėnesiui bendradarbiavimas nutrūko asmeninių priežasčių motyvu.

Keturiolika metų trukusi A. Macijausko krepšininko karjera pažymėta įspūdingais apdovanojimais.

2003 m. jis su Lietuvos rinktine tapo Europos čempionu. A. Macijauskas taip pat kartu su Vilniaus „Lietuvos rytu“ laimėjo NEBL taurę ir finalo MVP apdovanojimą, dukart tapo LKL čempionu bei dusyk buvo pripažintas finalo MVP, triskart nugalėjo LKL snaiperio konkurse.

2005-aisiais atstovaudamas tuometinei Vitorijos „Tau Ceramica“, A. Macijauskas laimėjo Ispanijos taurę ir buvo išrinktas į Eurolygos pirmąjį simbolinį penketuką.

Pirmoji A. Macijausko komanda Klaipėdos „Neptūnas“, kuriame jis žaidė 1997-1999 m., 2014-aisiais iškėlė krepšininko marškinėlius į „Švyturio“ arenos palubes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS