Pokyčiai – ne šiaip sau: žalgiriečiai pertvarko žaidimą | KaunoDiena.lt

POKYČIAI – NE ŠIAIP SAU: ŽALGIRIEČIAI PERTVARKO ŽAIDIMĄ

Kauno "Žalgiris", pakeitęs vyriausiąjį trenerį, pertvarko savo žaidimą. To paties siekia ir naujo stratego vadovaujama Vitorijos "Baskonia".

"Baskonia" jau kitokia?

Žalgiriečiai, vadovaujami Jure's Zdovco, nuo spalio 13-osios laimėjo du iš dešimties Eurolygos mačų.

Lapkričio 15-ąją "Baskonia" klubas atsisveikino su Duško Ivanovičiumi ir sukirto rankomis su Nevenu Spahija. Treniruojami kroato, Vitorijos krepšininkai iškovojo vieną pergalę ir patyrė dvi nesėkmes.

Ypač skaudus – 12 turas, kai savo aikštėje "Baskonia" net 60:88 nusileido Madrido "Real".

"Mano žinutė klubui ir sirgaliams: toks žaidimas neturi pasikartoti, mes privalome būti kitokie ir tam jau ruošiamės", – tąkart pareiškė N.Spahija.

"Treneris nori, kad žaistume greitai. Jis reikalauja geros gynybos ir kontratakų. Man atrodo, kad esame sutverti tai daryti, nes komanda – jauna, – interviu Ispanijos žiniasklaidai sakė "Baskonios" legionierius Rokas Giedraitis. – Pirmiausia, mums reikia pradėti tikėti savo jėgomis, labiau pasikliauti vieni kitais, geriau dalytis kamuoliu."

Iš Jonavos – į "Žalgirį"

Šiandien Kauno ir Vitorijos krepšininkai susitiks "Žalgirio" arenoje. Tai Eurolygos turnyro 13 turo mačas.

Tarp žalgiriečių vėl bus Evaldas Beržininkaitis – 37-erių krepšinio specialistas talkins kolegoms J.Zdovcui ir Tautvydui Saboniui.

"Žalgirio" klubas pranešė, kad abipusiu sutarimu komandą paliko Arne Woltmannas ir Stefanas Grasseggeris, kuriuos buvo pasikvietęs J.Zdovco pirmtakas Martinas Schilleris.

Stilius: anot R.Giedraičio (kairėje), naujas "Baskonios" strategas N.Spahija (dešinėje) reikalauja geros gynybos ir greito žaidimo. / eu­ro­lea­gue.net nuo­tr.

E.Beržininkaitis su pagrindine "Žalgirio" sudėtimi dirbo nuo 2013-ųjų iki 2021-ųjų, o šį sezoną buvo prisijungęs prie Jonavos "CBet" ekipos.

"J.Zdovcas nepageidavo asistento užsieniečio, o E.Beržininkaitis puikiai pažįsta mūsų sistemą, yra analizavęs tiek Eurolygos, tiek Lietuvos čempionato "Žalgirio" varžovus", – sakė Kauno klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

V.Šeškus nenustebo

E.Beržininkaitis interviu LRT yra pripažinęs, kad jam buvo netikėta, kai M.Schilleris atsisakė jo paslaugų.

"Nebuvo jokių požymių ar nusiskundimų, kad kažkas negerai ar netinku. Pasibaigus sezonui galvojau, kad tiesiog dėliosimės naujus planus ir dirbsiu toliau. Kai pasakė, kad jam reikia kito žmogaus, šiek tiek nustebau. Kita vertus, suprantu, kad jis – užsienietis ir norėjo saviškių. Viską priėmiau profesionaliai", – teigė E.Beržininkaitis.

Jo nuomone, "Žalgiris", pradėjus dirbti J.Zdovcui, žaidžia solidžiau.

"Atsirado idėja, komanda tiksliau žino, kaip nori atakuoti, realizuojami individualūs kiekvieno žaidėjo pranašumai. "Žalgiris" – gerame kelyje", – tvirtino E.Beržininkaitis.

"Tai, kad Evaldas grįžo į "Žalgirį", didele staigmena nepavadinčiau. Mes vis pasikalbėdavome apie tokią galimybę. Manau, kad buvo ir visuomenės spaudimo Kauno klubui, jog reikia jį susigrąžinti", – sakė Jonavos "CBet" komandos strategas Virginijus Šeškus.

Susikaus finalininkai

Rytoj susikaus praeito Eurolygos sezono finalininkai – čempionai ir vicečempionai: Stambulo "Anadolu Efes" ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojami "Barcelonos" krepšininkai.

Barselonos ekipoje – rimti nuostoliai: dėl traumų nerungtyniaus Alexas Abrinesas, Cory Higginsas, Nickas Calathesas.

Neoficialių šaltinių duomenimis, Katalonijos klubas ieško, kuo bent laikinai užkamšyti sudėties spragas. Vienas variantų – atakuojantis gynėjas Braianas Angola. 27-erių 198 cm ūgio kolumbietis šiuo metu atstovauja Atėnų AEK komandai.

Š.Jasikevičius per 12 turo rungtynes su "Žalgiriu" į aikštę išleido jaunimą – septyniolikmečius Rafą Villarą ir Jamesą Nnaji, aštuoniolikmetį Michaelį Caicedo.

J.Zdovcas nepageidavo asistento užsieniečio, o E.Beržininkaitis puikiai pažįsta "Žalgirio" sistemą.

"Baskonia"

Gynėjai, įžaidėjai: Lamaras Petersas (JAV, ūgis 183 cm), Wade's Baldwinas (JAV, 193 cm), Alejandro Barrera (Ispanija, 196 cm), Jaysonas Grangeris (Urugvajus/Italija, 189 cm), Arturas Kuručas (Latvija 190 cm).

Puolėjai: Vanja Marinkovičius (Serbija, 198 cm), Tadas Sedekerskis (Lietuva, 204 cm), Simone Fontecchio (Italija, 203 cm), Rokas Giedraitis (Lietuva, 200 cm).

Vidurio puolėjai: Stevenas Enochas (JAV/Armėnija, 208 cm), Matthew Costello (JAV/Dramblio Kaulo Krantas, 210 cm), Landry Nnoko (Kamerūnas, 208 cm).

Vyriausiasis treneris Nevenas Spahija (Kroatija).

Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  10  2  +123

2. "Real"  10  2  +109

3. "Olympiakos"  8  4  +80

4. "AX Armani Olimpia"  8  4  +30

5. "Zenit"  8  4  +25

6. "Uniks"  7  5  +40

7. "Maccabi"  7  5  +27

8. ASVEL  7  5  -10

9. CSKA  7  5  -14

10. "Anadolu Efes"  6  6  +49

11. "Monaco"  5  7  -14

12. "Bayern"  5  7  -18

13. "Crvena zvezda"  4  8  -34

14. ALBA  4  8  -65

15. "Baskonia"  4  8  -123

16. "Fenerbahce"  3  9  -20

17. "Panathinaikos"  3  9  -64

18. "Žalgiris"  2  10  -121

GALERIJA

  • Stilius: anot R.Giedraičio <span style=color:red;>(kairėje)</span>, naujas „Baskonios“ strategas N.Spahija <span style=color:red;>(dešinėje)</span> reikalauja geros gynybos ir greito žaidimo.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS