Prancūzijos krepšinio rinktinėje – įspūdinga gynėjų grandis | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS KREPŠINIO RINKTINĖJE – ĮSPŪDINGA GYNĖJŲ GRANDIS

Nors Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinėje karjerą baigė NBA žvaigždė Tony Parkeris, o Europos čempionate nedalyvaus svarbiausias aukštaūgis Rudy Gobert‘as ir vienas iš lyderių Nicola Batumas, šios šalies nacionalinė komanda vis tiek išlieka pretendentė į medalius.

Prancūzijos ekipos gynėjų grandis bus pati pajėgiausia pirmenybėse. Nando de Colo, Evanas Fournier, Thomasas Heurtelis, Antoine‘as Diot, Leo Westermannas, Edwinas Jacksonas. Tokius antrosios linijos žaidėjus norėtų turėti kiekvienos komandos treneris.

Prancūzai pastaraisiais metais išgyvena aukso amžių. Jie per tris paskutinius Europos čempionatus lipo ant prizininkų pakylos. 2011 metai pasipuošė sidabro apdovanojimais, 2013-aisiais – aukso, o 2015-aisiais – bronzos. Praėjusiame pasaulio čempionate Prancūzijos ekipa irgi laimėjo bronzą.

Prieš tai net per 21-erias Senojo žemyno pirmenybes iš eilės, nuo 1961 metų, šios šalies komanda medalius iškovojo tik vieną kartą! (bronzą 2005-aisiais).

Nuo 2011 metų prancūzai didžiausiose tarptautinėse varžybose dažniausiai skriaudžia lietuvius. 2011-aisiais, kai čempionatas vyko Lietuvoje, „Les Bleus“ mūsiškius įveikė antrajame etape (73:67).

2013 metų finale prancūzai Lietuvos rinktinę nugalėjo įtikinamai (80:66). 2014-ųjų pasaulio čempionato mažajame finale vėl stipresni buvo Prancūzijos krepšininkai (95:93). Prancūzai lietuviams neparankūs paprastai dėl to, kad turi daug atletiškų, greitų, šoklių žaidėjų.

Nemažai dabartinės Prancūzijos rinktinės žaidėjų yra susiję su įvairiais Lietuvos krepšininkais. Axelis Toupane‘as kitą sezoną rungtyniaus Kauno „Žalgiryje“. Šioje komandoje neseniai žaidė L. Westarmennas. N. De Colo su Jonu Valančiūnu yra atstovavęs „Toronto Raptors“.

Šis Maskvos CSKA gynėjas, taip pat A. Diot buvo Roberto Javtoko komandos draugas Valensijos klube. Joffrey Lauvergne‘ą Maskvos srities „Chimkki“ ekipoje muštravo Rimas Kurtinaitis.

Su Fabienu Causeuru Madrido „Real“ garbę nuo kito sezono gins Jonas Mačiulis. Kinijoje, „Guandong Southern Tigers“ komandoje, kurią treniruoja Jonas Kazlauskas, rungtyniaus E. Jacksonas. Beje, jo motina yra prancūzė, o tėvas – amerikietis. Tėvas Skeeteris, persikraustęs į Prancūziją, atstovavo garsiems šios šalies klubams, taip pat – Prancūzijos rinktinei.

Šios šalies nacionalinės komandos stiprybė – ir jos strategas Vincent‘as Collet. Tai itin sumanus vairininkas. Jį ne kartą viliojo labai stiprūs Europos klubai, bet jis vis atsisakydavo didelių pinigų ir likdavo dirbti savo šalyje. Užsienyje V. Collet nėra treniravęs jokios ekipos. Rinktinei jis diriguoja jau nuo 2009 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS