Prestižinėje krepšininkų treniruočių stovykloje – ketvertas iš Lietuvos | KaunoDiena.lt

PRESTIŽINĖJE KREPŠININKŲ TRENIRUOČIŲ STOVYKLOJE – KETVERTAS IŠ LIETUVOS

  • 0

Antradienį Gran Kanarijoje (Ispanija) prasideda tarptautinė Europos jaunimo krepšinio treniruočių stovykla "Basketball Without Borders" (BWB), kurią drauge su Tarptautine krepšinio federacija (FIBA) rengia Šiaurės Amerikos Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA).

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos (LKF), joje bus ir keturi septyniolikmečiai vaikinai iš Lietuvos - Tadas Sedekerskis, Arnoldas Kulboka, Eimantas Stankevičius ir Rokas Gadiliauskas.
"Jie buvo išrinkti dėl savo išskirtinių krepšinio įgūdžių ir lyderio savybių", - sakoma stovyklos organizatorių pranešime.

BWB vyks birželio 25 dienomis Las Palmase. 50-čiai 1998 metais gimusių perspektyviausių Europos jaunuolių pratybas ves žinomi NBA treneriai ir žaidėjai.

Treniruotės vyks "Gran Canaria" arenoje, kurioje pernai pasaulio taurės turnyro rungtynes žaidė Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė.

Nuo 2001 metų NBA ir FIBA surengė 39 BWB stovyklas 22 miestuose 19-oje šalių penkiuose žemynuose. Jose dalyvavo daugiau nei 2200 krepšininkų iš daugiau nei 120 valstybių ir teritorijų. Pratybas vedė daugiau nei 150 dabartinių NBA/WNBA žaidėjų ir beveik 140 NBA atstovų iš visų 30 NBA klubų. 33 BWB dalyviai buvo pakviesti NBA naujokų biržoje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS