Dviejų lyderių vedamas „Juventus“ išsivežė pergalę iš Prienų | KaunoDiena.lt

DVIEJŲ LYDERIŲ VEDAMAS „JUVENTUS“ IŠSIVEŽĖ PERGALĘ IŠ PRIENŲ

Perspektyvusis Prienų „CBet“ klubo naujokas Ignas Sargiūnas įžengė į aikštę savo pirmajame karjeros LKL mače, tačiau savo ekipai įveikti Utenos „Juventus“ nepadėjo. Vis didesnį pagreitį sezone įgaunantys uteniškiai įsirašė 9-ąją pergalę „Betsafe“-LKL pirmenybėse 105:91.

193 cm ūgio I.Sargiūnas trečiadienį aikštėje bėgiojo 17 min., bet pasižymėjo vos 1 tašku. 21 metų kaunietis į Lietuvą sugrįžo po dvejų metų pertraukos, kuriuos praleido NCAA čempionate atstovaudamas  Džordžijos universiteto komandai. Tiesa, laimės Jungtinėse Valstijose jis nerado ir neseniai grįžo į Kauno „Žalgirio“ klubą. Lietuvos čempionai gynėją paskolino Prienų ekipai.

Trečiadienio „Betsafe“-LKL dvikovą Prienuose šeimininkai pasitiko ne tik papildę pajėgas, bet ir su netektimis – jiems padėti negalėjo rezultatyviausias ekipos narys Marquisas Brownas. Taip pat dar nežaidė ir neseniai ekipą papildęs 29 metų 201 cm ūgio amerikietis Demetriusas Treadwellas, ilgą laiką gydęsis sunkią kojos traumą.

Mačas prasidėjo prieniškių laimėta atkarpa 8:4. I.Sargiūnas aikštėje pasirodė iki pirmojoje kėlinio pabaigos likus 2 min. ir iškart prametė tritaškį. Pirmasis kėlinys baigėsi 28:32. Šeimininkams nepaleisti mačo favoritų padėjo Mindaugo Sušinsko rezultatyvus žaidimas. Taikliarankis puolėjas per 10 min. pelnė 13 taškų. Svečių gretose Ignas Vaitkus taip pat surinko 10 taškų. Antrajame kėlinyje uteniškiai įsibėgėjo ir pasiekė dviženklį pranašumą. Po Martyno Gecevičiaus perimto kamuolio ir rezultatyvaus perdavimo ataką iš po krepšio užbaigė I.Vaitkus – 43:54.

Trečiajame kėlinyje dominavo Žygimantas Skučas. „Juventus“ puolėjas pelnė 8 taškus paeiliui ir uteniškiai priartėjo prie triuškinamos 20 taškų persvaros. Vis dėlto šeimininkai parodė charakterį ir sugrįžo į kovą, kol galiausiai po Justino Jogmino trijų baudos metimų tapo 68:75. Tačiau patyręs Vaidas Kariniauskas turėjo savo nuomonę: gynėjas ėmė terorizuoti varžovus rezultatyviais prasiveržimais ir vėl atstatė saugų atstumą 70:81. Paskutiniame ketvirtyje prieniškiai toliau bandė klibinti Utenos komandos pozicijas ir po Simo Jarumbausko tolimos bombos priartėjo iki 77:83. Vis dėlto svečiai atsilaikė ir laimėjo rezultatyvų mačą.

Utenos komandoje rezultatyviausią mačą sužaidė Vaidas Kariniauskas, surinkęs 26 taškus. Jam puikiai talkinęs Žygimantas Skučas įmetė 25 taškus bei surinko 32 naudingumo balus. Ignas Vaitkus pridūrė 18 taškų.

Prieniškiams daugiausia taškų pelnė: Mindaugas Sušinskas 22, Justinas Jogminas 18, Tomas Digbeu 14, Einaras Tubutis 12 (6 atk. kam.).

Po šio mačo „Juventus“ su 9 laimėjimais ir 5 nesėkmėmis toliau žengia 4-as bei tęsia Vilniaus „Ryto“ persekiojimą (10 pergalių). Prienų „CBet“ su 6 laimėjimais ir 12 nesėkmių rikiuojasi 6-ojoje pozicijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS