Prieš pirmąsias kontrolines rungtynes M. Grigonis prabilo apie pasiruošimą ir džiugią žinią šeimoje | KaunoDiena.lt

PRIEŠ PIRMĄSIAS KONTROLINES RUNGTYNES M. GRIGONIS PRABILO APIE PASIRUOŠIMĄ IR DŽIUGIĄ ŽINIĄ ŠEIMOJE

  • 0

Šį penktadienio vakarą prasidės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kelionė link svarbiausio tikslo – Tokijo vasaros olimpinių žaidynių. Pirmąsias kontrolines rungtynes Lietuva sužais prieš Dominikos Respublikos ekipą.

Neseniai sezonus baigę ir į Lietuvą sugrįžę krepšininkai šios savaitės pradžioje jau susitiko ir stovykloje.

Vieni krepšininkai į rinktinę pakviesti pirmą kartą, kitiems olimpinės žaidynės – jau ne naujiena. O štai rinktinės kapitonui Mantui Kalniečiui, ši sėkmė galėtų nusišypsoti net trečiąjį kartą. Puikų sezoną turėjusiam ir įspūdingą kontraktą su Maskvos CSKA klubu pasirašiusiam Mariui Grigoniui tai taip pat būtų jau antrosios olimpinės žaidynės.

Likus vos kelioms akimirkoms iki pirmųjų kontrolinių rungtynių, krepšininkas atviravo, kad šįkart rinktinėje viskas kiek kitaip. „Pirmoji mano rinktinė buvo tokia, kurioje viskas nauja. Ne tiek drąsu, daug ko nepažįsti, reikia susipažinti. Pirma rinktinė – kaip ir pirmas klubas“, – sakė M. Grigonis pridėdamas, kad jausmas šiemet panašus į tą, kuris buvo jaučiamas „Žalgiryje“ – krepšininkai vieni kitų išsiilgę, dalijasi karščiausiomis sezono naujienomis.

Ir nors 2016-aisiais, kai dalyvavo Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse, Marius buvo patyręs traumą – krepšininkui buvo lūžęs pirštas – atsiminimai apie žaidynes iki šiol yra patys geriausi.

Labiausiai, anot jo, įsiminė žaidynių atmosfera. „Viskas buvo nauja – nuo rinktinės, stovyklos ar net olimpinio miestelio. Gal kiti, kurie buvo jau ne pirmą kartą, turėjo kažkokių atsiminimų, tačiau man, pamatyti šalia lakstantį Boltą ar besitreniruojantį Džokovičių, atrodė labai įspūdinga. Tai buvo nereali patirtis – atsimenu tai kaip labai didelį įvykį“, – sakė jis.

Ir vis dėlto tai sėkmingi metai ne tik krepšininko karjeroje. Prieš pirmąsias kontrolines rungtynes paaiškėjo ir kita džiugi žinia – M. Grigonis su žmona laukia antrosios atžalos. „Visi metai sėkmingi, kai gimsta vaikai ar pasitaiko tokie kontraktai, tačiau svarbiausia, žinoma, vis tiek yra šeima. Gyvenimas geras – skųstis tikrai niekuo negaliu“, – sakė jis.

Pirmąsias kontrolines rungtynes mūsų šalies krepšininkai sužais jau šiandien, birželio 18-ąją. Šiandien ir birželio 24 dienomis Lietuva rungtyniaus su Dominikos Respublikos ekipa, o birželio 22-ąją susitiks su Rusijos rinktine. Visas šias rungtynes aistruoliai tiesiogiai kviečiami stebėti 19.30 val. per TV3 ir Go3.

Vyrų krepšinio atrankos turnyrą lietuviai pradės nuo birželio 29-osios. Lietuvos rinktinės krepšininkai turnyrą pradės su Venesuelos nacionaline komanda, o liepos 1-ąją krepšininkai susitiks su Pietų Korėjos rinktine.

Kitoje grupėje (B) rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai. Į pusfinalį pateks tik po dvi geriausias grupės komandas, tačiau TV3, naujienų portalas tv3.lt, internetinė vaizdo platforma TV3 Play bei naujos kartos televizija Go3 transliuos visas olimpinės atrankos vyrų krepšinio rungtynes – ne tik tas, kuriose pasirodys lietuviai.

Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės su Dominikos Respublikos ekipa – jau šiandien, 19.30 val. per TV3 ir Go3!

GALERIJA

  • Prieš pirmąsias kontrolines rungtynes M. Grigonis prabilo apie pasiruošimą ir džiugią žinią šeimoje
LKF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS