Pusfinalio mačą teko pratęsti du kartus | KaunoDiena.lt

PUSFINALIO MAČĄ TEKO PRATĘSTI DU KARTUS

Ispanai antrą kartą per savo krepšinio istoriją įžengė į pasaulio čempionato finalą, o antrą nesėkmę iš eilės patyrusios JAV rinktinės vadovas pasiūlė įsiminti žaidėjus, atsisakiusius padėti nacionalinei komandai.

Australai neatsilaikė

Vakar pasaulio čempionato pusfinalyje ispanai, dukart pratęsus rungtynes, 95:88 įveikė Australijos ekipą.

Likus žaisti 8 sek., rezultatą Ispanijos komandos naudai baudų metimais persvėrė Marcas Gasolis – 71:70. Po kelių akimirkų australų lyderis Patty Millsas tokiu būdu pelnė tik tašką – 71:71.

Per pirmą papildomą kėlinį ispanai iškart perėmė iniciatyvą – 76:71, tačiau Australijos komanda atsitiesė – 76:76. Antrą papildomą kėlinį savo sąlygas diktavo Ispanijos atstovai – 90:82, 95:88.

Kitas pusfinalio rungtynes Pekino "Wukesong" arenoje žaidė Argentinos ir Prancūzijos ekipos.

JAV ekipai – serbų kirtis

Antrą nesėkmę iš eilės patyrė čempionų titulą gynę amerikiečiai.

Ketvirtfinalyje JAV rinktinė 79:89 nusileido prancūzams, o varžybų dėl 5–8 vietų pirmą dvikovą 89:94 pralaimėjo serbams.

"Tai tik vienos rungtynės, jos – jau istorija", – nesureikšmino pergalės 7 tritaškius pataikęs Serbijos rinktinės gynėjas Bojanas Bogdanovičius.

"Prieš čempionatą sakiau: jeigu mums teks susitikti su amerikiečiais – tepadeda jiems Dievas. Tąkart nenorėjau nieko įžeisti, tiesiog stengiausi, kad mano žaidėjai jaustųsi ramūs ir pasitikėtų savo jėgomis. Manau, dabar įrodėme, kad buvau teisus", – svarstė serbų strategas Aleksandras Džordževičius.

JAV krepšininkas Mylesas Turneris aštrokai atkirto kritikams.

"Visi iki vieno iš šios komandos daug ką paaukojo savo tautai – atostogas, sveikatą, psichinę pusiausvyrą. Mes pasirodėme nesėkmingai ir dėl to kremtamės labiau nei kas nors kitas. Tačiau nepakęsiu abejonių, kad žaidėme ne iš širdies", – tvirtino vidurio puolėjas.

Mes pasirodėme nesėkmingai ir dėl to kremtamės labiau nei kas nors kitas. Tačiau nepakęsiu abejonių, kad žaidėme ne iš širdies.

Varžovų lygis ūgtelėjo

Amerikiečių rinktinės vadovas Jerry Colangelo pareiškė, kad žaidėjų atranka į pagrindinę šalies ekipą bus gerokai rimtesnė.

"Įsiminkime tuos, su kuriais ketinome eiti į mūšį, tačiau jie taip ir nepasirodė. Niekas nesitikėjo, kad tiek daug vyrų atsisakys prisidėti prie mūsų misijos, – kalbėjo J.Colangelo. – Ateityje kalbėsimės ne vien su klubais, agentais, bet ir akis į akį – su žaidėjais, kad jie asmeniškai patvirtintų įsipareigojimus. Įdėmiai stebėsiu pirmiausia tuos, kurie jau svaidėsi skambiomis deklaracijomis, todėl yra nepageidaujami."

Dienraščio "USA Today" žurnalistas Scottas Gleesonas pasidalijo mintimis apie priežastis, lėmusias nesėkmingą JAV krepšininkų pasirodymą pasaulio čempionate.

"Teiginys, kad tai buvo ne A, o B sudėties komanda, – netikslus. Juk žaidėjų, kurie buvo kviečiami padėti rinktinei ir atsisakė, sąraše – Jamesas Hardenas, Anthony Davisas, Bradley Bealas, Damianas Lillardas, Zionas Williamsonas. Kodėl jie pasitraukė? Ne vien LeBronas Jamesas, bet ir jaunesni krepšininkai po sezono nori poilsio, nes jų prioritetas – NBA čempiono titulas ir doleriai.

Prisiminkime, kai rinktinėje buvo ir L.Jamesas, ir Kobe Bryantas. Elito žaidėjų pavyzdys – itin veiksmingas faktorius kitiems kandidatams į nacionalinę ekipą.

Treneris Greggas Popovichius nesuklydo pasakęs, kad ūgtelėjo kitų šalių krepšinio lygis. Šiemet pirmą signalą pasiuntė australai, įveikę JAV komandą per kontrolines rungtynes. O mačas su prancūzais parodė, kad ne vien šios šalies, bet ir Argentinos, Ispanijos, Italijos, Puerto Riko, Lietuvos rinktinės yra sukaupusios daugiau patirties, labiau susižaidusios, todėl ir grėsmingos", – rašė S.Gleesonas.


Statistika

Rungtynės dėl 5–8 vietų. Serbija–JAV 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21). Rezultatyviausi žaidėjai: B.Bogdanovičius 28 taškai (iš jų 7/14 tritaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai), V.Lučičius 15 (iš jų 3/3 tritaškių), V.Micičius 10 / H.Barnesas 22 taškai (5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), K.Walkeris 18 (8 rezultatyvūs perdavimai), K.Middletonas 16 (6 atkovoti kamuoliai).

Rungtynės dėl 5–8 vietų. Čekija–Lenkija 94:84 (23:23, 20:12, 21:28, 30:21). Rezultatyviausi žaidėjai: V.Hrubanas 24 taškai (iš jų 4/7 tritaškių, 12 atkovotų kamuolių), T.Satoransky 22 (12 rezultatyvių perdavimų), J.Bohačikas 21 (iš jų 5/8 tritaškių) / A.Waczynskis 22 taškai (4 rezultatyvūs perdavimai, 4 atkovoti kamuoliai), A.J.Slaughteris (10 rezultatyvių perdavimų) ir D.Kuligas (7 atkovoti kamuoliai) po 12.

Pusfinalis. Ispanija–Australija 95:88 (22:21, 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8). Rezultatyviausi žaidėjai: M.Gasolis 33 taškai (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), R.Rubio 19 (7 atkovoti kamuoliai, 12 rezultatyvių perdavimų), S.Llullas 17 (6 rezultatyvūs perdavimai) / P.Millsas 32 taškai (7 klaidos), N.Kay 18 (11 atkovotų kamuolių), A.Bogutas 12 (9 atkovoti kamuoliai).

GALERIJA

  • K. Bryantas
  • B. Bogdanovičius <span style=color:red;>(kairėje)</span>
fiba.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS