„Neptūno“ treneris po pralaimėjimo „Žalgiriui“: primetėme kovą Eurolygos komandai | KaunoDiena.lt

"NEPTŪNO" TRENERIS PO PRALAIMĖJIMO "ŽALGIRIUI": PRIMETĖME KOVĄ EUROLYGOS KOMANDAI

"Norėjosi pakovoti dėl pergalės. Tie du tritaškiai gale gal ir parodo rezultatą, kad mus lyg triuškino, bet to tikrai nebuvo. Visas rungtynes davėme kovą „Žalgiriui“, gaila, kad pabaigoje jas paleidome", - teigė Tomas Gaidamavičius. Jo treniruojama Klaipėdos "Neptūno" ekipa ketvirtą kartą šiose „Betsafe-LKL“ pirmenybėse nusileido Kauno "Žalgiriui". Šįsyk klaipėdiečiai pralaimėjo 72:88.

"Tai Eurolygos komanda su daug fiziško žaidimo, jį atlaikyti buvo sunku, kai kurių atakų net nesugebėjome suorganizuoti“, - pripažino T. Gaidamavičius.

Mače Klaipėdoje šeimininkai pradėjo sėkmingiau ir spurtavo 8:0, o „Žalgiriui“ pirmuosius taškus Marius Grigonis pelnė tik prabėgus pusketvirtos minutės. Svečiai neleido „Neptūnui“ įgauti dviženklio pranašumo ir Augustine’o Rubito bei Joffrey Lauvergne’o dėka artėjo – 12:14. Galiausiai po Roko Jokubaičio metimo kėlinį „Žalgiris“ baigė jau pirmaudamas – 17:16.

Antrame ketvirtyje savo klaidų kauniečiai nekartojo ir pradėjo jį geriau (23:18), tiesa, pabėgti toli neįstengė, kadangi „Neptūnas“ vėl kvėpavo į nugaras – 29:30. Kėlinį „Žalgiris“ vėl baigė pozityviau (38:31), o po didžiosios pertraukos ėmė kontroliuoti situaciją.

Skirtumas tapo dviženklis (58:44), o Lukas Lekavičius ir Marekas Blaževičius padėjo „Žalgiriui“ nešvaistyti persvaros.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas (7/8 dvt.) ir Marius Grigonis – po 18, Rokas Jokubaitis 11 (5 rez. perd.), Augustine’as Rubitas 10, Marekas Blaževičius ir Lukas Lekavičius (3/10 dvit.) – po 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Simas Galdikas – po 13, Žygimantas Janavičius 11 (6 rez. perd.), Norbertas Giga 10, Matas Jogėla 9.

"Nepataikėme tritaškių, per dažnai siuntėme „Neptūną“ prie baudų metimo linijos, tačiau mums padėjo gynyba", - sakė "Žalgirio" vairininkas Martinas Schilleris.

LKL lyderiai kauniečiai po šio mačo turi 24 pergales, o "Neptūnas" su 9 pergalėmis lieka 9-as.

Gairės: Žalgiris, Neptūnas, LKL
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS