R. Giedraitis projektuoja išvykimą į NBA – su „Baskonia“ lietuvį sieja didžiulė išpirka | KaunoDiena.lt

R. GIEDRAITIS PROJEKTUOJA IŠVYKIMĄ Į NBA – SU „BASKONIA“ LIETUVĮ SIEJA DIDŽIULĖ IŠPIRKA

Rokas Giedraitis šiemet gali praverti NBA vartus. basketnews.lt žiniomis, Vitorijos „Baskonia“ puolėjo stovykla sunkiai dirba tam, kad lietuviui gautų garantuotą NBA kontraktą.

28-erių krepšininkas turi pelningą dar dvejus metus galiojančią sutartį su baskų klubu. Jo NBA išpirka siekia apie 1 milijoną eurų, praneša basketnews.lt šaltiniai.

Pastaraisiais metais R. Giedraičiui netrūko dėmesio iš NBA. Lygos skautų po padidinamuoju stiklu sekamas R. Giedraitis jau anksčiau turėjo pasiūlymų pasirašyti dvišalį kontraktą ar atvykti pasirodyti vasaros lygoje, tačiau Rokas buvo sutelkęs dėmesį į galimybę įsitvirtinti Eurolygoje.

„Baskonia“ klube praėjusį sezoną debiutavęs R. Giedraitis Eurolygoje per 28 minutes rinko vid. po 12,7 taško, 3 atkovotus kamuolius ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Ispanijos čempionate snaiperis per 30 minučių įmesdavo vid. po 13,3 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Kontraktą NBA šiuo metu turi trys lietuviai: Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“), Jonas Valančiūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“) ir Arnoldas Kulboka (Šarlotės „Hornets“).

Įšokti į NBA Las Vegaso vasaros lygoje iš tautiečių geriausius šansus turi Ignas Brazdeikis ir Deividas Sirvydis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS