R. Jokubaičio sandorio su „Barcelona“ detalės: išpirka Žalgiriui“ ir pirmoji alga | KaunoDiena.lt

R. JOKUBAIČIO SANDORIO SU „BARCELONA“ DETALĖS: IŠPIRKA ŽALGIRIUI“ IR PIRMOJI ALGA

Trečiadienį „Barcelona“ žaidėju oficialiai tapusio Roko Jokubaičio kontrakte – detalės, kurios reikšmingos ir Kauno „Žalgiriui“.

„BasketNews“ pasidomėjo apytikslėmis jau buvusio žalgiriečio sandorio su Šarūno Jasikevičiaus ekipa aplinkybėmis.

Iki 2025-ųjų su „Barcelona“ sudarytas Jokubaičio kontraktas garantuotas visiems ketveriems metams, su NBA ir kitų Europos komandų išpirkos galimybe kiekvieną vasarą. Roką su „Barcelona“ sies standartinės NBA vertės išpirka (šiuo metu 750 tūkst. JAV dolerių).

„BasketNews“ žiniomis, pirmaisiais sutarties metais Barselonoje Jokubaičio atlyginimas sieks apie 250 tūkst. eurų. Šaltinių teigimu, panašią algą gynėjui siūlė ir persirašyti kontraktą norėjęs „Žalgiris“.

Už Jokubaičio pardavimą Kauno klubas iš „Barcelonos“ gaus apie 230 tūkst. eurų išpirką, informuoja „BasketNews“ šaltiniai.

Teoriškai 20-metis mažeikiškis Katalonijos klubo marškinėlių gali ir neužsivilkti. Taip gali nutikti, jei Jokubaitis bus pašauktas NBA naujokų biržoje ir iš karto kelsis už Atlanto.

Kaip skelbė ESPN žurnalistas Jonathanas Givony, tokiu atveju išpirką už Jokubaitį gautų „Žalgiris“. Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, Kauno klubui atitektų 750 tūkst. JAV dolerių.

NBA naujokų birža šiemet vyks liepos 29-ąją. ESPN Jokubaičiui prognozuoja 46-ąjį šaukimą, kuris priklauso Toronto „Raptors“.

„Kol kas labai ramu, – apie artėjančią naujokų biržą „Žalgirio“ tinklalaidėje sakė Jokubaitis. – Iš anapus Atlanto kol kas daug nesigirdi, bet aš galvoju racionaliai: man patinka žaisti Europoje, todėl, jei pašauks, mano sprendimas dar labai priklausys nuo tuometinės situacijos.“

Praėjusiame Eurolygos sezone Jokubaitis vidutiniškai rinko po 7 taškus, 2,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 atkovoto kamuolio ir 6,9 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse krepšininko rodikliai siekė 8 taškus, 4 rezultatyvius perdavimus, 1,6 sugriebto kamuolio bei 9,3 naudingumo balo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

250 tūkstančių , tai metinis atlyginimas ,ar mėnesinis

Joo

Klaida. Nereikėjo dar palikti Žalgirio. Pasodins Šaras ant suolo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS