R. Kurtinaitis apie rinktinę: susirinko tie žaidėjai, kurie nori laimėti ir kažką pasiekti | KaunoDiena.lt

R. KURTINAITIS APIE RINKTINĘ: SUSIRINKO TIE ŽAIDĖJAI, KURIE NORI LAIMĖTI IR KAŽKĄ PASIEKTI

  • 17

Lietuvos krepšininkai antradienį rinkosi į treniruotę, kad išlaikytų tinkamą formą, pageidautiną tokią, kaip sekmadienį. Po pergalės prieš JAV komandą grupės mače, antradienį Lietuvos krepšininkų laukia rimtas išbandymas, atkrintamosios su Serbijos rinktine.

Apie Lietuvos rinktinę mintimis dalijosi krepšinio veteranas Rimas Kurtinaitis.

– Žaidėme puikiai, graži pergalė. Jeigu prisimenant amerikiečius, jie nelabai žino geografiją, mes jiems parodėme, kokia šalis yra Lietuva. Jeigu priminčiau tokį atvejį, kai Sidnėjaus olimpiadoje vos nelaimėjome prieš irgi tą vadinamą „dream team“ (liet. svajonių komandą), tada Sabonis pasakojo, kad jis nuvažiavo į Portlandą po vasaros atostogų ir visi žaidėjai į rūbinę atsinešė žemėlapį, prašė parodyti tą šalį, kuri norėjo juos aplošti, Sabonis parodė taškelį prie Baltijos jūros, visi klausė, ar šis taškelis norėjo aplošti Ameriką? Manau, kad sekmadienio rungtynės buvo labai gera geografijos pamoka.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Lietuvoje labai džiaugiamės ir sakome, kad tai yra istorinė pergalė, nes niekas Europoje nėra laimėjęs prieš tą svajonių komandą, bet tos rungtynės iš esmės nieko nereiškia. Ir Lietuva, ir Amerika išėjo iš grupės. Ar jūs sutinkate su tokia mintimi?

– Na, čia toks savotiškas paradoksas. Aš manau, kad būtų buvę parankiau išeiti iš grupės antriems, nes italai, mano manymu, yra silpnesni nei serbai. Aišku, negali tokių dalykų reguliuoti, turi žaisti iš visų jėgų, nes nesame ant tiek pajėgūs, kad galėtume kažką dar ten pasirinkinėti. Žaidėme iš visų jėgų, gražiai, pagauta, kaip aš vadinu, pergalinga banga. Manau, kad bus problemų su serbais, bet nėra, ką rinktis. Reikia tokia pačia energija žaisti ir viskas bus gerai. Krepšinis labai gražus, pats stilius gražus. Net jeigu vakar būtume pralaimėję, tai nebūtų kažkokia tragedija, nes pačios rungtynės buvo gražios.

– Kaip tik pirmadienį Lietuvos krepšininkai rinkosi į treniruotę, kokiomis nuotaikomis, manote, jie atėjo, apie ką galvojo, kas yra jų širdyse, galvose? Ar džiaugsmas dėl vakar, ar nerimas dėl antradienio, nes serbai yra tas varžovas, kuris sugadina ne vienas atkrentamąsias. 

– Aš manau, kad čia yra vienas iš profesionalumo požymių, kada sužaidi rungtynes, pasidžiaugi, bet kitą dieną prasideda viskas iš naujo ir tie dalykai pasimiršta. Tai yra jau graži istorija. Reikia žiūrėti rytdienos, manau, kad krepšininkai pakankamai profesionalūs, tą supranta ir reikia ruoštis antradienio rungtynėms. Serbai yra pavojingi, jie moka žaisti, kontroliuoja, žaidžia, kaip komanda, šiame čempionate žaidžia puikiai, lengva nebus.

– Ar jūs tikėjotės iš Lietuvos rinktinės tiek daug, kiek jie pasiekė šiame čempionate? Jie dabar eina be pralaimėjimų.

– Prieš prasidedant pasaulio čempionatui, kažkokiame interviu sakiau, kad neatvažiavo kažkokie mūsų gal vedantys žaidėjai, bet ne pavardėse esmė yra, esmė yra, kad susirinko tie žaidėjai, kurie nori žaisti, nori laimėti, nori kažką pasiekti. Tai pasirodė pakankama, kad laimėti ir nugalėti geriausias pasaulio komandas. Prieš čempionatą buvau optimistas, kur sakiau, kad pažiūrėsime, kaip čia bus.

Esmė yra ne kaip tu susikomplektavai prieš čempionatą, bet kaip kitos komandos susikomplektavo, ar jos turi problemų. Čempionatas parodė, kad ne viena komanda turi ne mažesnių problemų, nei mes galvojome prieš čempionatą su mūsų rinktine.

– Visi yra vienodo lygio. Jeigu jūs būtumėte dabar Maniloje, Filipinuose, galėtumėte dalyvauti treniruotėje su krepšinio rinktine, ką pasakytumėte jiems, ar yra koks nors patarimas, kurį norėtumėte perduoti? 

– Patarimą turbūt duos treneriai, nes vadovauja neblogai, visas štabas dirba puikiai. Iš savo patirties, kaip žaidėjo, galėčiau pasakyti, kad negalime džiaugtis tuo, ką pasiekėme sekmadienį, reikia žiūrėti į priekį. Praėjome gerą, pergalingą kelią ir būtų labai gaila jeigu dabar sukluptume. Reikia koncentracijos, nepervertinti savęs, ką mes dabar matome, kad žaidėjai puikiai susitvarko su savo vaidmenimi. Turiu omeny, negalvoti, kad mes čia kažkokios žvaigždės, nugalėtojai. Reikia kruopščiai dirbti savo darbą. 

– Kada atsiranda psichologinis spaudimas, kad reikia laimėti, negalima grįžti be pergalių? Dabar atrodo, kad nebuvo to psichologinio spaudimo, nes ir jūs gana skeptiškai, prisipažinote, žiūrėjote į rinktinės galimybes. Dabar, kai Lietuvos rinktinė įveikė net amerikiečius, tai spaudimas, matyt, atsiranda. Sutinkate su tuo?

– Spaudimas atsiranda nuo antradienio varžybų, kadangi jeigu grupėje žaidi, gali suklysti, po to gali atsitiesti – nebūsi pirmas, būsi antras, išeisi toliau. Dabar negalime suklysti, čia ir atsiranda spaudimas, bet aš manau, kad ši komanda labai puikiai atrodo psichologiškai, turi pasitikėjimą ir, aš manau, kad susitvarkysime su šituo spaudimu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

serbai tik

nedidelė dalis jugoslavų. Bet ir ta gali lietuvius ištratint.

Vot tak bus.

Gausime nuo jugoslavu ir pipec euforijei.

Bumbulas

Vo kiek treneriu ir čempionų glotke zulina!!! Nebejuokinkit bulviagalviai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS