Š. Jasikevičiaus apie atidėtą skrydį: tuomet tai nebuvo taip juokinga | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIAUS APIE ATIDĖTĄ SKRYDĮ: TUOMET TAI NEBUVO TAIP JUOKINGA

  • 0

„Vyksime tiesiai į apšilimą rungtynėms su „Šiauliais“. Lėktuvo skrydis yra numatytas rytoj, tačiau dar viliuosi, kad keletą valandų jis bus atkeltas“, – po pergalės Madride su šypsena veide lyg koks ekstrasensas kalbėjo Artūras Milaknis.

Panašu, kad „Žalgirio“ snaiperio pranašystė išsipildė. Tačiau A. Milaknio žodžiuose yra netikslumų – skrydis buvo atkeltas ne keletui valandų, tačiau visai parai, o žalgiriečiai, turėję į Kauną sugrįžti penktadienį, laikinąją sostinę pasiekė tik šeštadienio vakarą.

Visgi tai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams nesutrukdė sekmadienį namuose 109:83 nugalėti vienus iš Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) autsaiderių – „Šiaulių“ krepšininkus.

„Smagu, nes žaidėme su labai geru užsivedimu bei gera koncentracija. Kontroliavome rungtynes visų rungtynių metu“, – komentarą po rungtynių išsakė „Žalgirio“ ekipos galva.

Pats treneris po rungtynių prisiminė tuomet ne itin maloniu buvusį incidentą lėktuve ir šmaikštavo, jog galbūt dėl to auklėtiniai šiandien žaidė labai gerai.

„Jau sakiau komandai – jautėsi, kad komanda yra vėl laiminga gyventi. Žinoma, dabar tai skamba gana juokingai, tačiau tuomet tai nebuvo taip juokinga. Matosi, kad vyrai džiaugiasi gyvenimu“, – su šypsena veide kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jau sakiau komandai – jautėsi, kad komanda yra vėl laiminga gyventi. Žinoma, dabar tai skamba gana juokingai, tačiau tuomet tai nebuvo taip juokinga.

Susitikime visi „Žalgirio“ krepšininkai žaidė dviženklį minučių skaičių. Pasak trenerio, komandai buvo svarbu turėti tokias rungtynes kaip šios.

„Labai malonu, kai visai komandai išeina pakankamai pažaisti. Kelias dienas negalėjo sportuoti dėl tų visų įvykių, norėjosi, kad šiandien žaidėjai kažkiek išsibėgiotų. Rytoj komandai duosime laisvą dieną, todėl norėjosi komandai duoti pasilakstyti.

Dabar mąstome apie ketvirtfinalį, todėl norime išvargti, vėliau užsikrauti, kad būtumėme geros formos“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ gretose nerungtyniavo Nate‘as Woltersas. Anot trenerio, krepšininkas turi problemų su gerkle.

„Jam angina. Su gerkle Nate‘as problemų turėjo ir Madride, o šiandien atsikėlęs pasakė, kad yra dar prasčiau. Nebuvo tikslo rizikuoti, todėl šiandien jis liko namuose. Tikėsimės, kad jam tik angina“, – vylėsi Š. Jasikevičius.

Erikas Venskus 35-ąją rungtynių minutę po Roko Jokubaičio perdavimo pelnė 100-ąjį ekipos tašką ir taip tęs ekipos tradiciją – statys komandos draugams pietus. Tiesa, Š. Jasikevičiaus tikslaus atsakymo į klausimą, kur tai vyks, neturėjo.

„Čia žaidėjų reikalai, aš ten nelabai kišuosi. Ataką prieš tai jis turėjo eiti arčiau krepšio, tačiau nėjo. Nežinau, galbūt jis turi suvalkietiško kraujo, bet vėliau viskas apsisuka ir sugrįžta jam atgal (juokiasi). Man rodos, kad Venskus komandai pirks sušius“, – spėliojo strategas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS