Š. Jasikevičius prieš mūšį: apie italų veteranus, A. Gudaitį ir M. Grigonio progresą | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS PRIEŠ MŪŠĮ: APIE ITALŲ VETERANUS, A. GUDAITĮ IR M. GRIGONIO PROGRESĄ

Kauno „Žalgiris“ pasitinka Eurolygos rungtynes su Milano „AX Armani Exchange“ be jokios papildomos panikos, nors šį mačą dėl koronaviruso grėsmės Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija siūlo nukelti.

Vis dėlto spaudos konferencijoje prieš rungtynes žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius patikino, jog šioms rungtynėms ruošiasi įprasta tvarka.

„Man nereikia nieko mąstyti, esu darbuotojas, turiu dirbti savo darbą ir manau Paulius (Motiejūnas) susakė visus oficialius dalykus. Situaciją reikia sekti, savo nuomonę turiu, bet pasilaikysiu ją sau. Žinoma, reikia galvoti apie žmonių gerovę. Daugiau neturiu, ką pasakyti apie ekstremalią situaciją“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Komentuodamas būsimų varžovų „AX Armani Exchange“ potencialą, Lietuvos čempionų vairininkas išskyrė Italijos klubo talentą.

„Milanas yra viena iš talentingiausių komandų Eurolygoje, kažkiek žaidžia į viršų į apačią, bet tai yra normalu. Tikrai talentinga komanda, turi daug žaidėjų, kurie gali nuspręsti rungtynes. Mes turime žaisti savo žaidimą, koncentruotis į gynybą, kaip numušti jų skaičius ir pasistengti tęsti gerą seriją“, – sakė specialistas.

– Kas nesiklijuoja Milano klubo žaidime? – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Sunku pasakyti. Žiūrėjome daug jų rungtynių, jie turėjo daug gerų atkarpų, puikiai sužaidė Barselonoje. Negaliu pasakyti, dėl ko jiems taip yra, turime koncentruotis į save ir galvoti, kaip laimėti.

– Artūras Gudaitis neatvyks į Kauną, bet kaip pasikeitė jo vaidmuo šį sezoną prie Ettore Messinos?

– Nemanau, kad galima kažkaip lyginti jo vaidmenį prie E. Messinos ar kitų trenerių. Jis yra centras, kuris priklausomas nuo įžaidėjų. Aišku, šiemet yra Sergio Rodriguezas ir toks vaizdas, kad jis turėtų tikti ir prie jo, ir prie Nemanja Nedovičiaus. Sunku man kalbėti apie kitus, kai nežinau, kas vyksta viduje, bet, kaip suprantu, jis nelabai turėjo laiko įsivažiuoti dėl sveikatos problemų. Jis tokio stiliaus centras, kuris yra priklausomas nuo gynėjų, o jie – labai talentingi.

– Kokie E. Messinos žaidimo filosofijos kontūrai ryškėja?

– Lyginant su pirmomis tarpusavio rungtynėmis, gynybos sistemos pasikeitusios, galbūt dažniau keičiasi ginamaisiais. Iš pirmųjų rungtynių yra labai sunku kažką pasiimti.

– „AX Armani Exchange“ branduolys – labai patyręs. Ar bus akcentas juos atakuoti ir varginti?

– Žinote, toks akcentas yra kiekvienose rungtynėse. Tai yra ant tiek patyrę žaidėjai, kad jei leisi jiems lengvai jaustis, jie tave nubaus, todėl reikia tai apriboti. Turime kreipti didžiulį dėmesį į tai ir varginti juos. Mūsų darbas – žaisti „Žalgirio“ krepšinį.

– Milano ekipa yra labai priklausoma nuo Rodriguezo. Kaip jo žaidimas keičiasi, bėgant metams?

– Visi žino, kad jis stipresnis yra žaidžiant į dešinę ranką. Labai stiprus metimas, visi bando prieš jį daryti tuos pačius dalykus ir vieniems pavyksta, kitiems – ne. Turime kreipti dėmesį į visumą – tiek Vladimiras Micovas, tiek Luis Scola turi gerus sezonus, Tarczewskis dėjo žingsnį į priekį. Ir nauji žaidėjai su kiekviena savaite žais vis geriau, įsiliedami į sistemą.

– Kokia Mariaus Grigonio situacija?

– Einame nuo savaitės iki savaitės ir jis nuolat yra stumiamas į priekį. Po truputį artėjame prie tikslo, kada jis galės sportuoti su komanda, bet pasakyti datą – per daug spėliojimų iš mano pusės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vilius

Senjorui-kodel nepasiulai Milano klubui neatvykti?Juk ten viruso zidinys!Paties arogancija neleidzia?

Senjoras

Esu darbuotojas...noreciau tokio triuko kad dauguma ziurovu grazintu bilietus...nebutu gal tiek arogancijos bet tie durneliai fanai neturi daug bet vis tiek eina ir kaupia jiems milijonus..pasimelskit kad neatveztu viruso..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS