A. Sabonis krepšinyje deda tašką: kaip sakė treneris J. Kazlauskas, viskam ateina laikas | KaunoDiena.lt

A. SABONIS KREPŠINYJE DEDA TAŠKĄ: KAIP SAKĖ TRENERIS J. KAZLAUSKAS, VISKAM ATEINA LAIKAS

Arvydas Sabonis krepšinyje deda galutinį tašką. LKF prezidento postą Vydui Gedvilui užleidęs A. Sabonis leido suprasti, kad laiką skirs sau.

„Gal šaškių federacijoje, – paklaustas ar dar save mato krepšinyje, juokaudamas atsakė A. Sabonis. –  Jei atvirai, visą gyvenimą praktiškai žaidžiau krepšinį, dabar atidaviau laiko ir būdamas federacijos prezidentu. Kaip sakė Jonas Kazlauskas, viskam ateina laikas. Reikia pagyventi ir sau.“

Paklaustas apie LKF prezidento rinkimų rezultatus, A. Sabonis teigė, kad juos pasitiko neturėdamas jokių lūkesčių.

„Nieko nemaniau, viskas yra bendruomenės balso teisei. Sveikiname Vydą ir linkime jam visko, ko geriausio bei skaidrumo. Norėčiau jūsų (žurnalistai) paprašyti, kad tą skaidrumą palaikytumėte,“ – teigė A. Sabonis.

Jau buvęs LKF prezidentas taip atskleidė, kad artimiausiu jo planai – tiesiog gerai praleisti laiką.

„Mano planai? Baliukas, nes 10 metų nemažas laiko tarpas, tai mes pašvęsim ir prisiminsim, kas buvo. Ačiū savo komandai ir linkiu jiems sėkmės, kad jie su savo entuziazmu ir meile krepšiniui toliau padėtų jam gyvuoti“, – sakė A. Sabonis.

Paklaustas, ko gailisi, A. Sabonis atsakė, kad Lietuvos krepšinyje pasigenda vienybės.

„Daug kas nepavyko. Kaip sakoma, kas dirba, tas daro ir klaidas. Vienu džiaugiuosi, kad buvo atkurta LSU krepšinio katedra, manau, tai ateityje duos vaisių. Tas yra svarbu. Galbūt valstybinis finansavimas krepšinio rinktinių nebuvo sustyguotas, bet kalbos vyksta. Tikiuosi, kad ateityje bus sutvarkyta.

Gaila, kad nėra vienybės. Esu matęs, kai bendruomenės žmonės džiaugiasi, kad pralaimime ir liūdi, kai laimime. Nekalbu vien apie nacionalinę vyrų rinktinę. Čia jau jūsų (žurnalistai) klausimas, jums patinka, kai pralaimi, tada yra, ką rašyti.

Visi esame vienoje krepšinio laivelyje. Turėtume būti vieningesni. Visi mus ir taip drožia, kitos sporto šakos, kad krepšininkai suvalgo visus krepšininkus ir taip toliau“, – užbaigė Lietuvos krepšinio legenda.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Seneliukas, neseneliukas, bet jei nebutu atpumpave butu jau palaidotas. Sunku isivaizduoti Lietuvos istorija be Sabo.Jis pranese Lietuvos Krepsinio Veliava garbingiau nei galima isivaizduoti. Nieks taip neiliustruoja musu lietuvisko charakterio tamsiosios puses kaip burbejimas ir nemokejimas gerbti savo didziavyriu. Is esmes tai "slabaku" savybe.

Markas Aurelijus

Kalba kaip kažkoks seniukas. Dar tik 56 metai, o jau "sau, sau, sau". Ką tu ten prigyvensi sau ? Miegosi iki 13 val. kasdien, valgysi didžiausią bliūdą jūros gėrybių ? Pamatysi kaip greitai sukrioši, pasidarysi visiškas diedas. Į antrą aukštą sunkiai užlipsi. Tik darbas daro žmogų žmogumi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS