A. Sabonis: vyrukai, sutvarkykite šitą reikalą | KaunoDiena.lt

A. SABONIS: VYRUKAI, SUTVARKYKITE ŠITĄ REIKALĄ

"Reikia atlikti darbą, kurio nepadarėme lapkritį. Visi viską supranta, visiems viskas aišku: neturime šansų klysti", – pareiškė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Darius Maskoliūnas.

Privalo laimėti

Mūsų šalies krepšininkai ruošiasi Europos čempionato atrankos varžybų pabaigtuvėms. Kokia bus nuotaika – paaiškės po dvejų paskutinių C grupės rungtynių Vilniuje su Čekijos ir Danijos krepšininkais.

Dvikova su danais baigtis lems, ar lietuviai pateks į "EuroBasket 2022" finalo turnyrą.

Kebli situacija susiklostė po to, kai D.Maskoliūno vadovaujama pernai rudenį namuose netikėtai 76:80 pralaimėjo Danijos ekipai.

Be to, mūsiškiams nepalankus tarpusavio susitikimų su belgais taškų skirtumas (65:86 ir 84:71), o čekai, kaip būsimo finalo turnyro šeimininkai, jau yra užsitikrinę vietą tarp 24 laimingųjų.

Tad Lietuvos rinktinę savo atrankos grupėje tenkins tik pirma arba antra vietos, tačiau, siekiant tikslo, Vilniuje būtina laimėti.

Paragino susitelkti

Į nacionalinės komandos treniruotę buvo užsukęs ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

"Jei atvirai, man gėda, mums visiems gėda. Vyrukai, sutvarkykite šitą reikalą, kad nebūtų širdies smūgių, stresų. Pabūkite profesionalai", – pareikalavo A.Sabonis.

"Jeigu suburtume visus geriausius, manau, nekalbėtume apie tokius rezultatus, kokie yra dabar. Rinktinė yra toks dalykas, kad pralaimėjus nėra rytojaus, kai galėsi atsigriebti. Veteranai prie įtampos pripratę. Žinome, kad reikia laimėti, ir viskas. Tikimės geriausio, bet krepšinyje negali visko nuspėti", – svarstė iš Atėnų AEK klubo atvykęs Jonas Mačiulis.

Veteranai prie įtampos pripratę. Žinome, kad reikia laimėti, ir viskas. Tikimės geriausio, bet krepšinyje negali visko nuspėti.

"Susirinkus iš skirtingų komandų sudėtinga per kelias dienas pasiruošti taip, kad žaidimas būtų be priekaištų, tačiau bandysime padaryti, kad staigmenų nebūtų", – kalbėjo Turkijoje rungtyniaujantis Šarūnas Vasiliauskas.

Šansas: Š.Vasiliauskas (kairėje) ir V.Kariniauskas per šį atrankos ciklą dar nebuvo patekę į pagrindinę sudėtį.

Nepadės lyderis

Danų gretose nebus vieno lyderių – 193 cm ūgio gynėjo Gabrielio Lundbergo, pernai per rungtynes su mūsiškiais surinkusio 28 taškus.

"G.Lundbergas – stiprus individualiai žaidėjas, pridaręs mums labai daug bėdų. Tai, kad šįkart jo nebus, Danijos ekipai – nuostolis, tačiau mes to neakcentuojame. Turime atlikti tai, ką privalome, nesvarbu, ar danų komanda su juo ar be jo", – teigė D.Maskoliūnas.

"Mūsų pagrindinis tikslas – sukurti dar vieną stebuklą, – sakė Danijos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Erezas Bittmanas. – G.Lundbergas mums labai svarbus, bet žaidėjai turi tikėti, kad galime laimėti ir be jo. Mūsų filosofija – koncentruotis į žaidėjus, kurie yra rikiuotėje, o ne į tuos, kurie galėjo prisijungti prie ekipos."

Vasario 14-ąją G.Lundbergas pasirašė iki šio sezono pabaigos galiosiančią sutartį su Maskvos CSKA klubu.

Latviai – už borto

"EuroBasket 2022" finalo turnyras numatytas kitąmet Čekijoje, Sakartvele, Vokietijoje ir Italijoje.

Kartu su būsimų varžybų šeimininkais čekais, kartvelais, vokiečiais ir italais teisę jose dalyvauti jau yra iškovoję Izraelio ir Ispanijos (atrankos A grupė), Kroatijos (D), Slovėnijos ir Ukrainos (F), Bosnijos ir Herecegovinos bei Graikijos (H) krepšininkai.

Vilčių jau nebeturi rumunai (A), vengrai ir austrai (F) bei latviai (H).

Patirtis: M.Kalnietis savo karjerą pagrindinėje šalies ekipoje pradėjo 2006 m.


Rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Mantas Kalnietis (Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban"), Vaidas Kariniauskas (Utenos "Juventus"), Arnas Velička ("Lowen Braunschweig"), Šarūnas Vasiliauskas (Izmiro "Aliaga Petkimspor"), Tomas Dimša (Las Palmo "Gran Canaria Herbalife"), Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus "Rytas").

Legionierius: R.Miniotas į nacionalinę komandą atvyko iš Ispanijos.

Puolėjai: Arnas Butkevičius ("Rytas"), Jonas Mačiulis (Atėnų AEK), Mindaugas Kuzminskas ("Lokomotiv-Kuban"), Eimantas Bendžius (Sasario "Dinamo"), Gytis Masiulis (Panevėžio "Lietkabelis"), Regimantas Miniotas (Bilbao "RETAbet").

Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos "Obradoiro Monbus"), Marekas Blaževičius (Kauno "Žalgiris").

C grupė

1. Belgija  3  1  +52

2. Danija  2  2  -15

3. Lietuva  2  2  -4

4. Čekija  1  3  -33

GALERIJA

  • A. Sabonis: vyrukai, sutvarkykite šitą reikalą
  • A. Sabonis: vyrukai, sutvarkykite šitą reikalą
  • A. Sabonis: vyrukai, sutvarkykite šitą reikalą
Ž. Vingelio / krepsinionamai.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS