Šaro žaidimo pokyčius pristatęs K. Maksvytis: atvažiuoja vienas geriausių trenerių | KaunoDiena.lt

ŠARO ŽAIDIMO POKYČIUS PRISTATĘS K. MAKSVYTIS: ATVAŽIUOJA VIENAS GERIAUSIŲ TRENERIŲ

Kazys Maksvytis pirmoje karjeros Eurolygos dviguboje savaitėje su Kauno „Žalgiriu“ pasitinka ne kartą priešininkų barikadų pusėje matytą varžovą – Šarūną Jasikevičių.

Tik darbėniškis jį matydavo dirbdamas ne „Žalgiryje“, o Panevėžio „Lietkabelyje“ ir Klaipėdos „Neptūne“, kai tuomet pats Jasikevičius į aukštumas kėlė Kauno klubą.

Dabar Maksvytis yra užėmęs „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio postą, Šaras dirba Eurolygos grandų ekipoje „Barcelonoje“, o šios dvi komandos sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje susidurs ketvirtadienį 20 val.

„Laukia žinomas varžovas su dideliu lietuvišku, žalgirietišku akcentu, – prieš dvikovą spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ vedlys Kazys Maksvytis. – Jie gana solidžiai sužaidė paskutines rungtynes (su „Bayern“), užtikrintai kontroliavo jas nuo pradžių iki pabaigos. 25 perdavimai, tik 11 klaidų, geras tritaškių pataikymo procentas. Atvažiuoja karšta komanda ir turėsime nuveikti sunkų darbą, kad ją sustabdytume.“

– Treneri, pirmą kartą susiduriate su Eurolygos dviguba savaite. Kokius didžiausius iššūkius per ją pastebite? – žurnalistai spaudos konferencijoje paklausė Maksvyčio.

– Mums gavosi neįprastas tvarkaraštis – ketvirtos rungtynės per 8 dienas, kas antrą dieną rungtynės. Kažkiek į priekį reagavome ir rungtynėse su „Gargždais“ nuėmėme Edgarą Ulanovą ir Keenaną Evansą, limitavome kitų žaidėjų minutes, tad kažkiek tam ruošėmės.

Niuansai – kuo daugiau išlaikyti energijos, išlikti šviežesniems, persiorientuoti iš vienų rungtynių į kitas. Labai daug diskutuojame su fizinio rengimo treneriu. Kitokia treniruotė buvo jau prieš mačą su „Virtus“, o šiandien bus dar žymiai lengvesnė treniruotė. Norime žaidėjams suteikti informacijos, bet taip pat norime jų kojas išlaikyti šviežesnes.

– Su Jasikevičiumi susidurdavote, kai jis dirbdavo „Žalgiryje“. Ar yra kažkokių panašumų dabar jo žaidime?
– Skirtinga komanda, žaidėjai ir taktika. Bet iš to, kaip jis žaisdavo Lietuvoje, pagrindinė gynyba yra pasyvesnė. Anksčiau būdavo daugiau stepout gynybos, daugiau keitimosi, o dabar – daugiau drop gynybos. Atvažiuoja vienas iš geriausių trenerių, kuris greitai reaguoja ir gerai priima sprendimus. Turėsime būti susikoncentravę ir gerai dirbti gynyboje.

– „Barcelona“ sezono pradžioje pataiko 43,5 proc. tritaškių, o tai yra antras geriausias rezultatas Eurolygoje. Ar tritaškiai ir bus didžiausias akcentas rytojaus rungtynėms?
– Taip, pirminis vaizdas toks, kad „Barcelona“ yra labai talentinga puolime, ypatingai dabar, kai jie turi iš toli metančius aukštaūgius. Kažkiek tai išmuša iš ritmo. Gal ir mes kažką panašaus bandome daryti – aukštaūgiai stovi prie tritaškio, o mažiukai centruoja. Apskritai „Barcelonos“ komandoje yra nemažai pataikančių žmonių, tai bus vienas iš didžiausių iššūkių. Kadangi jie yra tokie pataikantys, galbūt jie bus labiau pažeidžiami gynyboje. Bet tai parodys rungtynės.

– Ką vasarą naujo sužinojote apie rinktinėje žaidusį Roką Jokubaitį?
– Jis paliko gerą įspūdį. Profesionalas, visada žaidžia su emocijomis. Bus smagu žaisti kitoje barikadų pusėje.

– Koks yra Roko vaidmuo „Barcelonoje“?
– Atsarginio įžaidėjo, tą visi matome (šypsosi). Jis dažniausiai duoda pailsėti pagrindiniam įžaidėjui Tomašui Satoransky, jeigu jam tos atkarpos pasiseka, tai gauna ir didesnį vaidmenį. Gerai ginasi, nėra taikinys gynyboje – toks ir vaidmuo.

– „Barca“ turi dar vieną įžaidėją Nicolasą Laprovittolą. Kaip jis kartu su Jokubaičiu ir Satoransky pasiskirsto vaidmenimis?
– Laprovittola didžiąją laiko dalį praleidžia atakuojančio gynėjo pozicijoje. Laikinai žaidžia ir įžaidėju, bet tai yra dar vienas žmogus, kuris labai pagyvina jų žaidimą. Su juo treneris puolime turi nemažai variantų, ypatingai ties tritaškio linija – pikenrolai, pikenpopai. Bus vienas iš klausimų, kaip sustabdysime Laprovittolą, nes jis jiems suteikia įvairovės puolime.

– Kuriose vietose galima rasti „Barcelonos“ silpnybių?
– Manau, kad „Barcelonoje“ yra žmonių, kurie skaito lietuvišką spaudą, tad ne visas galiu ir jums atskleisti (šypsosi). Be abejo, stengsimės atrasti silpnų vietų, tam čia ir esame, Eurolygoje. Bandysime atimti jų stipriąsias puses ir kovoti dėl pergalės.

– Kaip „Barca“ pasikeitė be savo lyderio Nikola Mirotičiaus?
– Nėra Mirotičiaus, taip pat ir vieno specifinio žaidėjo Kyle'o Kuričiaus. Aplink juos sukosi specifinės situacijos, o dabar turbūt treneris yra labiau ribotas su likusiais žaidėjais. Iš likusių žaidėjų puolimo lyderis yra Laprovittola, Kaliničius jiems pridėjo stiprumo trečioje pozicijoje. Taip pat yra aukštaūgiai, kurie gali mesti tritaškius, Janas Vesely, kuris gali keistis ginamaisiais. Jie turi ginklų, kuriais atakuos.

– Visi žalgiriečiai pasiruošę rytojaus rungtynės?
– Taip. Dabar pagrindinis tikslas yra atgauti energiją, išsilaižyti mažas traumas ir sumušimus. Kol kas visi sveiki.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS