Sensacingi FIBA planai: olimpinėse žaidynėse gali nebelikti didžiojo krepšinio | KaunoDiena.lt

SENSACINGI FIBA PLANAI: OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE GALI NEBELIKTI DIDŽIOJO KREPŠINIO

Nuo 1936-ųjų nuolatine sporto šaka olimpinėse žaidynėse tapęs didysis krepšinis – nebėra FIBA vadovų planuose. Tokią sensacingą naujieną viešėdamas „BasketNews.lt podkaste“ ketvirtadienį pranešė buvęs krepšininkas, o dabar vienas iš Lietuvos 3x3 asociacijos vadovų Rolandas Skaisgirys.

Būtent trijulių krepšinis, anot R. Skaisgirio, ateityje iš olimpinių žaidynių išstums tradicinę sporto šaką.

„Yra gandų, kad 2028-ųjų olimpinėse žaidynėse didžiojo krepšinio jau nematysime, o jį pakeis 3x3 sporto šaka. Tai kalba žmonės, kurie užima aukštas pozicijas priimant sprendimus Europos ir pasaulio krepšinyje“, – „BasketNews.lt“ studijoje teigė R. Skaisgirys.

Pirmieji žingsniai buvo atlikti 2017-aisiais, kai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) oficialiai į 2020-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių programą įtraukė trijulių krepšinį.

Tiesa, tuomet IOC skelbė, jog Tokijuje trijulių krepšinis bus eksperimentas ir po olimpinių žaidynių bus nuspręsta, ar ši sporto šaka taps nuolatine.

Vilniaus „Sakalų“ legenda neįvardijo tikslių priežasčių, kodėl FIBA savo planuose nebemato didžiojo krepšinio olimpinėse žaidynėse, tačiau būtent trijulių sportui pastaraisiais metais yra skiriamas milžiniškas dėmesys.

„Tikriausiai dėl daugelio priežasčių didžiojo krepšinio nebeliks olimpinėse žaidynėse ir todėl pastaruoju metu yra atliekama daug darbo bei skiriama investicijų populiarinti trijulių sporto šaką“, – kalbėjo vienas iš Lietuvos 3x3 asociacijos steigėjų.

Toks modelis, kai pasaulio čempionatas tampa didžiausiomis varžybomis atitinkamoje sporto šakoje, būtų panašus į naudojamą futbole. Būtent šioje sporto šakoje svarbiausias renginys yra pasaulio čempionatas, o olimpinėse žaidynėse yra įvestos taisyklės, kurios neleidžia rinktinėms atsivežti visų didžiausių savo žvaigždžių (sudėtį sudaro U23 žaidėjai ir leidžiama turėti tris vyresnius futbolininkus).

Lietuvos krepšinio rinktinė dalyvavo pastarosiose septyniose olimpinėse žaidynėse bei iškovojo tris bronzos medalių komplektus – 1992-aisiais Barselonoje, 1996-aisiais Atlantoje ir 2000-aisiais Sidnėjuje.

Šią vasarą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pasaulio čempionate sieks tiesiogiai patekti į Tokijo olimpines žaidynes, o tai leistų padaryti patekimas tarp dviejų geriausių Europos komandų pirmenybėse Kinijoje.

Tuo metu Lietuvos vyrų trijulių rinktinė į Tokijo olimpines žaidynes sieks prasimušti per atrankos turnyrą kovo mėnesį, kur iš dvylikos Europos komandų bilietus iškovos trys ekipos.

„BasketNews.lt podkasto“ vaizdo įrašas (apie 3x3 nuo 1:10 iki 12:30):

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS