„Šiaulius“ į pergalę vedęs K. Hardy – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas | KaunoDiena.lt

„ŠIAULIUS“ Į PERGALĘ VEDĘS K. HARDY – NAUDINGIAUSIAS LKL SAVAITĖS ŽAIDĖJAS

„Šiauliai“ įgauna vis didesnį pagreitį, o tai atsispindi ne tik komandiniuose rezultatuose (ekipa iškovojo jau antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse iš eilės), tačiau ir asmeniniuose – kaip ir praeitą savaitę, naudingiausiu lygos žaidėju tampa būtent Saulės miesto klubo atstovas.

Iš ankstesnę savaitę dominavusio Roko Gusčio estafetę perėmė Kevinas Hardy, kurio puikus pasirodymas prieš Kėdainių „Nevėžį“ atnešė jam naudingiausio savaitės žaidėjo titulą.

Gynėjas iš JAV dvikovoje Kėdainiuose gerino asmeninius savo kol kas trumpos karjeros Lietuvoje rekordus – pelnė penkiolika taškų (dvitaškiai 6/8), atliko penkis rezultatyvius perdavimus ir perėmė net septynis kamuolius. Taip pat šešis kartus laimėjęs kovą po krepšiais, K. Hardy baigė mačą su 28 naudingumo balais. Amerikiečio vedami „Šiauliai“ Kėdainiuose laimėjo 98:85 bei iškovojo jau antrąją pergalę sezone.

Šiemet pasiekti tokią ribą Antano Sireikos auklėtiniams prireikė vos penkerių rungtynių, kai praėjusiame sezone antrą laimėjimą šiauliečiai iškovojo tik tryliktoje sezono dvikovoje.

K. Hardy į naudingiausiųjų penketuką patenka jau antrą savaitę iš eilės.

Antrą kartą paeiliui tarp naudingiausių patenka ir „Šiaulių“ centras Rokas Gustys, o kartu – Arnas Velička (Prienų „CBet“), Georgios Kalaitzakis („Nevėžis“) ir Željko Šakičius (Panevėžio „Lietkabelis“).

Dar vienas solidžias rungtynes sužaidė „CBet“ komandoje savo vietą radęs A. Velička. Šį kartą jaunasis įžaidėjas baudė Utenos „Juventus“ krepšininkus - išvykos rungtynėse jis pelnė keturiolika taškų, atkovojo penkis kamuolius, atliko šešis rezultatyvius perdavimus, išprovokavo septynias varžovų pražangas, o pasirodymo neaptemdė ir keturios padarytos klaidos.

Krepšininkas dvikovą baigė su 23 naudingumo balais, o Prienų krepšininkai rungtynes laimėjo 76:65 ir iškovojo jau trečiąją pergalę iš eilės.

Geriausią karjeros Lietuvoje savaitę sužaidė ir „Nevėžio“ naujokas Georgios Kalaitzakis. Nors jo komanda per savaitę vieną dvikovą laimėjo, o kitoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą, pats graikas buvo tarp savo ekipos vedlių. Savaitės viduryje mače su „Lietkabeliu“ žaidėjo buvo pilna visur – jis pelnė aštuoniolika taškų, sugriebė devynis kamuolius, atliko septynis rezultatyvius perdavimus ir iš viso sukaupė 23 naudingumo balus.

Atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų ir naudingumo grafose graikui tai buvo geriausios karjeros Lietuvoje rungtynės. Pakiliai rungtyniavęs „Nevėžis“ tas rungtynes namuose laimėjo 91:68.

Tuo tarpu pralaimėtose rungtynėse su „Šiauliais“ G. Kalaitzakis surinko penkiolika taškų, atkovojo šešis kamuolius ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė su septyniolika naudingumo balų.

Dvidešimt naudingumo balų vidurkio per dvejas rungtynes pakako, kad vienas kėdainiečių lyderių turėtų vietą penketuke.

Rungtynėse Kėdainiuose savo lyderį bandė atrasti ir „Lietkabelis“, o juo tapo ekipos naujokas Željko Šakičius. Prastai komandai susiklosčiusiame mače kroatas surinko dvylika taškų, atkovojo penkis kamuolius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus bei dvikovą baigė su keturiolika naudingumo balų, tačiau prie krepšininko patekimo į penketuką daug labiau prisidėjo sekmadienio rungtynės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Čia krepšininkas gerino savo rekordus LKL pirmenybėse taškų (19), pataikytų dvitaškių (5) bei atkovotų kamuolių (9) grafose, o tai jam garantavo 27 naudingumo balus.

Ž. Šakičiaus vedami panevėžiečiai svečius iš Pasvalio savo arenoje nugalėjo 75:62. Kroatas dvejų rungtynių serijoje rinko po 20,5 naudingumo balo ir tokiu būdu pateko į penketuką.

Kaip ir prieš savaitę, taip ir dabar vidurio puolėjo poziciją naudingiausiųjų penketuke užima šiauliečių atstovas R. Gustys. Naudingiausias praėjusios savaitės žaidėjas šį titulą užleido komandos draugui K. Hardy, tačiau laimėtose rungtynėse Kėdainiuose vis tiek buvo vienas svarbiausių pergalės kalvių. Aukštaūgis pelnė keturiolika taškų, atkovojo dešimt kamuolių, atliko penkis rezultatyvius perdavimus (karjeros rekordas), išprovokavo aštuonias pražangas ir iš viso rungtynes baigė su 24 naudingumo balais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS