SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras – atkurtos Lietuvos 100-mečio sporto renginys | KaunoDiena.lt

SIL–KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS TURNYRAS – ATKURTOS LIETUVOS 100-MEČIO SPORTO RENGINYS

  • 0

Atkurta Lietuvos valstybė vasario 16 d. minės šimtmetį, o vienas iš jubiliejaus akcentų – Lietuvos šimtmečiui skirtas SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras.

Vasario 17–18 d. Klaipėdoje vyksiančiame finaliniame turnyro renginyje krepšinio sirgalių lauks daugybė šimtmečio siurprizų, vyks šimtmečio „Ačiū“ atvirukų kampanija – sirgaliai bus kviečiami išsiųsti 100-mečio atviruką žmonėms, kurie savo darbais prisidėjo prie Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelio į sėkmę, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šis krepšinio spektaklis, kurį rengiame trečią kartą, bus šimtmečio minėjimo desertas, – įsitikinęs Remigijus Milašius, renginį organizuojančios Lietuvos krepšinio lygos prezidentas. – Visi svarbiausi minėjimai vyks vasario 16-ąją, penktadienį, o savaitgalį kviesime mėgautis spektakliu krepšinio aikštelėje.“

„Krepšinio pasiekimai yra ryški atkurtos Lietuvos Šimtmečio istorijos dalis, todėl simboliška, kad Klaipėda šventinį savaitgalį turės išskirtinį krepšinio renginį“, – sako Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, 2016-aisiais pripažintas geriausiu metų sporto renginiu Lietuvoje, sulaukė įvertinimų dėl pompastikos ir kuriamos šventės prieš rungtynes.

Per šį renginį pirmą kartą į pasirodymą įtraukti ir krepšininkai: 2016-aisiais finalo dalyviai Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai žengė su vienuolių rūbais ir gobtuvais ant galvų, pernai „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai buvo paslėpti po milžiniška balta paklode.

„Atkurtos Lietuvos šimtmečio sporto renginio vardas įpareigoja šių metų turnyrą Klaipėdoje padaryti nepamirštamą žiūrovams arenoje ir prie televizijos ekranų, o idėjų, kaip tai padaryti, mums netrūksta“, – džiaugėsi R. Milašius.

Per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą taip pat bus rengiami tradiciniai LKL snaiperio ir dėjimų konkursai, žiūrovus džiugins muzikiniai pasirodymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS