A. Sireika apie Lietuvos rinktinės varžovus: tai nėra rimti priešininkai | KaunoDiena.lt

A. SIREIKA APIE LIETUVOS RINKTINĖS VARŽOVUS: TAI NĖRA RIMTI PRIEŠININKAI

  • 3

Šis penktadienis Dariui Maskoliūnui – ypatingas. Jis prie šoninės krepšinio aikštelės linijos oficialiose varžybose pirmąkart stovės jau kaip vyriausiasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris. Tiesa, jam atrankos į 2021 metų Europos čempionatą rungtynėse su belgais ir čekais gali tekti ir daugiau, labiau į ateitį orientuotų užduočių, mano buvęs rinktinės vairininkas Antanas Sireika.

Ant 3,5 tūkst. vietų Monso mieste Belgijoje esančios arenos parketo krepšininkai išbėgs 21.30 val., tačiau vietiniai sirgaliai nesulauks ryškiausių savo žvaigždžių. Dario Gjergos treniruojamos šeimininkų ekipos gretose nebus daugybės traumuotų ir dėl kitokių priežasčių negalinčių rungtyniauti sportininkų, iš kurių didžiausios netektys – „Valencia“ ekipai atstovaujantis Samas Van Rossomas ir Vilerbano ASVEL narys Ismaelis Bako.

Šio nukraujavimo svarbą pabrėžia tiek lažybų bendrovės „Betsafe“ ekspertai, tiek buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A. Sireika.

Nors Lietuvos rinktinėje taip pat nėra ryškiausių žvaigždžių, tačiau negali būti kažkokių stebuklų, visgi Lietuva yra krepšinio šalis.

„Galvoju, kad tai nėra rimti priešininkai. Jei Belgijos komandoje būtų visi stipriausi žaidėjai, galbūt ji turėtų daugiau šansų sudaryti konkurenciją. Nors Lietuvos rinktinėje taip pat nėra ryškiausių žvaigždžių, tačiau negali būti kažkokių stebuklų, visgi Lietuva yra krepšinio šalis. Su dabartine sudėtimi tikrai esame stipresni už belgus ir kitus varžovus čekus“, – teigia pašnekovas.

Ne veltui mūsiškių galimybės atranką į stipriausias Senojo žemyno komandas surinksiantį turnyrą pradėti pergale siekia net 72 procentus. Ypač kai mūsiškių komandai pirmose dvejose atrankos varžybose su belgais ir čekais padės Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas (abu – Krasnodaro „Lokomotiv“), Jonas Mačiulis (Atėnų AEK), Donatas Motiejūnas (Šanchajaus „Sharks“). Pastarajam, kuris į rinktinę sugrįžta po trejų metų pertraukos, ši atranka turėtų būti svarbi ir dėl kitų priežasčių.

„Nebus didelio pasipriešinimo ir dėl surinkto stipraus mūsų komandos pagrindo. Donatui Motiejūnui ši atranka, rungtyniavimas Europoje bus geras stimulas parodyti, ko yra vertas. Manau, kad jam kuo greičiau reikia sugrįžti į Europą ar NBA, o dabar bus gera galimybė išsimėginti“, – tvirtina A. Sireika.

Antroji dvikova atrankoje vyks pirmadienį Vilniuje, „Siemens“ arenoje. Čia lauks Roneno Ginzburgo treniruojamos Čekijos nacionalinės komandos išbandymas, kurios sudėtyje šįkart nebus ryškiausios jos žvaigždės, Čikagos „Bulls“ ekipai atstovaujančio Tomašo Satoransky.

Tačiau spaudimo varžovams nebus daug – čempionatas vyks ne tik Vokietijoje, Italijoje ir Sakartvele, bet ir Čekijoje, tad ši komanda šeimininkų teisėmis jau pateko į turnyrą, jai nesvarbu, ar užims vieną iš trijų pirmų vietų C grupėje. Tiesa, dėl pergalių kovoti motyvuoja FIBA reitingo taškai, kurie turės įtakos skirstant komandų pajėgumą į krepšelius.

„Tai jiems bus gera proga ir paeksperimentuoti. Daug pajėgių žaidėjų bus iš gerai Europoje žaidžiančios Nymburko ERA komandos, tad yra puiki galimybė pasirodyti mums mažiau žinomiems veidams“, – mano A. Sireika.

Anot ekspertų, šios dvejos rungtynės dėl galimybių išmėginti naujus derinius ir geriau pažinti vieni kitus bus svarbios ir mūsiškiams – kitos atrankos į Europos čempionatą rungtynės su danais vyks tik lapkričio pabaigoje. O treneriui štabui ir patiems krepšininkams reikia kiek įmanoma geriau pasiruošti birželio 23–28 dienomis vyksiančiam atrankos turnyrui į 2020 Tokijo Olimpines žaidynes.

„Dabar susirinkę žaidėjai turi progą rimtai pasiruošti šioms kovoms, parodyti gero lygio krepšinį. Taip pat ir treneriai pamatys, kuo iš dabartinių žaidėjų galima pasitikėti. Aš asmeniškai džiaugiuosi už Lauryną Birutį, kuris pateko į sąrašą ir turės galimybę pasirodyti“, – tikisi SA. ireika.

Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks 2021 metų rugsėjo 2–19 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lietuva

neturi sansu zaisti europos cempionate ,nes laimes tik 1-2 rungtynes, ziurint is salies hebra mazai treniruojasi,ir tai matosi aiksteleje,krepsini dabar visi moka zaisti,norint but virdui reikia 24 val per para treniruotis ,bet jiems ju nereikia ,jie gi asai.

Anonimas

Sireika teisus tik mūsų rinktinė šį kartą futbolistai.

R

Šį kartą Sireika stipriai apsiriko...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS