Sirgalių pajėgas į Kiniją ruošiantis Sėkla laukia ir vietos gyventojų indėlio | KaunoDiena.lt

SIRGALIŲ PAJĖGAS Į KINIJĄ RUOŠIANTIS SĖKLA LAUKIA IR VIETOS GYVENTOJŲ INDĖLIO

  • 0

Į Kiniją sugrįšiantis Tomas Balaišis-Sėkla – apie kelionės organizavimą, prognozes ir visai kitokį pasaulio čempionatą.

Iki 2019 m. pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje pradžios liko kiek daugiau nei keturi mėnesiai, tačiau didelė dalis savo komandą palaikyti nusprendusių lietuvių jau turi bilietus į rungtynes. Tarp jų – ir garsiausiu Lietuvos rinktinės sirgaliumi vadinamas Tomas Balaišis-Sėkla.

46-erių prisiekęs antrąja Lietuvos religija vadinamo krepšinio entuziastas jau daugybę metų paskui rinktinę keliauja į kiekvieną čempionatą. Kinijoje rugpjūčio 31 dieną prasidėsiančios pasaulio pirmenybės bus jau ketvirtas tokio tipo turnyras jo gyvenime. Prieš tai vyras matė Lietuvos komandos pralaimėjimą italams 2006 metų ketvirtfinalyje Japonijoje, lietuvių 2010 metais Turkijoje iškovotą bronzą ir liūdesį po pralaimėto mažojo finalo 2014 metais Ispanijoje.

„Didžiausią įspūdį paliko čempionatas Turkijoje, nes ten Lietuva iškovojo geriausią vietą“, – nedaugžodžiauja pašnekovas.

Tačiau per ilgus kelionių paskui rinktinę metus sukaupęs daugybę patirties, Tomas Balaišis-Sėkla turi ką papasakoti. Puikiai jis atsimena ir vienintelį apsilankymą Kinijoje 2008 metais, kai ten vyko Pekino olimpinės žaidynės.

Dabar jis vėl grįžta į Kiniją, tačiau šįkart negali tiksliai pasakyti, kaip pasisuks jo kelionė. Mat jos kryptis pačioje Kinijoje priklausys nuo Lietuvos rinktinės pasirodymo.

„Anksčiau būdavo dvi vietos – nuvažiuoji iš grupės etapo į finalinį etapą ir viskas. Žiūrėsime, kur mus nublokš – iki finalinių varžybų reiks pabuvoti bent jau trijuose miestuose. O dėl atstumų, tai taip, Kinija yra didelė šalis, tačiau atstumų nesumažinsi. Tad galima verkti kiek tik nori, bet požiūris turėtų būti kitoks“, – moko pašnekovas.

Krepšinio sirgaliai ras, kur atsipūsti

Nežinodamas, kur jį nublokš rinktinės pasirodymas, Tomas Balaišis-Sėkla mintimis yra dar tik kelionės į pasaulio krepšinio čempionatą planavime ir grupės etape. H grupės kovas priims 8,3 mln. gyventojų turintis Donguanas, kuriame Lietuvos rinktinė sužais rungtynes su Senegalo (rugsėjo 1 d.), Kanados (rugsėjo 3 d.) ir Australijos (rugsėjo 5 d.) komandomis.

Tiesa, lažybų bendrovių analitikai sėkmės lietuviams čia nežada. Anot jų, didžiausias galimybes nugalėti H grupėje turi Kanados rinktinė – to tikimybė siekia 37 proc. Antroje vietoje pagal šansus grupėje iškovoti pirmąją vietą yra Australija – su 35 proc. Tuo tarpu su 33 proc. tikimybe Lietuvai skiriama trečia vieta.

Tačiau bent jau prieš 6 metus iškilusioje Donguano krepšinio arenoje apsilankę krepšinio sirgaliai neabejotinai turės ką papasakoti kitiems. Mat 16 tūkst. vietų statinys – viena iš svarbesnių vietų mieste. Taip pat inovacijomis garsėjančiame mieste yra ir įdomių muziejų bei parkų, o visai netoli – ir apsilankymo verti miestai. Tad krepšinio sirgaliai tikrai turės kur atsipūsti nuo krepšinio kovų.

„Vieta yra gera. Ir pačiame mieste yra ką pamatyti, ir geografinė padėtis gera – tiek Makao, tiek Honkongas šalia. Tad tikrai bus kur nuvažiuoti. Be to, pietų Kinijoje nesu buvęs, tad bus tikrai įdomi patirtis“, – atvirauja Sėkla.

Kandžiojasi tik kelionės kainos

Tačiau iki ten pirma dar reikia nukeliauti, o kelionė yra išties ilga. Krepšinio sirgalius iš Lietuvos visų pirma keliaus iki Helsinkio (pusantros valandos skrydis), o iš ten laukia dešimties valandų skrydis iki Guangdžou miesto. Po to – dar gera valanda kelio iki Donguano. Balandžio pabaigoje dar buvo galima rasti skrydžių iš Vilniaus oro uosto iki Guangdžou ir atgal, su persėdimu Helsinkyje, vienam asmeniui už 800 eurų.

Ilga kelionė ir jos kaina visai negąsdina krepšinio sirgalių, kurių Kinijoje tikrai bus nemažai.

„Šiuo metu ten iš Lietuvos tikrai keliausiančių žmonių apie 150. Bet dar galutinio skaičiaus nėra, jis bus kur kas didesnis. Be to, tikiu, kad prie rinktinės palaikymo prisidės ir pačioje Kinijoje gyvenantys lietuviai, tad sirgalių skaičius gali išaugti ir kelis kartus“, – tvirtina pašnekovas.

Be to, jau nuvykus kainos nesikandžioja – skaniai papietauti galima ir už mažiau nei tris eurus, o nakvynę surasti už mažiau nei 30 eurų dviem.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS