Š.Jasikevičius: dar nežaidžiame Eurolygos krepšinio | KaunoDiena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: DAR NEŽAIDŽIAME EUROLYGOS KREPŠINIO

„Šiame etape man svarbiausia žaidėjų atsidavimas ir fizinis pasiruošimas, nes tai yra pagrindas visam sezonui“, - kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. Po pirmųjų oficialių sezono rungtynių „Žalgirio“ treneris neskubėjo daryti toli siekiančių išvadų.

„Svarbiausia buvo laimėti, nes pirmos rungtynės būna specifinės. Pavyko visai neblogai ir momentais atrodėme visai gražiai. Šitie žaidėjai, kurie klube dirbto nuo pasirengimo pradžios, atrodo fiziškai pasiruošę. Rinktinės žaidėjai irgi yra geros formos, juos tik reikia šiek tiek atgaivinti bei įvesti į sistemą, todėl tai yra laiko klausimas“, - po triuškinamos (94:63) pergalės prieš „Šiaulius“ sakė Š.Jasikevičius.

„Vyrams rūbinėje pasakiau, kad nesu laimingas, nes pralaimėjome. Bet ir neliūdžiu, nes nusileidome stipriai komandai. Turime panašius žaidėjus netgi lyginant su tokiais oponentais kaip žalgiriečiai, skiriasi tik meistriškumo lygis. Tačiau įsitikinau, kad per sezoną galiu remtis daugeliu savo žaidėjų“, - kalbėjo Š.Jasikevičiaus kolega iš Šiaulių Antanas Sireika.

– Ar esate patenkintas naujoko iš Australijos Jocko Landale’o pasirodymu?

– Daug nenoriu kalbėti apie jį, nes jis turėjo vos 2–3 treniruotes. Tačiau yra gražus bendravimas, jis noriai priima informaciją.

– Bandėte daug aukštaūgių duetų. Kuris pasitvirtino geriausiai?

– Iš vienų rungtynių labai anksti daryti išvadas. Faktas, kad tikrai stengiamės išbandyti juos, kaip atrodo, kurie žaidėjai geriau tinka vienas prie kito. Mes matome žaidėjus ne tik per rungtynes, bet ir treniruotėse. Mėginsime tą informaciją pritaikyti.

– Iki Eurolygos starto dar toloka, tačiau gal jau šlifuojate žaidimą ir sudėtį, kokią naudosite Eurolygoje?

– Dar nerungtyniaujame taip, kaip žaisime Eurolygoje. Pirmojoje mačo dalyje išbandžiau visus 12 žaidėjų. Norisi, kad žaidėjai įsilietų į sistemą ir nepervargtų. Rinktinės krepšininkai grįžo po fizinio ir emocinio piko, kai turėjo rodyti geriausią krepšinį. Naujiems žaidėjams reikia perprasti viską. Daug ką bandome, stengiamės, kad pamatytų įvairias situacijas. Tas procesas dar tęsis bent jau mėnesį.

– Kitas naujokas Marinas Gebenas buvo įtrauktas į starto penketą. Ar taip bus ir ateityje?

– Mes niekada neturėjome to visiškai stabilaus startinio penketuko. Reikia perprasti žaidėjus, jų mentalitetą, suprasti, kuriems geriau pradėti starto penkete, o kurie geriau pakyla nuo suolo, ar neprisirenka pražangų. Yra daug faktorių renkantis startinį penketą. Kažkiek ir varžovas daro įtaką. Esame bandymų etape ir svarbiausia, kad laimime bei renkame informaciją iš šių rungtynių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R

Martinas Gebenas jeigu ką ponai žurnalistai..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS